• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Зошто не можете да дистрибуирате wi-fi преку лаптоп. Како да се дистрибуира WiFi од лаптоп на Android? Многу е лесно да се направи

 1. Дистрибуирање WiFi со командна линија и мрежни мрежи
 2. MyPublicWiFi
 3. Мрежна дистрибуција преку лаптоп
 4. Што е достапно?
 5. Пребарувајте ги сите потребни врски
 6. Што треба да направите?
 7. Дополнителен параметар што треба да се забележи
 8. Како да се дистрибуира Интернет од лаптоп
 9. Како да се дистрибуира Wi-Fi од лаптоп на Android: Видео

Со ширењето мобилни уреди безжичен интернет станува побарувачка. Веќе сме доста навикнати да гледаме Wi-Fi рутер во станот. Смартфоните, лаптопите, таблетите и понекогаш дури и компјутерите се поврзани со него, ако не постои можност или желба да ја повлечете жицата од рутерот до компјутерот.

Ако немаме рутер за Wi Fi, тогаш лаптопот може да ги преземе своите функции, бидејќи рутерот е само високо специјализиран компјутер и скоро секој, дури и најмоќниот лаптоп опремен со Wi-Fi модул, може безбедно да се справи со својата работа.

Значи, ако треба да дистрибуираме Wi Fi од лаптоп, имаме два начина. Можеме да користиме редовно Карактеристики на Windows 7/8/10 или користете трета страна за ова софтвер .

Можеме да користиме редовно  Карактеристики на Windows  7/8/10 или користете трета страна за ова  софтвер

Дистрибуирање WiFi со командна линија и мрежни мрежи

За оние кои не сакаат претходниот метод поради некоја причина, постои алтернатива во форма конзола команда нетш Постапката во оваа верзија е како што следува:


За оние кои не сакаат претходниот метод поради некоја причина, постои алтернатива во форма  конзола команда  нетш Постапката во оваа верзија е како што следува:

MyPublicWiFi

Ако сè што е опишано погоре ви изгледа комплицирано, тогаш можете да го решите проблемот што го поставивме уште полесно со користење на едно од нив комунални услуги од трети страни на пример MyPublicWiFi. Можете да преземате програми бесплатно од oneprog.ru. Алатката е бесплатна, има мала големина, но доволна функционалност за создавање безжични точки Пристап заснован на лаптоп поврзан на Интернет. Единствениот негативен - недостаток на Русификација. За среќа, програмата е јасна и вистинска, затоа што нема да ви претставува проблем.
Ако сè што е опишано погоре ви изгледа комплицирано, тогаш можете да го решите проблемот што го поставивме уште полесно со користење на едно од нив  комунални услуги од трети страни  на пример MyPublicWiFi

Често може да има такви ситуации кога треба да дистрибуирате Интернет, обезбедувајќи неколку уреди со мрежата. Честопати, постои и потреба да се создаде мрежа без бројни трошоци за набавка. потребна опрема . Во такви ситуации, прашањето да се биде на Android е доста релевантно.

Мрежна дистрибуција преку лаптоп

Да претпоставиме дека корисникот има лаптоп кој е опремен со модул за безжична мрежа. Интернетот е поврзан со него преку кабел. Тогаш едно лице има друг уред - телефон, потоа таблет, втор лаптоп, итн. Во оваа ситуација, можеби ќе сакате да организирате пристап до веб. Како да се дистрибуира WIFI од лаптоп на Android или други достапни уреди?

Помошта во оваа ситуација секогаш ќе биде во можност да пристапите до безжичната мрежа што е на вашиот лаптоп. Многу луѓе знаат дека интегрираниот адаптер е во состојба да работи не само за прием, туку и за дистрибуирање на дојдовниот сигнал. Со други зборови, можете да го користите вашиот лаптоп како рутер за WiFi. Сето тоа е направено не толку тешко како што изгледа на прв поглед. Сè што е потребно да се изврши во таква ситуација е да се формира нова врска од типот „компјутер-компјутер“. Со овој метод може да се одговори на прилично популарно прашање за тоа како да се дистрибуира WiFi од лаптоп на Android.

Со овој метод може да се одговори на прилично популарно прашање за тоа како да се дистрибуира WiFi од лаптоп на Android

Што е достапно?

Значи, што имаме во употреба?

 1. Директно лаптоп со вградена безжична мрежа, оперативен систем прозорска мрежа 7
 2. Кабел што е поврзан на уредот преку одредена линија.
 3. Вториот уред, кој може да биде телефон, таблет или друг лаптоп со безжична поддршка Wi-Fi мрежи .

Која задача треба да си ја поставиме самите во таква ситуација? Неопходно е да се стори сé што е можно за да се осигура дека Интернетот што доаѓа до првиот преку посветен ред, до Употреба на Wi-Fi беше префрлен на друг уред (телефон). Покрај тоа, неопходно е да се открие што е дистрибуцијата преку безжична мрежа. Веднаш треба да се напомене дека постојат неколку начини на кои Програмата, која беше изработена специјално за овие цели, може да помогне во решавањето на проблемот. Сепак во овој преглед ќе го разгледаме најлесниот начин.

Пребарувајте ги сите потребни врски

Прво на сите, ќе треба да отворите прозорец наречен "Центар за мрежи и споделување". Можете да стигнете до тоа со кликнување на иконата што е во послужавникот, или со помош на контролниот панел, каде што ќе треба да кликнете на јазичето што ни треба. Откако ќе се отвори потребниот прозорец, треба да кликнете на предметот, како на пример "Промена на параметрите на адаптерот".

Потоа треба да пронајдете постоечка врска, која е организирана со помош на кабел. Обично се нарекува „Врска од локална мрежа ". Ако нема таква икона, можете да го пронајдете параметарот што ви треба со исклучување на кабелот. Таа икона, која ќе се промени во овој момент, и е неопходна врска.

После ова, потребно е да се утврди која од претставените соединенија е .Ова може да се направи со некои основни карактеристики.

 1. Името го содржи зборот „безжичен“.
 2. Додека кликнете на одредена врска десен клик глувчето по отворањето на менито "својства" ќе биде име што е поврзано со "Безжична мрежа".

Што треба да направите?

Впрочем потребни врски ќе се најде, ќе треба да кликнете со десното копче на безжичната врска, да го отворите табулаторот "својства" и да кликнете на менито "пристап". Willе се бара да се стави во точката „Дозволете им на другите корисници на оваа мрежа да ја користат Интернет-врската за овој компјутер „Штиклирајте. Исто така, ќе треба да наведете специфична безжична врска . Влегувајќи во својствата, можете сами да одредите до кои услуги може да се пристапи.

После тоа, останува само да се создаде врска, преку која ќе се дистрибуира пристап до Интернет користете wifi преку лаптопот. За да го направите ова, ќе треба да го отворите прозорецот за управување со мрежата и повторно да кликнете на точката каде што ќе се појави создавање на нова врска. Кога ќе се прикаже списокот со опции што се достапни, треба да го изберете типот „Компјутер на компјутер“. Следно, треба да излезете со мрежно име и лозинка за да пристапите до неа.

Следно, треба да излезете со мрежно име и лозинка за да пристапите до неа

Со кликнување на копчето "Следно" ќе ве однесе до следниот прозорец, од каде ќе бидете прашани да овозможите заеднички пристап . Ние се согласуваме со оваа изјава. По завршувањето на предметот, можете безбедно да се поврзете на оваа врска користејќи телефон, таблет или втор лаптоп. За ова треба само да внесете лозинка.

Дополнителен параметар што треба да се забележи

Може да се појави ситуација кога Интернетот е изгубен поради вина за исклучување на уредот од мрежата. Затоа, мора повторно да ја создадете врската. За да се избегне ова, неопходно е во пасусот каде е поставена лозинката, ставете крлеж пред изразот "зачувај ги поставките на мрежата". Кога уредот е исклучен од Интернет, сите параметри ќе бидат зачувани. Врската исто така ќе се изврши автоматски.

Така може да се разгледа прашањето за тоа како да се дистрибуира WIFI од лаптоп на Android или некој друг уред.

Многу корисници на уреди со Android барем еднаш имаа прашање: дали има уреди погодни за работа како рутери што воопшто не се наменети за ова? Ова се случува во случаи кога гаџетот е веќе купен, но нема дом безжичен рутер , и има модем трајно поврзан со лаптоп или десктоп компјутер . Употребата на вакви уреди за дистрибуција на Интернет е можна, и тоа не претставува никаква тешкотија. Како да се предаде со прозорски лаптоп 8 можат да прочитаат. Овој есеј ќе го детализира прашањето како да се дистрибуира Wi-Fi од лаптопот Виндоус 7 на Андроид.

Пред да извршите какви било манипулации, неопходно е да се исчисти системот од двата уреди од вируси, проверете дали радио-модулот на лаптопот е целосно функционален и за него е инсталиран целиот потребен софтвер. Поврзете се и со изворот светска мрежа не треба да се меша во ништо.

Како да се дистрибуира Интернет од лаптоп

Потребно е да се изврши ваков вид акција специјални комунални услуги . Разгледајте ги главните програми за поврзување на лаптоп и Android преку Wi-Fi:

Како да се дистрибуира Wi-Fi од лаптоп на Android: Видео

Некои нијанси

Горе се сметаше како да се создаде пристапна точка на лаптоп. Но, малкумина знаат како да отворат пристап до Wi-Fi мрежата на Android. Ова е лесно да се направи, особено во неодамнешните повторувања. оперативна обвивка . Ништо дополнителни комунални услуги не Бара само присуство на мобилен Интернет.

За да направите пристапна точка од гаџет за Android, треба да отидете во Поставки, изберете „Повеќе“. Tabе се појави „јазичето“ Безжични мрежи „И опцијата„ Hotешка точка “.

По неговото активирање, таблетот или телефонот ќе го дистрибуираат Интернетот.

Лозинка за точка може да се најде при активирање на таква функција.

Во овој процес, можете да ги промените името и пристапот до шифрирање.

Како да се дистрибуира WIFI од лаптоп на Android или други достапни уреди?
Што е достапно?
Значи, што имаме во употреба?
Која задача треба да си ја поставиме самите во таква ситуација?
Што треба да направите?
Многу корисници на уреди со Android барем еднаш имаа прашање: дали има уреди погодни за работа како рутери што воопшто не се наменети за ова?
Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью