• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Вметнете информации од таблата со исечоци. Пуферот е еден вид виртуелно складирање. Каде е таблата со исечоци во Windows

 1. Што е таблата со исечоци?
 2. Како да влезете во таблата со исечоци?
 3. Како да го исчистите таблата со исечоци?
 4. Зошто да ја исчистите клипбордот?
 5. Заклучок
 6. Важно е да се запамети дека информациите во таблата со исечоци се само:
 7. Понекогаш тие прашуваат како да се исчисти таблата со исечоци?
 8. Каде е таблата со исечоци?
 9. Користење на дополнителни програми за контрола на таблата со исечоци
 10. Што е таблата со исечоци?
 11. Каде е таблата со исечоци и како можам да го видам?
 12. Клипборд копчиња

Веројатно секој корисник барем еднаш имаше таков проблем: сте копирале линк или број, а потоа ја копирале втората врска или број. И тогаш си спомна дека заборавивте да ја зачувате првата врска или да ја испратите на некого. И мора повторно да сторите сé.

Некои се свесни за такво нешто како таблата со исечоци. Денес ќе анализираме што е таблата со исечоци, како да го внесете, како да го исчистите, и зошто е тоа потребно воопшто.

Што е таблата со исечоци?

На почетокот на овој напис, не само што ја наведовме познатата приказна како пример. Но, веројатно, половина од корисниците не разбираат како овие линкови се зачувуваат при копирањето.

Клипбордот е вид на функција. Тоа не е само кај паметни телефони, туку и во сите компјутери, таблети итн. Кога копирате некој текст или датотека, тој паѓа во таблата со исечоци.

Многу луѓе мислат дека ако, на пример, копирате текст, а потоа копирате друг текст, тогаш првиот природно исчезна во непознатото. Всушност, тоа е. Но, постои едно, за што ќе разговараме во следниот пасус.

Како да влезете во таблата со исечоци?

Разни софтвер ќе ни помогне во ова прашање. Не можете да ја пронајдете таблата со исечоци во кој било паметен телефон, во која било папка ако не сте поставени специјална програма . Во овој случај, тоа е Клипер +. Програмата е прилично лесна и функционална. Некои информации за главните предности на програмата.

Clipper е посебна алатка со која можете да ја користите таблата со исечоци. Неговите главни предности вклучуваат:

 • Лесни;
 • Позајми;
 • Не;
 • Можно е да заштедите до дваесет белешки;
 • Автоматско чистење на таблата;
 • Минималниот сет на поставувања;
 • Уредување на копиран текст.


Лесни;  Позајми;  Не;  Можно е да заштедите до дваесет белешки;  Автоматско чистење на таблата;  Минималниот сет на поставувања;  Уредување на копиран текст

Како што споменавме порано, ако го копирате текстот, а потоа следи вториот, тој ќе го замени првиот. Во оваа програма, и вашиот копиран текст ќе биде зачуван. Со текот на времето, тие ќе исчезнат, но Клипер има функција на белешки кои ќе ви овозможат да поправите одреден текст. И таквите белешки можат да се направат до 20 парчиња.

Други бенефиции на Клипер

 • Две теми;
 • Способност за промена на бројот на белешки (можете да поставите повеќе од 20);
 • Увоз и извоз;
 • Синхронизација.

Како да го исчистите таблата со исечоци?

Клипер, исто така, има функција за бришење на таблата со исечоци. Во главниот прозорец на програмата постои кошница со кликнување на која можете да го исчистите тампончето. Патем, сè ќе биде избришано, освен фиксните белешки. Ова е огромен плус.

Таблата со исечоци исто така се чисти Чиста господар . И последниот најбанален начин да се исчисти тампон ќе биде рестартирањето на паметниот телефон.

Зошто да ја исчистите клипбордот?

Во принцип, тампон не е неопходно да се чисти. Ова е потребно од многу слаби телефони со мал волумен. RAM меморија . Современите паметни телефони доаѓаат со најмалку 1GB RAM меморија, така што пренатрупаниот тампон нема да игра голема улога во изведбата.

Но, ако вие, во која RAM меморијата е катастрофално ниска, тогаш повремено треба да го исчистите тампон за да добиете барем слаб раст во перформансите.

Заклучок

Па, во оваа статија дискутиравме што е таблата со исечоци, како да го пронајдеме и како да го исчистите. Вреди да се запамети дека таблата со исечоци е многу корисна карактеристика на нашиот паметен телефон, што во голема мера го олеснува користењето на уредот, но тоа не влијае критично на оптоварувањето на системот.

Меѓутоа, ако имате програма Clipper, тогаш работата со тампон станува многу полесна. Не треба да ги вметнувате копираните записи во Notepad или Word. Доволно е само да се поправи рекорд во програмата и тоа е тоа. И функцијата автоматско чистење ќе те спаси од непотребни проблеми.

Повеќе статии на тема раководство.

Честопати, додека работевме на компјутер, можевме да слушнеме за одредена таблата со исечоци, дека информациите што ги избравме беше копирани таму, а потоа од таму се вметнува во местото каде што укажуваме. Што е оваа функција, за што е тоа и каде се наоѓа?

Всушност, сè е едноставно, таблата со исечоци е место во меморијата на персоналниот компјутер (PC), што му е дадено за привремено чување на податоци со можност за брзо пренесување или копирање на одредено место. Малку матно и неразбирливо?

Тогаш, ако во едноставен јазик, тогаш примерот од нашиот живот ќе биде ситуацијата кога ќе запомниме нешто во умот, односно во блиска иднина можеме да го запишеме, да привлечеме пребројување или да го броиме. Но, ако читаме или видиме нешто друго, тогаш претходниот обично се заборава, а ние ги чуваме во меморијата само добиените информации (иако особеноста на луѓето е дека не можеме да зачуваме премногу податоци во нашиот ум, но компјутерот може да го направи спротивното).

На таблата со исечоци во компјутерот работи на ист начин. Пишување во текстуален уредувач Word, можеме лесно да одбереме текст (ctrl + a), копирајте го изборот во таблата со исечоци (ctrl + c) и, на пример, да го залепите во друг текстуален документ (ctrl + v). Тоа е, ние ги правиме вообичаените операции кои им се познати на сите што работеле во Word.


По аналогно со овој пример, тампон работи во други ситуации каде што треба да копирате нешто, запомнете, преместете се на друго место (на страниците на Интернет прелистувачите, можете да копирате и залепите видеа, игри, програми на компјутер од едно место до друго) .

Важно е да се запамети дека информациите во таблата со исечоци се само:

 1. Пред да копирате нешто друго
 2. Пред да го исклучите компјутерот

Затоа, ако нешто е копирано важно, тогаш подобро е да го поставите правилно онаму каде што е, или едноставно ќе се замени или исчисти кога ќе се исклучи.

Понекогаш тие прашуваат како да се исчисти таблата со исечоци?

Во принцип, не треба да го чистите (можеби си мислев како да го исчистите кешот на прелистувачот). Сето тоа е прилично добро и брзо исчистено, особено кога го рестартирате или исклучувате компјутерот.

Каде е таблата со исечоци?

Можете да го најдете многу лесно во Windows XP. За да го направите ова, поминете низ овој пат:

Локалниот C диск е директориумот на Windows - тогаш System32 е во него - тука ја бараме датотеката што ни треба вика clipbrd.exe. Ако го отвориш, можеш да видиш што последно копиравме, се вклопува во таблата со исечоци, односно тука. Но, тоа е толку лесно да се гледа само во Windows XP.

Во Windows 7 и Vista, нема таква датотека веќе, постои еден - clip.exe. Но, повеќе не може да се отвори и да се гледа. Да, ова, воопшто, е непотребно за повеќето корисници на компјутер.


Користење на дополнителни програми за контрола на таблата со исечоци

Ако некој има потреба да го видиш, за да ја зачуваш историјата за она што паднало во него, тогаш можете да користите било која програма дизајнирана за оваа намена. Има многу бесплатни, нема да ги анализираме во написот, бидејќи огромното мнозинство на корисници не му треба ова.

Општо земено, со цел да пронајдете таква програма за себе, тогаш на било кој "пребарувач-сајт за менаџерите на веб-страниците за пребарување" ќе ви биде претставен голем број од нив за да изберете. Но, не треба да заборавите некои правила за преземање датотеки

Искрено, секој од нас ја користи таблата со исечоци кога работи на компјутер. Па, речиси секој, а во некои случаи го користиме сто или други пати на ден. Но, многу корисници дури и не знаат што е тоа. Денес ќе ја пополните оваа празнина.

Што е таблата со исечоци?

Таблата со исечоци (од англиската таблата со исечоци) е средно складиште на податоци што обезбедува софтвер . Неопходно е да се копираат или префрлаат помеѓу апликации или делови од апликација со користење на копирање, намалување и залевање на операциите. Во повеќето случаи, апликациите ја користат таблата со исечоци, која е обезбедена од оперативниот систем, како што е, на пример, во случај на Windows. Некои апликации имаат своја таблата со исечоци, достапна само за апликација.

Интересно, апликацијата може да пишува на таблата со исечоци една информација во разни формати. На пример, одбирате текст на страница во прелистувачот и копирајте го. Ако се обидете да го вметнете во едноставен бележник за текст, само ќе го видите текстот. Но, ако се обидете да го префрлите на текстуален уредувач, да речеме, од Microsoft, ќе биде преместена заедно со сликите, па дури и селектирањето.

Сега да земеме примери. Да претпоставиме дека сте копирале некој текст што бил префрлен во текстуален документ. Се додека не копирате ништо друго, овој текст ќе биде на таблата со исечоци и може да се вметне во кој било друг текстуален документ. За да ги отстраните овие информации, треба да копирате нешто друго. Ова може да биде или текст или слика или која било друга датотека. По исклучувањето на компјутерот, се разбира, таблата со исечоци се брише.

Каде е таблата со исечоци и како можам да го видам?

Ако користите оперативен систем Windows 7 или Vista, ќе има проблем со гледање на содржината на таблата со исечоци. И сите, бидејќи не постои таква можност. Добро или лошо, не е за мене да судам, но останува фактот.

И покрај ова, системот има апликација која е одговорна за таблата со исечоци. Се нарекува clip.exe и се наоѓа во папката Windows / system32. Не можете да го отворите, но ако го поместите глушецот над него, ќе го видите следниов опис: "Клип - копирање на податоци во таблата со исечоци". Искрено, понекогаш штетата е што не постои можност за преглед на содржината на тампон, бидејќи овие информации може да бидат многу потребни. Ви препорачувам да ги користите графичките контроли од кои има многу онлајн. Тие не само што можат да го покажат копираниот текст или датотека, туку и да го запаметат целиот копиран материјал за одредено време. Многу лесен во некои случаи.

Во овој поглед, оние кои продолжуваат да користат Windows XP се многу посреќни затоа што имаат способност да ја видат содржината на тампон без трети лица програми или апликации. За да го направите ова, одете во папката Windows / system32 и пронајдете ја датотеката clipbrd.exe, стартувајте ја, а потоа ќе го видите копираниот материјал. Датотеката може да се отвори малку полесно: притиснете WINDOWS + R комбинација на копчиња, внесете clipbrd.exe (без цитати и други знаци) и притиснете Enter, а потоа ќе видите прозорец со текстот или локацијата на копираната датотека.

Клипборд копчиња

Овде, воопшто, нема ништо комплицирано. Напротив, лесно. Можете да копирате, отсекувате и вметнувате датотеки или текст со глувчето (изберете текст или датотека, десно копче глувчето, потоа изберете саканата ставка ). Исто така, постојат и таканаречени топли клучеви кои ви овозможуваат да работите со таблата со исечоци побрзо и погодно:

 • Копирај избраниот објект: CTRL + C
 • Вметнување објект од таблата со исечоци: CTRL + V
 • Сечење на избраниот објект за да се премести: CTRL + X

Се надевам дека ќе сфатите сè сега. И ако имате било какви прашања, не заборавајте дека можете да ги замолите да користите коментари.

Што е таблата со исечоци?
Како да влезете во таблата со исечоци?
Како да го исчистите таблата со исечоци?
Зошто да ја исчистите клипбордот?
Каде е таблата со исечоци?
Каде е таблата со исечоци и како можам да го видам?
Што е таблата со исечоци?
Како да влезете во таблата со исечоци?
Како да го исчистите таблата со исечоци?
Зошто да ја исчистите клипбордот?
Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью