• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Трансфер на пари од картичка за лична сметка. Како да префрлувате пари од банкарска картичка на депозит (сметка) преку Сбербанк Онлајн

 1. Трансфер од Сбербанк картичка на друга банкарска картичка преку банкомат
 2. Можеби исто така ви се допаѓа
 3. Трансфер на пари преку Сбербанк Онлајн
 4. Како да префрлувате пари помеѓу сметките
 5. Преглед на резултатите од преводот

на 2016-05-04

Како да префрлувате пари од картичката Штедилница На сметка на друга банка - прилично честа прашање, а во овој напис, да видиме, тарифи и кои методи нуди една од најпопуларните руски банки.

Сервисни параметри

Можно е да се изврши трансакција не само во националната валута, туку и во американски долари и во евра. Времето за кое парите мора да одат во банката на агентот не надминуваат 2 работни дена. Недостасува можност за откажување на трансакцијата, па затоа треба да бидете исклучително внимателни при изведување на операцијата.

Методи за пребројување

Преносот на пари од сметката на Штедилницата на сметка на друга банка може да се направи со користење на два методи:

Плаќање

Тарифата на штедилницата за пренос на пари во Русија од една сметка на друга се разликува во зависност од методот на трансакција избран од клиентот.

Кога листата национална валута 2% од работната група се наплаќа на клиентот: најмалку 50 рубли, максимално 1500 рубли.

Листата на агрегат на интернет банкарството е поуспешна, бидејќи кога се користи, клиентот ќе плати 1% од износот на трансакција: најмногу до 1.000 рубли.

Слично на тоа, со операции во странска валута. При извршување на трансакција, клиентот ќе биде обврзан да уплати 1% од износот на трансакцијата на втората банка: минимум 15, максимум 200 долари. Агрегатот на Сбербанк Онлајн ќе обезбеди мала шанса да заштеди пари, бидејќи 0,5% ќе се наплаќаат - максимум 150 долари.

Трансфер во филијала на банка

Со цел да се направи трансакција од вашата картичка во Сбербанк на сметка отворена во друга монетарна институција . треба да се даде на филијалата на банката:

 • доказ за идентитет (пасош на Руската Федерација);
 • детали за примателот, особено: број, име и БИК на друг монетарен фонд

  институции.

Сите овие информации треба да им се соопштат на менаџерот за да може да подготви документи за операцијата врз основа на тоа. После тоа, неопходно е да се внесе износот на средствата што треба да се пренесат во благајната на канцеларијата, земајќи ја предвид работната група.

Предноста на трансферот во филијалата е отсуството на ограничувања на износот на трансакцијата во рубли.

Онлајн банкарски трансфер

За спроведување на операцијата преку сет на далечинско одржување корисно:

Во делот "Трансфери и плаќања" изберете ја ставката "Трансфер на приватно лице во втората банка".

Подоцна "Трансфер на приватно лице".

Потоа во полето "Корисничка сметка" одберете од паѓачката листа потребната опција - "На сметка во друга банка".

На екранот ќе се појави екран. Корисно е да се посочи во соодветните полиња:

 • банкарски податоци за примачот;
 • Име на агентот;
 • даночен број на примачот;
 • адресата на вистинскиот престој на агентот;
 • податоците во врска со банката на корисникот може да се пополнат преку вградениот директориум. Ова ќе дозволи такви полиња како "име на банка", "BIC", "корсет" да бидат пополнети автоматски;
 • во полето "Сметка за задолжување" неопходно е да се наведат деталите, од каде ќе бидат задолжени парите;
 • износ на трансакција;
 • намена за плаќање.

На крајот на пополнување на сите потребни детали треба да кликнете на копчето "Преведи". Како резултат на тоа, мониторот ќе покаже стандард налог за плаќање , исполнет со детали за клиентот. Неопходно е да нема проблеми да ги проверите повторно и, ако е сè точни, изберете го методот за потврда на плаќањето:

 • преку СМС;
 • примена на лозинки од проверка направена на самопослужниот терминал на Штедилницата.

Предностите на овој метод се:

 • ефикасност на трансферот: парите на агентот доаѓаат во рок од еден работен ден;
 • нема потреба физички да присуствува на монетарните институции;
 • намалена големина на работни групи за операции.

Извор: schetavbanke.com

Трансфер од Сбербанк картичка на друга банкарска картичка преку банкомат

Фасцинантни записи:

Избор на статии кои треба да ве интересираат:

  Доста неколку Руси управуваат со нив со финансиски средства преку Сбербанк. Често се прашуваат како да се одреди личната сметка на картичката ...

  Подигање пластична картичка Штедилница, многумина од нас погрешно веруваат дека прекрасните бројки се запечатени на неа и има број на сметка, каде што ...

  Можност како да се префрлат залог пари од еден банкарска сметка еден на друг да преведува готовина од една сметка банкарска картичка ...

  Значи, време е да разговараме за тоа кој должи што и кому и за кого и за што да префрли пари. Секој од вас се среќава со цел да се преведе ...

Можеби исто така ви се допаѓа

Додадено од пред 13 часа

0 Прегледи 0 Коментари 0 Допаѓања

GTA игри отсекогаш биле меѓу најдобрите во светот. Достапни за детална студија за големиот град, многу автомобили и оружје, возбудлива комплетна слобода и авантуристичка акција. Желба - следете го заговорот ...

Преку Сбербанк Online Online Bank, можете да префрлувате пари и на вашиот депозит / сметка и на било која сметка на друго лице, отворено и во Сбербанк на Русија и во други банки на Руската Федерација.

Тоа е важно! Преводи во девизи дозволено само на сметки кои се отворени во вашето име. Кога префрлувате помеѓу сметки и картички со различни валути, операцијата е извршена.

Тоа е важно! Пренос на пари со кредитна картичка се забранети.

За да го отворите трансферот на приватна страница, одете на Плаќања и трансфери, кликнете на еден од линковите: Префрли на клиент на Сбербанк или Пренеси на приватно лице во друга банка. Двете од нив ја отвораат истата и иста форма за плаќање, која се разликува според наведената вредност во полето Корисник сметка:.

Трансфер на пари преку Сбербанк Онлајн

Ако треба да префрлите пари на картичка на друг клиент на Сбербанк , во полето "Корисничка сметка", поставете ја вредноста од паѓачката листа на картичката Сбербанк .


Потоа пополнете ги преостанатите полиња. форма за плаќање :

 • Во полето "Број на картичката корисник" внесете го бројот на картичката на примачот.
 • Во полето "Account Account Withdrawal Account" одберете од паѓачката листа картичката од која сакате да го испратите преносот.
 • Во полето "Износ" внесете го износот на трансферот.
 • Во полето "Коментар на примачот" можете да го напишете текстот што ќе го пратите преку СМС на клиентот кому му се испраќа преносот (се разбира, под услов да е поврзан Мобилна банка ).


Во полето Коментар на примачот можете да го напишете текстот што ќе го пратите преку СМС на клиентот кому му се испраќа преносот (се разбира, под услов да е поврзан  Мобилна банка  )

Ако треба да направите трансфер преку Сбербанк Онлајн на поединец На сметката во Сбербанк на Русија или на сметка во друга банка, во полето "Корисничка сметка" постави параметар На сметка во Сбербанк на Русија или на сметка во друга банка .

Потоа пополнете ги следниве полиња на формуларот за плаќање:

 • Во полето "Број на сметка" внесете го бројот на сметката на примачот на трансферот.
 • Во полињата "Презиме", "Име", "Средно име" внесете презиме, име, средно име на примачот.
 • Во полето "INN" внесете идентификациски број исплатувачот на примателот на пари.
 • Во полето "адреса" внесете го местото на живеење на лицето на кое испраќате пари.
 • Во блокот примач на банка, користете го вградениот референт за да ја пронајдете банката во која е отворена сметката на примачот: кликнете на Избери од линкот за референтната врска и во прозорецот што се појавува, проверете ја соодветната банка и кликнете на копчето Избери .
 • При извршување на претходниот став, полето "Име", "BIC" и "Corr. сметка "ќе се пополни автоматски. Но, може да ги пополните рачно ако сакате.
 • Во полето за трансфер, во полето "Сметка за повлекување сметка", наведете ја сметката од која парите треба да се задолжат за трансфер.
 • Во полето "Износ" внесете го износот што имате намера да го испратите на приватно лице.
 • Во полето "Цел на плаќање" внесете ја целта на преносот. На пример, придонес кон добротворни цели или плаќање алиментација за ...
 • Код поле валута трансакција »Ако сте регистрирани во друга земја (на пр., Сте нерезидент), пополнете ја со помош на вградениот референтен код на кодови.

, Сте нерезидент), пополнете ја со помош на вградениот референтен код на кодови

Доколку сакате да го префрлите клиентот на Сбербанк на банкарска картичка по телефонски број, знаејќи дека има активирана услугата Мобилна банка, тогаш во полето "Корисничка сметка" изберете ја опцијата на картичката Сбербанк по број на мобилен телефон.

Потоа пополнете ја содржината на следните полиња на системот за плаќање преку интернет на Сбербанк:

 • Во полето "Телефонски број" внесете го претплатничкиот број на примачот во десет цифри, т.е. без 8 или +7;
 • Во полето "Повлекување на сметката", одберете платежна картичка со кои треба да се испрати трансферот;
 • Во полето "Износ", наведете го износот на трансферот;
 • На полето "Порака до примачот" напишете кратка порака кои ќе бидат испратени до примачот преку СМС.


без 8 или +7;  Во полето Повлекување на сметката, одберете  платежна картичка  со кои треба да се испрати трансферот;  Во полето Износ, наведете го износот на трансферот;  На полето Порака до примачот напишете  кратка порака  кои ќе бидат испратени до примачот преку СМС

Ако ви се случува да пренесувате пари на клиентот на друга банка на MasterCard картичка , тогаш во полето "Корисничка сметка" поставете ја вредноста на MasterCard друга банка.

Потоа пополнете ги полињата:

 • "Број на картичка на примачот";
 • "Дебитна сметка";
 • И сума.


Број на картичка на примачот;  Дебитна сметка;  И сума

Ако сакате да ја зачувате пополнетата форма за плаќање, кликнете на врската Зачувај дефиниција , потоа во полето "Име на шаблон" внесете го името под кое оваа операција ќе бидат зачувани во листата на шаблони за плаќање. Кликнете на копчето Зачувај и акција.

Откако сите внесени податоци се внесени, кликнете на копчето Преведи . Sberbank Online ќе се прикаже на екранот стандардна страница за потврда на превод, на која треба да ја потврдите точноста на наведените детали.

Ако сте решиле да направите трансфер, кликнете на копчето Откажи .


Ако сте решиле да направите трансфер, кликнете на копчето Откажи

Следно, треба да ја потврдите операцијата за пренос на пари преку Sberbank Online . Откако ќе кликнете на копчето Translate , ќе видите завршен превод во кој треба да ја проверите точноста на внесената информација, а потоа извршете една од следниве постапки:

Потврдете го трансферот. Бидете сигурни дека сите податоци се точни. После тоа, за да ја потврдите операцијата, треба да одберете како сте подготвени да го потврдите:

 • ако е полесно да ја потврдите операцијата со SMS лозинка, кликнете на копчето Потврди со SMS ;
 • Ако користите лозинки од проверка добиена преку уредот за самопослужување на Sberbank, кликнете на копчето за потврда со чек .

Ќе се појави скокачки прозорец во кој ќе влезете во соодветниот и кликнете на копчето Потврди . Како резултат на тоа, ќе бидете прегледани на страницата со детали за исплата.

Променете детали. Ако, при проверката на деталите за пренос, се покажа дека некои податоци треба да се променат, а потоа кликнете на врската Уреди. Како резултат на тоа, Сбербанк Онлајн ќе ве врати на страницата со детали за преносот.

Откажи операција. Ако сте решиле да ја извршите операцијата, потоа кликнете на копчето Откажи. Во овој случај, ќе се вратите на главната страница.

Откако ќе ја потврдите операцијата, ќе се отвори страница со статус на трансферот. Фактот дека документот е испратен до банката за извршување е означен со синиот "Прифатен за извршување" печат прикажан на образецот на документот.

Во делот "Депозити и сметки" на Сбербанк Онлајн можете да префрлувате пари од банкарска картичка на депозит (сметка) отворен и да функционира во Сбербанк на Русија.

Можете да стигнете до наведената страница од главната страница со кликање на табулаторот "Депозити и сметки" или преку Платежи и трансфериСите плаћања и трансфери во главното мени, со кликање на врската "Трансфери и размена на валута", а потоа преку копчето " Трансфер" помеѓу вашите сметки .


Можете да стигнете до наведената страница од главната страница со кликање на табулаторот Депозити и сметки или преку Платежи и трансфери → Сите плаћања и трансфери во главното мени, со кликање на врската Трансфери и размена на валута, а потоа преку копчето Трансфер помеѓу вашите сметки


Како да префрлувате пари помеѓу сметките

Ако сакате да префрлите пари од картичката на депозитот преку Сбербанк Онлајн, тогаш направете ги следните активности:

Забелешка: Во Sberbank Online можно е да се користи образец за плаќање за трансфер на пари помеѓу депозити / картички, ако плаќањето претходно беше зачувано од вас.


Забелешка: Во Sberbank Online можно е да се користи образец за плаќање за трансфер на пари помеѓу депозити / картички, ако плаќањето претходно беше зачувано од вас


 • Во форма "Сметка повлекување" одберете од паѓачката листа банкарската картичка со која имате намера да направите трансфер на пари ;
 • Во форма на "Депозитна сметка" од списокот наведете придонес (сметка) што сакате да го надополните;
 • Потоа, во формуларот "Износ" внесете го износот што сакате да го пренесете.

Забелешка: во случај да редовно користите овој вид трансфер, можете да го прикачите со кликање на линкот Додај во личното мени на врвот на страната.


Како резултат на тоа, брзо копче за скок до овој превод ќе бидат поставени во страничното мени на Sberbank Online, а ќе имате можност од било која страница на Интернет банката да продолжи со регистрацијата на оваа операција.

Откако сите внесени податоци се внесени, кликнете на копчето " Трансфер" . Сбербанк Онлајн ќе прикаже страница потврдувајќи го преносот од картичка на депозит, на кој ќе треба да ја проверите точноста на пополнување на деталите.


Сбербанк Онлајн ќе прикаже страница потврдувајќи го преносот од картичка на депозит, на кој ќе треба да ја проверите точноста на пополнување на деталите

За да се вратите на претходната страница и да ги промените деталите за пренос, кликнете на врската "Уреди" .

Ако одлучите да одбиете да ја извршите операцијата, потоа кликнете на копчето Откажи . Како резултат на тоа, ќе бидете вратени во делот "Плаќања и трансфери" на Сбербанк Онлајн.

Забелешка: Вие имате можност да го следите процесот на изведување на операција користејќи ја линијата на врвот на образецот, со што ќе се покаже статусот на операцијата на моментален момент . На пример, на страната за потврда, сегментот "Потврда" ќе биде обележано.


На пример, на страната за потврда, сегментот Потврда ќе биде обележано

Преглед на резултатите од преводот

Откако ќе кликнете на копчето Потврди , ќе бидете префрлени на страната за гледање документи во Sberbank Online, каде што ќе бидат прикажани резултатите од преносот. Фактот дека операцијата била успешно извршена од страна на Банката е потврдено со појавата на печат "Извршен" на образецот на документот.


На оваа страница можете да ги видите деталите за кои е направен преводот и да ги извршите следните дејства:

 • Зачувај го шаблонот. Ако треба да креирате дефиниција за трансфер (плаќање со делумно преинсталирани детали, што го забрзува извршувањето), потоа кликнете на линкот Save as template , потоа во полето "Име на шаблонот " наведете го името под кое зачуваниот превод ќе биде прикажан во листата на вашите шаблони. Потоа кликнете на копчето Зачувај .
 • Повторете го преводот. Ако ви треба итно да го повторите трансферот на пари, кликнете на копчето Повтори исплата . Како резултат на тоа, ќе се вратите на страната за регистрација на пренос.
 • Внесете чек. Онлајн банката Сбербанк Онлајн има функција на печатење потврдувајќи проверки. Ако треба да отпечатите таков чек, потоа кликнете на врската за проверка за печатење . Системот ќе се прикаже на екранот. стандардна форма за печатење на документ преку кој можете да печатите потврда на печатачот.
 • Одете на страната со исплата. Од завршената страница за пренос можете брзо да отидете на делот "Плаќања и трансфери" на системот Сбербанк Online.

Поврзани статии

Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью