• Главная
  • Карта сайта
Не найдено

Рецензія до серіалу "Мир дикого заходу" (2016-2019). Навіщо я це подивилася?

Цей текст є рецензією на другий сезон серіалу "Світ Дикого Заходу" з невеликими (тут вони дійсно невеликі) спойлерами. Все спойлери зібрані в один абзац, який капс буде позначений відповідним чином. Приємного читання.
Перший сезон МДЗ багато хто визнав одкровенням. Піду далі - деякі визнали, що саме історія Долорес змінить історії сімей Старков, Ланістеров і Таргаріенов. А коллажик, запараллелівающіе Долорес і Дейенеріс здобули велику популярність. Ні, ну серйозно - не потрібно володіти величезною фантазією, щоб уявити Емілію Кларк в ролі робота з ніжною душею (що не заважає їй винищувати людей пачками) або Еван Рейчел Вуд в ролі Бурерождённой.
А твісти з таймлайн взагалі змушували пищати від захвату. Загалом, перший сезон дійсно став одкровенням.
А другий - ні.
У першому сезоні магія подачі сюжету полягала в тому, що його можна було подивитися до самого фіналу (ну добре, серії десь до восьмої) - і тільки потім зрозуміти, що, взагалі-то, що показуються нам події розділяє некволе кількість часу. При цьому все, що відбувається було максимально зрозуміло, просто твіст з Вільямом ще не був твістом - ну й добре, як два різних персонажа його герой теж відмінно сприймався. У другому ж сезоні Таймлайн трансформувалися в кошмар. Мало того, що відбувається з Бернардом незрозуміло взагалі - де, коли, як, якого біса? - так воно ще максимально нудно. Його персонаж просто бродить туди-сюди весь сезон, і з цього легко можна було б змонтувати тригодинну склейку. При цьому за всі десять з половиною годин він приймає рівно одне важливе рішення і здійснює рівно одна важлива дія - розкрите в фіналі і претендує на вау-ефект, але ми це вже бачили в першому сезоні і цей ефект зовсім вау.
Взагалі то, що весь другий сезон ми знову проводимо в парку (з урахуванням того, чим закінчився перший) - це таке собі рішення. Заради чого - незрозуміло. Долорес могла крокувати в реальний світ ще в першій серії разом зі своєю новоявленої армією - що їй заважало? І окреме питання, якого біса все слухаються саме її, а не, скажімо, Мейв, з її-то незрозуміло звідки узялися здібностями. Просто тому, що вона головний герой? Дейенеріс стала королевою всього на світі (в т.ч. пафосу) через кров, через рішення, через драконів, в кінці-кінців. А з цієї все чого носяться, через тонкої душевної організації? А вже її рішення по ходу всього сезону - це треш, з яким за рівнем трешових можуть позмагатися тільки дії багатьох вцілілих людей.
ПОЧАТОК Пропозиція тижня.
Люди тут - це настільки клінічні бовдури, що просто слів немає. У вас там майбутнє, а ви все ще з автоматами намагаєтеся зупинити купку збройних машин? Серйозно? Де дрони (добре, якщо боїтеся використовувати ІІ, де техніка, заснована на ручному управлінні), де важка техніка, авіація, де банальне снайпер-зброю і екзоскелети, врешті-решт? У вас там фінансування крутіше, ніж у іншої європейської країни. Заради чого ви вмираєте пачками від рук машин? Чому кращий стрілок серіалу - це не умовна Долорес (по-хорошому, здатна виставити себе будь-яку влучність в настройках і взагалі ніколи не промахуватися), а алкаш з манією переслідування, який і сам не знає, чого шукає, до того ж ще пізнав замість віскі еліксиру безсмертя , скільки разів в нього потрапили, десять? Якого біса він не вмирає, коли іншим вистачає одного пострілу? А дочка його навіщо ввели? Щоб так ось показати параною Вільяма? Або заради сцени після титрів, яка багатьом оглядачам підірвала мозок, але мені підірвала п'яту точку своєю безглуздістю? А вся охота людей заради змісту черепної коробки одного робота - це нормально? У вас ж там не поїхав дахом зоопарк, кожен клієнт вашого парку - це, блін, заможний, дуже заможний сильний світу цього. Чому ви навіть не намагаєтеся їх рятувати? І чому вам настільки начхати на власний персонал, аналогів якому у вас навряд чи багато на материку? А Долорес що витворяє? Чому ця захисниця слабких і знедолених машин то пачками зраджує своїх механізованих союзників, то моторошно знущається над єдиним персонажем, який її по-справжньому любить? Нолани, ви точно намагалися зробити її позитивним для машин персонажем? Про те, щоб так довго і наполегливо робити акцент на базі записи людської свідомості, щоб потім просто знищити її, взагалі розмовляти можна нескінченно. Що це було взагалі?
КІНЕЦЬ Пропозиція тижня.
Ні, кілька разів серіал тримає планку і навіть піднімає її. У візуальному плані. Показання інші парки - з Японією і резервацією індіанців - хороші, правда, нам, глядачам, так і не пояснили, заради чого їх показали. Щоб хронометраж серіалу добити до десяти серій? Так все показане і розказане легко помістилося б в три!
Що стало краще? Акторська гра окремих персонажів. Енона Хопкінс (правда, теж сюжету не потрібен), як хороше вино, з кожним роком все прекрасніше. Ед Харріс туди ж. Тесса Томпсон хороша і Вудворд їй не поступається. А ось про заголовну Рейчел Вуд сказати нічого - в першому сезоні вона чіпляла більше, тут це відчуття пропадає. І інтро у серіалу стало краще, так. Ось, мабуть, і все.
По суті, все, що відбувається просто не потрібно історії МДЗ. Це важко дивитися, це складно аналізувати, що вам заважало в першій же серії відправити Долорес на материк разом з друзями і там будувати історію роботів, що адаптуються в людському світі? Назва серіалу? Це не серйозно.
Загалом, другий сезон неабияк вибесіл, вимотав і не порадував практично нічим. Вдалих сюжетних рішень мімімум, а невдалих стільки, що особа собі розбивши фейспалм до кістки. На тлі інших серіалів це все ще можна дивитися, а ось на тлі першого сезону - не можна. Це все одно що дістати шматок червоної риби, що пролежав в холодильнику два роки, щоб з'їсти. Два роки тому було смачно і корисно, а зараз все, що можна заробити - це в кращому випадку нетравлення.
Любіть кіно.
Ваша Кетті-брі.

Автор: Кессі (Всього рецензій: 89 , Середня оцінка: 9.14)