• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

"Дали имам инсталирано firmware или freebot на мојот Xbox 360?"

 1. Нов Xbox 360
 2. Единствен исклучок
 3. Користени играчки конзоли
 4. Како да проверите фирмвер Xbox 360
 5. Како да се провери за препуштање на X-Box 360

Ако купивте Xbox 360, може да се прашувате дали на слободната или фирмверот е инсталиран на него? Станува збор за неофицијални модификации на конзолата, кои ви дозволуваат да стартувате не само лиценцирани дискови, туку и копии на игри преземени од интернет (комерцијален софтвер на Microsoft е инсталиран во фабрика).

Сега ќе ви кажам како да дознаете за тоа за само 3 минути.

Присуството на неофицијален firmware или freebies зависи од тоа од кого сте ја купиле конзолата. Тоа е, сте зеле нова конзола во продавницата или купивте корисна конзола од вашите раце.

Нашите работилници произведуваат Xbox 360 firmware и Инсталирајте Freeboot на Xbox 360 . Можете безбедно да му верувате на долгогодишното искуство на нашите специјалисти. Повикајте и пријавете се!

Нов Xbox 360

Ако сте купиле нова конзола во голема продавница, тоа значи дека нема неофицијални firmware и fribov на неа не е инсталиран. Префиксите со фабрички поставки одат во продавниците, а луѓето сами прават или прават промени (firmware и fribut) приватни работилници .

Продавниците продаваат конзоли со фабрички поставки!

Единствен исклучок

На интернет постојат специјализирани онлајн продавници кои продаваат веќе зашиени конзоли. Но, во овој случај, веб-страницата на продавницата детално опишува каков вид на фирмверот е инсталиран на конзолата и кои дополнителни функции ви ги дава оваа модификација.

Значи, ако веб-страницата на продавницата не укажува на тоа дека Xbox 360 е зашитен (или е вграден во заднина), тогаш ова е префикс со фабрички поставки. Ако веќе купивте таков префикс, можете да го контактирате нашиот сервисен центар за инсталација firmware или слобода

Користени играчки конзоли

Истото може да се каже и за нив како за нови:

Ако сопственикот продаде зашилена конзола, тој ќе го наведе ова во огласот за продажба на Xbox 360.

Но, ова не е секогаш случај - продавачот можеби не знае точно кој фирмвер беше инсталиран на конзолата. Во овој случај, конзолата ќе мора да провери.

Но, дури и ако продавачот на употребените префикси пишува во најавата дека конзолата е зашилена, или ако има фибрит, многу луѓе се сомневаат - дали е ова навистина случај?

Како да проверите фирмвер Xbox 360

Дознајте дека фирмверот на Xbox 360 е многу едноставен: земете диск со нелиценцирана игра и обидете се да го извршите. Ако играта започна, тогаш префиксот е зашитен.

И ако не, тогаш, најверојатно, не постои и фирмвер за тоа. Но, постојат опции:

 1. Грешки при пишување диск . Ако одлучите сами да ја снимите играта, погледнете го овој напис и проверете дали сте направиле се што е во ред. Ако сте сигурни дека дискот е здрав, тогаш имате префикс со фабрички поставки. Можете да го забрзате во специјализирана работилница.

 2. Друга верзија на фирмверот . Најновиот Xbox 360 фирмвер е LT + 3.0 или LTU 2.0. И двете овие фирмвери се целосно идентични и стартуваат дискови снимени под LT + 3.0. Секогаш назначете под која верзија на фирмверот да купите диск или да преземете слика. Со ваши раце можете да купите конзола со старата верзија на фирмверот, на кој дисковите наменети за LT + 3.0 нема да започнат. На вашиот X-box 360 треба да инсталирате нов фирмвер.

 3. ДВД уредот неправилно функционира . Игрите не може да започнат поради неуспех на возење. Но, во овој случај ќе има проблеми со лиценцирани дискови. Нестабилното возење е нормално за користените прилози. Контактирајте со автомеханичар за поправка .

Значи, ако вашата конзола не работи рачно напишани дискови со игри, доведете ја во нашата работилница каде што експертите ќе го решат овој проблем.

Како да се провери за препуштање на X-Box 360

Тука сè е иста како и кај фирмверот: конзолите со претходно инсталиран фрејбут се продаваат само во специјализирани продавници. Редовните продавници за електроника продаваат само "ванила" конзоли со фабрички поставки.

Ако купите префикс од твоите раце, продавачот најчесто ќе каже дали слободата е инсталирана на конзолата или не. Ако некое лице не може да ви даде точни информации, или ако се сомневате во веродостојноста на неговите зборови, тогаш е многу лесно да проверите за freebies:

Обидете се да го вклучите вашиот XBox со копчето за дискови што го отвора DVD лента. Ако конзолата е вклучена, тогаш таа е инсталирана на слобода. Во исто време треба да ја имате оваа слика:

На некои конзоли со матичната плоча на Corona, екранот за подигање на Xell може да не се прикажува.

Друг знак на freibut е релативно долго вклучување на конзолата. Конзолата со фабрички firmware се вклучува за неколку секунди. Ако преоптоварувањето е инсталирано на Xbox 360, тогаш поради особеностите на вчитувањето на оваа школка, времето на претворање може да потрае до 2 минути, а понекогаш дури и повеќе.

И најсигурен начин е да се обиде да ја започне играта од флеш диск. Ако играта е снимена е точна , но тоа не започна, така што имате префикс со фабрички поставки. Во овој случај Контактирајте ја сервисната работилница за да инсталирате преоптоварување на Xbox 360 .

Нашите работилници произведуваат Xbox 360 firmware и Инсталирајте Freeboot на Xbox 360 . Можете безбедно да му верувате на долгогодишното искуство на нашите специјалисти. Повикајте и пријавете се!

Но, дури и ако продавачот на употребените префикси пишува во најавата дека конзолата е зашилена, или ако има фибрит, многу луѓе се сомневаат - дали е ова навистина случај?
Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью