• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Преземете или читате книги од Александар Елдер (fb2)

Подреди според: Подреди според:  i  Новата книга на д-р Старец за тргување е посветена на продажба (затворање позиција) и кратка продажба (отворање кратка позиција)

i

Новата книга на д-р Старец за тргување е посветена на продажба (затворање позиција) и кратка продажба (отворање кратка позиција). Способноста да се затвори вашата позиција навреме е една од најважните вештини на професионален трговец. Кратката продажба ви дава можност да заработите на паѓа. Ова е особено важна вештина во време на криза и нестабилност. Трговецот кој може да продаде краток, ги удвојува неговите шанси.

i

Цитат Тајната на тргувањето е дека во него нема тајна. Не постои магија шема што може да се купи или крадат, и, откако влезе во вашиот компјутер, гребло во пари. Успехот бара дисциплина, упорност и малку талент. Која е книгата "Влезни и излезни: 15 работилници од трговски професионалци" Тоа е интервју со петнаесет познати и не многу трговци. Зошто книгата "Влезни и излезни" вреди да се чита • Реални трансакции за вистински пари. • Дава можност да се оцени трансакцијата ...

i

Класичен Смета за тргување на пазарите од самиот почеток до ниво на искусен трговец. Тој детално ја опишува изградбата на индикаторите, посебно внимание се посветува на толкувањето на пазарот како психолошка интеракција на многу трговци. Воведени се индикаторите за моќност со бикини, со оглед на системот на три екрани.

i

Несовпаѓањето е најсигурен и оперативен сигнал за пресврт на трендот. Александар Елдер, еден од водечките трговски експерти во светот, покажува како да се користи разликата во практиката (недоследност во однесувањето на индикаторите и цените). Книгата ќе биде од интерес и за долгорочните инвеститори и за трговци, и за специјалистите за внатрешно тргување. Напишано е на достапен јазик и содржи вежби за консолидирање на материјалот.

i

Класичен Смета за тргување на пазарите од самиот почеток до ниво на искусен трговец. Тој детално ја опишува изградбата на индикаторите, посебно внимание се посветува на толкувањето на пазарот како психолошка интеракција на многу трговци. Воведени се индикаторите за моќност со бикини, со оглед на системот на три екрани.

i

Авторот на овој меѓународен бестселер, д-р Александар Елдер, е професионален берзански трговец и експерт за техничка анализа. Тој учи дека успешното тргување игра зависи од три фактори: психологија, методи и контрола на ризикот. Во првиот дел од оваа книга, д-р Старец покажува дека клучевите за победа се во вашата психологија. Тој учи како да стане дисциплиниран играч и да ги избегне емоционалните стапици на берзата. Тогаш тој објаснува како да пронајдат профитабилни зделки користејќи графикони, компјутерски индикатори ...

i

Можете да станете успешен трговец. Некои веќе го постигнале ова, други се уште се на пат. Ако сакате да учат, не се плашат од ризик и се подготвени да работат, а плодовите на успехот ќе ве привлекуваат, имате возбудливо патување напред. Успехот во акциите на играта е на три столба: тоа е психологија, метод и финансии. Во оваа нова книга, д-р Старец ги третира многу пошироко отколку во својот прв меѓународен бестселер, Како да се игра и победи на берзата. Ги открива тајните за управување со времето, учи стратегии ...

i

Можете да станете успешен трговец. Некои веќе го постигнале ова, други се уште се на пат. Ако сакате да учат, не се плашат од ризик и се подготвени да работат, а плодовите на успехот ќе ве привлекуваат, имате возбудливо патување напред. Успехот во акциите на играта е на три столба: тоа е психологија, метод и финансии. Во оваа нова книга, д-р Старец ги третира многу пошироко отколку во својот прв меѓународен бестселер, Како да се игра и победи на берзата. Ги открива тајните на управување со капитал, време, учи стратегии ...

Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью