• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Поставување домен на хостинг

 1. Како да поставите домен во ISPmanager
 2. Како да поставите домен во cPanel

За да поставите домен на веб хостинг услуга, ќе ви треба контролен панел.

Како да поставите домен во ISPmanager

 1. Кликнете на World Wide Web.
 2. Кликнете на домените на WWW.
 3. Изберете го посакуваниот домен.
 4. Кликнете Промена .
 5. Пополнете ги полињата: За да поставите домен на веб хостинг услуга, ќе ви треба контролен панел
  1. Име на домен. Име на доменот што претходно беше креиран.
  2. Aliases. Алијас со www автоматски ќе се креира, исто така можете да додадете други со проширување на полето за внесување.
  3. IP адреса. Стандардната IP адреса на серверот за хостирање е 5.9.146.41.
  4. Административна е-пошта. Внесената е-пошта ќе биде прикажана како контакт на страниците за грешки во случај на нивно појавување.
  5. Кодирање. Стандардно, серверот користи UTF8 кодирање. Ако имате проблеми со кодирањето (кирилицата не е прикажана), треба да го поставите кодирањето cp1251.
  6. Индексна страница. Внесете го насловот на главната страница (на пример, index.php). Ако полето остане празно, тогаш стандардното ќе биде index.html.
  7. Автопат. Функцијата е одговорна за создавање на поддомени со додавање на папка во соодветен директориум. Ова го намалува времето за создавање на поддомени.
  8. PHP Изберете PHP режим како CGI, полето за избор на Cgi-bin ќе биде автоматски инсталирано.
  9. SSL Ако планирате да користите пренос на податоци преку https, проверете го полето и потоа одберете го посакуваното пристаниште (стандардно 443)

Понатамошните активности зависат од тоа каде сте го регистрирале доменот и кои NS сервери ги користите за тоа.

 • Ако сте го регистрирале доменот со нас и NS записи се користат стандардно, тогаш нема да морате да извршувате дополнителни дејства со доменот.
 • Ако сте регистрирале домен со друг регистратор и користете други NS записи, треба да ги промените во панелот ISPmanager.

После тоа, евиденцијата ќе се ажурира на NS серверите и доменот ќе биде достапен преку Интернет. Ажурирањето на NS серверите може да потрае до 48 часа. Доменот во тоа време нема да биде достапен.

Како да поставите домен во cPanel

cPanel не бара посебни поставки. Во принцип, ако користите cPanel, ќе биде многу попогодно за вас да ги користите подесувањата кои не се од самиот панел, туку Личен кабинет Unihost.

На пример, ако сакате да ги смените DNS-записите, треба да ја користите оваа инструкција: Како да ажурирате DNS записи .

Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью