• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Не може да конфигурирате нов профил со користење на автоматско откривање на Exchange за вашето онлајн поштенско сандаче

 1. Проблемот Кога ќе се обидете да поставите нова сметка за е-пошта за Office 365 со помош на Волшебникот...
 2. Решение
 3. Дополнителни методи
 4. Метод 2: Ажурирајте до најновата верзија на Outlook
 5. Метод 3: Потврдете дека евиденцијата за автоматско откривање CNAME е правилно конфигурирана
 6. Метод 4: Проверете дали атрибутите на корисникот во Active Directory се правилно поставени.
 7. Ако не го користите вашиот личен домен
 8. Линкови

Проблемот

Кога ќе се обидете да поставите нова сметка за е-пошта за Office 365 со помош на Волшебникот за додавање нова сметка во Microsoft Outlook, профилот Outlook не се конфигурира автоматски. Покрај тоа, кога ќе се обидете да ги конфигурирате поставките на серверот за профил, ја добивате следнава порака за грешка:

Не е достапна шифрирана е-пошта

При тестирање со помош на анализаторот за далечинска врска, може да се врати следната порака за грешка:

Услугата за автоматско откривање не може да ја обработи наведената адреса за е-пошта. Дозволени се само поштенски сандачиња и контакти.

Причина

Овој проблем се јавува поради една од следниве причини:

 • Невалидна адреса за е-пошта беше внесена на страницата " Автоматска сметка " на волшебникот за да додадете нова сметка на Outlook.
 • Потребните ажурирања за Outlook за автоматско поврзување со Exchange Online не се инсталирани за вашата верзија на Outlook.
 • Автоматскиот запис CNAME за вашиот домен не постои или е неправилно конфигуриран.
 • Во организации кои користат синхронизација со Active Directory, атрибутите на пошта , mailNickname , DisplayName и proxyAddresses се неправилно конфигурирани за синхронизиран корисник во локалниот Active Directory.

Забелешка

Оваа статија дискутира за Outlook 2016, Outlook 2013 и Exchange Online. За да добиете помош за поврзување со Exchange Online од мобилен уред, прочитајте ја статијата. Инсталирајте и користете Office 365 на вашиот телефон или таблет . За да добиете помош за поврзување на Outlook со услуга на трета страна, контактирајте со добавувач на услуги за е-пошта.

Решение

Препорачан метод

Метод 1: Стартувај Помошник за помош и наплата на Office 365

Употреба на Помош за подесување на Office 365 Email Setup ** Помошник за асистенција за дијагностицирање на дијагностички алатки и помош за наплата на Outlook (SaRA). * * Кликнете на копчето за извршување кога соодветниот одговор ќе се прикаже во прелистувачот. Оваа дијагностика врши автоматизирани проверки и ги враќа можните решенија кои може да се користат за отстранување на откриените проблеми.

Дополнителни методи

Ако користите личен домен

Ако методот 1 не го реши проблемот, и ако користите приватен домен со Office 365, следете ги чекорите подолу во прикажаниот редослед. Ако првиот метод не го реши проблемот, одете на следниот.

Метод 2: Ажурирајте до најновата верзија на Outlook

Прво, осигурајте се дека точната e-mail адреса и лозинка се внесуваат на страницата за автоматско нагодување на сметката во Волшебникот за додавање нова сметка во Outlook.

Ако користите Outlook 2010 или порано, надградба на најновата верзија на Outlook. Дополнителни информации може да се најдат. во написот Преземете и инсталирајте Office со користење на Office 365 за бизнис на компјутер .

За повеќе информации околу прилагодувањето на Outlook за Office 365, видете ги следните ресурси:

Забелешка

Ако овој метод не го реши проблемот, одете на метод 3.

Метод 3: Потврдете дека евиденцијата за автоматско откривање CNAME е правилно конфигурирана

Автоматскиот запис CNAME мора да постои и мора да биде правилно конфигуриран. Препорачливо е да го конфигурирате автоматско откривање на Exchange кога користите Outlook за да се поврзете со Вашите поштенски онлајн-бази на Exchange. Потребно е конфигурирање на автоматско откривање и други сродни записи на DNS за поврзување на Outlook со Exchange Online. Администраторите можат да го користат волшебникот за решавање на проблеми во доменот во алатката Office 365 или Microsoft Remote Analyzer за да се осигурат дека евиденцијата е правилно конфигурирана.

Користете го Волшебникот за решавање на проблеми во Office 365

За да го користите волшебникот за решавање на проблеми во доменот 36, следете ги овие чекори:

 1. Пријавете се на порталот на Office 365 ( https://portal.office.com ) користејќи администраторска сметка.
 2. Кликнете Admin за да го отворите админисцентниот центар на Microsoft 365.
 3. Во левиот панел за навигација, кликнете Domains ****, одберете го името на доменот што го користи засегнатиот корисник, а потоа кликнете го копчето Troubleshoot за да го стартувате волшебникот.

Користење на Microsoft Remote Analyzer за поврзување

За да потврдите дека автоматското откривање на Exchange работи правилно со помош на аналитичар за далечинско поврзување, следете ги овие чекори:

 1. Во веб-прелистувачот, одете до Microsoft Remote Alignment Tool на следнава веб страна:

  Анализатор за далечинско поврзување

 2. Пополнете ги сите потребни полиња од формуларот и кликнете на копчето за да го завршите тестот .

 3. По завршувањето на тестирањето, утврди дали е успешна.

  • Ако проверката е успешна, сервисот за автоматско откривање работи правилно.

  • Ако тестот не успее, проверете дали услугата за автоматско откривање е правилно конфигурирана. За повеќе информации, погледнете ги следните извори:

Метод 4: Проверете дали атрибутите на корисникот во Active Directory се правилно поставени.

Користење на cmdlet Земи - RemoteMailbox Можете да одредите дали следните атрибути се правилно поставени за корисникот. Чести проблеми се јавуваат кога вредноста на еден или повеќе од овие атрибути не е наведена. Подолу е пример за валидни атрибути.

Пример за атрибути primarySMTPAddress [email protected] алијас Тед displayName \ \ Бремер е-мејл адреси SMTP: [email protected] X400: c = US; a =; P = прва организација; o = размена; s = бремер; g = "n / a" remoteRoutingAddress [email protected]

За да ги ажурирате овие атрибути, можете да го користите командлерот Постави - RemoteMailbox .

По поставувањето на точните вредности за овие атрибути, морате да ги присилите синхронизација на директориумот а потоа пробајте да ја поставите сметка за е-пошта на корисникот во Outlook.

Ако не го користите вашиот личен домен

Метод 2: Користете го волшебникот за додавање нова сметка во Outlook

Ако методот 1 не го реши проблемот и не користи сопствен домен со Office 365, можете да го користите Волшебникот за додавање нова сметка во Outlook за да го конфигурирате вашиот профил на Outlook користејќи адреса на onmicrosoft. Com, поврзан со поштенски сандачиња на корисниците на Exchange Online при пријавување со Office 365. Кога го користите волшебникот Додај нова сметка за да поставите нов профил за пошта, мора да ја наведете лозинката за Office 365 и стандардната e-mail адреса на Office 365 во форма <> на корисникот @ <домен>. onmicrosoft.com (на пример, [email protected]).

Овој метод е поддржан и е погоден за клиенти кои не можат да планираат свој незаборавни или лични домени. Овој метод исто така поддржува автоматска откривање. Ако локацијата на серверот за поштенско сандаче се промени, Outlook се ажурира за да ја одрази новата локација на серверот за поштенско сандаче.

Microsoft не поддржува рачна конфигурација на профил во Outlook за да се поврзете со поштенски сандачиња во Exchange Online во Office 365. Сепак, можеме да ви помогнеме да извршувате други задачи, како што е Конфигурирање на DNS-записи и автодискривација (како што е опишано во Методот 2). Ова ви овозможува да поставите сметка користејќи поддржани методи.

Линкови

За да го надминете овој проблем, одете на Помошник за ажурирање и наплата на Microsoft за Office 365 .

Дополнителни информации може да се најдат во следните статии на Microsoft Knowledge Base:

 • 2555008 како да ги решите проблемите со пристапноста во хибридното распоредување на локален Exchange Server и Exchange Online во Office 365

Имате прашања? Одете во делот microsoft community .

Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью