• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Начини за додавање вредности во табела

 1. Додади според условите
 2. Додајте или одземете датуми
 3. Додајте или одземете време
 4. Треба повеќе помош?

Еден брз и лесен начин да додадете вредности во Excel е да го користите AutoSum . Само изберете празна ќелија директно под колоната на податоци. Потоа на табулаторот Формула , кликнете Автоматски сума > Сума . Excel автоматски ќе го насети опсегот што треба да се сумира. (AutoSum исто така може да работи хоризонтално ако изберете празна ќелија десно од ќелиите да се сумираат.) Еден брз и лесен начин да додадете вредности во Excel е да го користите  AutoSum

AutoSum создава формула за вас, така што нема да морате да пишувате. Меѓутоа, ако претпочитате само да ја пишувате формулата, видете функцијата SUM .

Додади според условите

 • Користете функцијата SUMIF кога сакате да ги сумирате вредностите со еден услов. На пример, кога треба да ја додадете вкупната продажба на одреден производ.

 • Користете функцијата SUMIFS кога сакате да ги сумирате вредностите со повеќе од една состојба. На пример, можеби ќе сакате да ја додадете вкупната продажба на одреден производ, во рамките на одреден продажен регион.

Додајте или одземете датуми

За преглед на тоа како да додадете или одземете датуми, видете Додајте или одземете датуми. За покомплексни пресметки на датумот, видете Функции за датум и време .

Додајте или одземете време

За преглед на тоа како да додадете или одземете време, видете Додајте или одземете време . За други временски пресметки, видете Функции за датум и време .

Треба повеќе помош?

Секогаш можете да побарате експерт во Excel Tech Community , да добијат поддршка во Одговори заедница , или да предложат нова функција или подобрување Глас на корисник на Excel .

Треба повеќе помош?
Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью