• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Модемот не го поврзува мегафонот со компјутерот. Како да го конфигурирате модемскиот мегафон

 1. Како да го инсталирате модемот Мегафон
 2. Како да го вклучите мегафонискиот модем
 3. Подесувања на модем Мегафон
 4. Како да се поврзете?
 5. Избор на рутер
 6. Параметри за поврзување и поставување
 7. Поставување врска
 8. Чекори за поврзување

Со помош на модем од "Мегафон" можете во секое време да станете онлајн и да бидете во контакт со вашето семејство и пријатели. Но, за жал, не секој знае како да се инсталира и поврзува правилно. Ако сте соочени со проблем со модемската врска, потоа прочитајте ги информациите во статијата.

Како да го инсталирате модемот Мегафон

Најважно е да се запамети е да го поврзете ново купениот "Megaphone" модем кога целосно ќе го подигнете вашиот компјутер или лаптоп. Кога уредот е поврзан преку USB на компјутерот, софтверот автоматски ќе почне. И, штом оперативниот систем открие нов поврзан уред, информациите ќе се појават во долниот десен агол на десктопот на екранот за почетокот на инсталирањето на потребните параметри. После тоа, мора да кликнете на екранот на натписот "ok". Потоа, инсталирајте го возачот на компјутерот.

По сите овие активности, програмата ќе започне автоматски. Тука ќе треба да кликнете на блокот означен со AutoRun, со што автоматски ќе ја стартувате потребната команда за инсталација. Тогаш сите нови програми се стандардно инсталирани на "C" уредот во папката "Program Files". Потоа кликнете "следно" и ставете кратенка на вашата работна површина. Сега потребен софтвер за модемот е успешно инсталиран. И можете директно да пристапите до интернет.

Како да го вклучите мегафонискиот модем

На работната површина кликнете на етикетата "Мегафон Интернет". Следно во дијалогот - "Поврзи се". Внесете ја лентата за пребарување во која било адреса или прашање. Ако интернет страницата е отворена доволно брзо, тоа значи дека брзината на пренос на податоци е добра, и може да одиме тивко преку Интернет. Ако е неопходно да се исклучи модемот, во дијалог-рамката на програмата "Мегафон Интернет" потребно е да се притисне функцијата "оневозможи".

Подесувања на модем Мегафон

Стандардно, сите прилагодувања се поставени за директен пристап до Интернет. Ако не сте особено добри за работа на вашиот компјутер, тогаш не треба да менувате ништо во овие поставки, бидејќи тоа може да влијае на пристапот до мрежа. Модемот се исклучува кога ќе кликнете на копчето "оневозможи" во програмата и нема потреба веднаш да се повлече уредот од USB-портата на лаптоп или компјутер во моментот кога интернетот е исклучен.

"Мегафон-модем" е комплет за безжичен пристап до мрежата од дома, канцеларија, автомобил, кафе или друго место каде што има мобилна врска. Благодарение на технологијата EDGE, MegaFon-модемот има брзина на интернет конекција од 200 Kbps. Мегафон комплет вклучува модем или компјутер картичка, SIM картичка со посебен тарифен модел, CD со возачи и програма за поврзување на интернет, инструкции за поставување на опремата. За да се поврзете на интернет преку MegaFon-модем, треба да извршите неколку едноставни чекори.

Ќе ви треба

Комплет со мегафон-модем

Спонзорирано со поставување статии на P & G на тема "Како да го поврзете интернетот преку мегафонски модем" Како да поставите модем MTS Како да направите антена за мегафонски модем Како да поставите 3G интернет на мегафон

Упатство


Вметнете ја SIM картичката со метални контакти надолу во соодветниот слот на модемот или картичката. Ако PC картичката е вклучена во вашиот MegaFon комплет, поврзете ја антената со неа.

Ставете го ЦД-то во уредот на компјутерот. Почекајте инсталатерот за безжичен менаџер автоматски да го преземе и да го комплетира додавањето на софтверот на вашиот хард диск, следејќи ги системските инструкции.

Инсталирајте модем или PC-картичка во посакуваниот компјутерски приклучок. Почекајте известување за успешна инсталација на драјвери за новиот уред.

Отворете ја инсталираната програма за да го поврзете модемот или картичката со компјутер на мрежата. Ако треба да внесете ПИН-код, внесете го во соодветното поле.

Почекајте индикаторот за јачина на радио сигналот и името на операторот да се појавуваат во програмскиот прозорец на Wireless Manager. Кликнете на сликата "магично стапче".

Во прозорецот што се појавува, означете го полето "Креирај нова врска", напишете го името на новата врска и кликнете "Следно".

Поставете ја GPRS / EDGE ставката како тип на податочна врска. Изберете "Мегафон" од листата на достапни оператори, лоцирани на дното на екранот. Ако бараниот интернет-провајдер не е на оваа листа, проверете го полето "Друго". Кликнете "Напред".

Проверете дали влезот GPRS / EDGE е прикажан како пристапна точка, а потоа повторно кликнете на копчето Next. Доколку е потребно, во форма што се појавува, внесете го корисничкото име и лозинката за пристап до мрежата. За да креирате врска без користење на овие податоци, оставете ги полињата празни. Кликнете "Напред".

За да внесете дополнителни параметри потребни за мрежен пристап, одберете ја опцијата Advanced во делот Пристапна точка. Наведете ја адресата на пристапната точка, DNS адресата, корисничкото име и лозинката обезбедени од операторот.

Кликнете Finish за да го завршите создавањето на нова врска. За да пристапите на Интернет, одберете го типот на поврзување од листата на екранот и кликнете на копчето "Поврзи".

Колку е едноставно

Други поврзани вести:


Ако сте сопственик на лаптоп или netbook, тогаш прашањето за безжично поврзување на интернет е итно прашање за вас. Една од опциите за нејзино спроведување - употребата на CDMA модеми. Овие уреди се лесни за поврзување и конфигурирање. Ќе ви треба - телефон стандард CDMA.


GSM модемите ви овозможуваат безжично да пристапите на интернет од лаптоп или компјутер, користејќи мрежа на мобилни оператори за поврзување. Тоа е погодно за употреба при патувања или ако не постои можност за поврзување на жичен интернет во вашата област. Ќе ви треба компјутер; -


Долго време, многу компании обезбедуваат интернет пристапни услуги преку USB модеми. Ако го одбравте Мегафон, тогаш размислете неколку суптилностите за користење на овие уреди. Спонзорирано со ставање на P & G статии на "Како да го поврзете Интернет мегафонот на лаптоп" Како да го поврзете лаптопот со


Интернетот е неопходен за лице секогаш и насекаде, за успешна и ефективна работа и пријатен одмор. Во сегашната фаза на развој на технологијата, можете да се поврзете на интернет од било каде во светот. Во овој поглед, Интернетот од мобилните оператори, вклучувајќи го и МегаФон, е многу лесен. За


GPRS е услуга обезбедена од мобилни оператори, која ви овозможува да пристапите на интернет преку телефон или да го користите како модем. Со него можете да проверувате пошта, да ја преземате содржината, да комуницирате во ICQ, итн. Секој мобилен оператор обезбедува свои сопствени поставки за


Модем е уред со кој можете да пристапите до интернет на вашиот лаптоп. Поврзете го Интернет на лаптоп на неколку начини. Можете да го поврзете начинот на кој обично ги поврзувате стационарните компјутери, односно редовниот модем и мрежниот кабел. Можете да користите Wi-Fi


Ако во вашиот мобилен телефон постои вграден модем, а потоа можете да го поврзете на вашиот компјутер и да одите онлајн. Оваа статија е за тоа како да го поврзете Интернет на компјутер со користење на модем. Врската се изведува во неколку чекори. Спонзор за поставување на P & G

Модерната технологија се развива брзо. Дури и во отсуство на висококвалитетен жичен интернет во оддалечени локации, мобилната верзија доаѓа до спасување. Ајде да погледнеме како да се поврзете WiFi преку мегафони модем и да го дистрибуирате интернетот на сите преносни уреди во домот.

Како да се поврзете?

На ова прашање мора да му се пристапи со сета сериозност. Затоа ги делиме сите инструкции во логички точки, чија имплементација е задолжителна за работата на Интернет.

Избор на рутер

Ова е клучен фактор. Не сите модели имаат соодветен конектор и функција за дистрибуирање на Интернет од модеми. Затоа, проучете ги параметрите на вашиот рутер и, ако е потребно, купи нов. Главни карактеристики:


Главни карактеристики:

Параметри за поврзување и поставување

Прво, приклучете го USB модемот во соодветната порта на рутерот. Сите Главниот дел е комплетен. Сега останува да се постават одредени параметри и да се конфигурира врската. За ова:


За ова:

Сега можете да продолжите со најсуптилните поставки за Интернет дистрибуција преку модем.

Поставување врска

Новите рутери имаат автоматска конфигурација на поврзувањето на 3G модем. За ова ви треба (сметајте го примерот на рутер за TP-Link):


За ова ви треба (сметајте го примерот на рутер за TP-Link):

Ако имате застарен уред и фирмвер, за успешно поставување, треба да ги знаете податоците на мобилниот оператор, како што се APN, најава и лозинка. Алгоритмот за поврзување исто така се менува. Даваме податоци од МегаФон:

 • APN - интернет;
 • Најави - gdata;
 • Лозинка - gdata.

Останува да ги внесете овие податоци во соодветните полиња. За да го направите ова, следете ги овие чекори:


За да го направите ова, следете ги овие чекори:

За да поврзете 4G модем, сè е многу поедноставно:

 1. Во полето "Тип на поврзување" изберете "3".
 2. Во полето "Провајдер", изберете ја земјата и операторот. На пример, Русија и МегаФон.
 3. Понатаму, останатите полиња ќе бидат пополнети автоматски, само кликнете на "Зачувај" и рестартирајте го рутерот.

Сега знаете како да поврзете WiFi преку мегафон модем. Слично на ова, ова може да се направи со други оператори, а интернетот ќе биде во целата LAN-мрежа. Ако имате било какви прашања - напишете ги во коментарите.

Модемите Megafon се многу удобни кога патувате во селска куќа или на кое било друго место каде што нема жична врска. Можете да ги купите во секој комуникациски салон на мобилниот оператор. Но, како правилно да го поврзете модемот со мегафон за да пристапите до интернет голема брзина ? Советите подолу ќе им помогнат на претплатниците да го решат овој проблем.

Чекори за поврзување

За да се поврзете со лаптоп, треба да го вклучите уредот и да чекате додека оперативниот систем целосно да се вчита. Во следната фаза, треба да земете модем и да вметнете сим картичка во страничниот слот. Треба да се запомни дека на сметка на овој број мора да има позитивен биланс или да се поврзе соодветниот тарифен модел со неограничен интернет од Мегафон.

Модемот треба да се вметне во слободен влез за usb-уредите и да се види дали се појавуваат известувања на екранот на лаптопот. Ако модемот од мегафонот е во добра состојба, по една минута, уредот ќе извести дека започнала инсталацијата на програмата "Megaphone Internet". Сите потребни драјвери за програмата автоматски ќе се појават во системот.

Откако ќе се инсталира опремата, претплатникот на мобилната компанија треба да влезе во "Device Manager" и да види дали модемот работи правилно. Потоа ќе започне регистрацијата на уредот во мрежата, а индикаторот за боја ќе го извести. Во зависност од нивото на сигналот и брзината на интернет, може да биде сина или зелена. Сега опремата е целосно подготвена за работа, а вие можете безбедно да одите до вашите омилени сајтови или социјални мрежи.

Ако вашиот компјутер работи на оперативниот систем Windows, тогаш инсталирањето на модем од Megaphone не треба да предизвика никакви потешкотии. Првиот чекор што треба да се преземе е да се инсталира модем во слотот на стандарден USB порта. Веднаш штом ќе го направите ова, ќе се појави дијалог-кутија на екранот на мониторот кој содржи елемент со предлог за стартување на датотеката autorun.exe. Изберете ја оваа ставка со кликнување на глушецот со што ќе го стартувате волшебникот за инсталација на новата опрема - Megaphone модем.

Волшебникот го води корисникот чекор по чекор низ целиот процес на инсталирање на модемот. Благодарение на него, не е потребно посебно знаење за поврзување на модем со мегафон. Мегафон модемната врска се изведува во неколку чекори, што одговара на одделни прозорци на волшебникот:

 1. Прозорецот со договорот за лиценца. Повеќето домашни корисници на софтвер се бескорисни да ги убедат да го прочитаат текстот на лиценцата и, сепак, ако сте одговорно и компетентно лице, запознајте се со неговата содржина пред да продолжите на следната фаза. Кликнете на копчето "Следно".
 2. Следниот екран содржи поле за одредување на папката за инсталација на софтвер за модем. Можете да ја прифатите стандардната вредност или да наведете друга папка.
 3. Прозорец што го содржи текстот прикажан во менито "Start". Со оваа вредност, можете да го сторите истото како со претходната.
 4. Прозорецот за завршување на волшебникот со копчето "Заврши". Со притискање на ова копче го завршуваме процесот на инсталација и одете во прозорецот "Мегафонски модем" во кој можете да ја проверите работата на врската.

На крајот од процесот на инсталирање на софтверот за модем, автоматски ќе се појави главниот прозорец на програмата "Мегафонски модем", но ако го користите Интернетот секојдневно, треба да ја користите кратенката на работната површина или соодветната ставка на старт менито за да ја стартувате. Главниот прозорец на програмата содржи голем "Connect" копче, откако ќе кликне на кој модем ќе отвори сесија за комуникација и натписот на копчето се менува во "Disconnect" - треба да се кликне повторно по завршувањето на работата со Интернет.


Како да се поврзете?
Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью