• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Креирање поддомени во ISPmanager

Најлесен начин да се создаде поддомен е да го додадете во табулаторот "www domains".

Соодветната папка ќе се креира автоматски во директориумот www.

Контролниот панел на ISPmanager ви овозможува автоматски да креирате поддомени за постоечки домен.

Користејќи ја оваа функција, корисникот може автоматски да креира домени од трето ниво во својот домен, без потреба да се прават промени во конфигурацијата, со што употребата на автоматски поддомени го ослободува од дополнителни операции.

Креирање на поддомени во ISPmanager се појавува кога директориумите се креирани во соодветните директориуми, името на директориумот зависи од поставките.

1) Во ISPmanager хостинг контролен панел, одете до "WWW домените" табот, кликнете на потребниот домен и вклучете ја функцијата "Автоматско поддомени":
1) Во ISPmanager хостинг контролен панел, одете до WWW домените табот, кликнете на потребниот домен и вклучете ја функцијата Автоматско поддомени:

Во посебен директориум , поддоменните датотеки нема да бидат достапни од главниот домен, мора да ги креирате во папките што одговараат на името на поддоменот во домашниот директориум на корисникот кој го поседува во www директориумот.

На пример, domain.com се наоѓа во папката www / domain.com, треба да креирате домен sub.domain.com. За оваа конфигурација да работи, поддомените датотеки мора да бидат поставени во директориумот www / sub.domain.com

Во поддиректориумот на доменот на WWW - поддомени ќе бидат достапни од главниот домен, треба да ги креирате во папки кои одговараат на името на поддоменот во домашниот директориум на корисникот на сопственикот во директориумот www / domain.com.

На пример, domain.com се наоѓа во папката www / domain.com, треба да креирате домен sub.domain.com. За да функционира оваа конфигурација, датотеките со поддомени мора да бидат поставени во www / domain.com / sub директориумот (т.е. да креирате под-папка директно во доменот на доменот.com). Податоците исто така ќе бидат достапни на domain.com/sub.

2) Покрај тоа, треба да креирате влез * тип А во конфигурацијата на DNS за избраниот домен, укажувајќи ја IP адресата на доменот, или да додадете низа * .domain.com во полето "алијаси" (tab "WWW domains"):

com во полето алијаси (tab WWW domains):

Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью