• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Креирање на резервна копија од 1C 8.2.

Backup 1C - залог на смиреност и доверба.

Пред тоа ажурирање 1в препорачливо е да се направи архивска копија од базата на податоци. Резервната ќе обезбеди непроблематична база на податоци за обновување на податоци во случај на какви било тешкотии со неа.

Покрај тоа, оваа акција е инхерентно едноставна.

Постојат два начини да го направите ова. Најлесно е да го ископирате базниот директориум на друго место на хард дискот. Директориумот каде што е инсталиран базата може да се најде на дното на прозорецот кога се стартува 1C.

Друг начин е во режимот "Конфигуратор".

Овој режим е дизајниран за вршење на разни активности за домаќинство, особено за извршување на архивски копии, ажурирање на базата на податоци и поставување на поставувања.

Да трчаме (отвораме) базата Ноко : малопродажба во режимот "Конфигуратор". Ако вашата база на податоци ја користат повеќе корисници, тогаш пред да започнете со процесот потребно е да остават 1C. Да трчаме (отвораме) базата  Ноко : малопродажба  во режимот Конфигуратор Во режимот "Конфигуратор", изберете ја изборната ставка "Администрација" - "Избриши информативна база". Во прозорецот што се појавува, за да креирате копија од архива, мора да ја наведете патеката (папката) на која архивата со .dt продолжување ќе биде растоварена. На пример, да создадеме архива C: 1C Archive.

Имињата на датотеките за поставување треба да бидат информативни. На пример, името на организацијата или основата, како и во насловот да го наведете датумот на создавање на копија. Во иднина, тоа ќе помогне значително да го олесни пребарувањето на посакуваната копија во случај на потреба.

За да започнете со процесот на создавање копија од архива, кликнете "Зачувај". За да започнете со процесот на создавање копија од архива, кликнете Зачувај На крајот на процесот на растоварување на податоците се покажува соодветната порака. По завршувањето на поставувањето, ќе влеземе во папката каде што резервната е зачувана, и бидете сигурни дека поставувањето е успешно и имаше датотека со избраното име.
Создаде резервна копија на податоците во системот 1C 8.2 е завршена.

Претплатете се на билтенот

Можете да го прескокнете читањето на записот и да оставите коментар. Поврзувањето е забрането.

Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью