• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Користете режим на копирање за да го забрзате внесувањето на информации

1C: Претпријатие 7.7 /
Практични препораки /
Други практични препораки

Содржина

Кога масовно внесување на информации е многу важно за да се обезбеди најефикасен начин за пополнување на овие документи, директориуми, операции. Еден од прилично едноставните, но корисни начини кои ги подобруваат перформансите при внесување на информациите е режимот на копирање.

Копирањето е достапно во речиси сите 1C: претпријатија форми во кои информациите се прикажани во листата. За да копирате, користете ја "Копирај" ставка во менито "Дејства" или соодветната копче на алатникот или копчето F9.

И самите предмети (елементите на директориумот, документите, операциите) и нивните линии (линии на документи, жици операции).

Наједноставниот е да се создадат нови документи и елементи на директориумот, копирање на постоечките. Во овој случај, треба само да промените некои детали кои се разликуваат од примерокот за новововедениот објект.

Кога внесувате документи со мулти-линија дел, копирањето ви овозможува да не ги пополнувате повеќето од линиите за податоци и да ги однесете од веќе внесената линија.

Користење на копирање на трансакции форма трансакциите што можете брзо да ги внесете во единечен вид со промена на само различните вредности на под-тарифите, количината и износот. Треба да се напомене дека ако го поставите параметарот "Автоматско внесување на нова трансакција со копирање" (менито "Алатки - Опции" - ливче "Операција"), по завршувањето на влезот, следната трансакција ќе се креира автоматски и ќе биде засегната со внесените податоци за трансакција.

Режимот за пишување на копии може исто така да се користи во случаи кога обратното е внесено во објавувањето по грешка. кореспонденција на сметки . Ако го копирате објавувањето и внесете ја точната кореспонденција во новото објавување, тогаш вредностите на субконто ќе бидат автоматски заменети од претходното објавување, односно субконто на дебит ќе бидат земени од кредитната сукбонто и обратно (според промената во кореспонденцијата на сметките). Потоа можете да ги отстраните погрешните жици.

Режимот за копирање на операцијата може да биде конфигуриран од страна на корисникот во групата на параметри "Копирај операција" (менито "Алатки - Опции" - табот "Операција"). Ова поставување ви овозможува многу ефикасно да го користите режимот за копирање во дневникот на операцијата за да внесете голем број на рачни операции.

Кога копирате во дневникот на трансакцијата, треба да се има предвид дека ако тековната операција е документ, а не мануелна операција, тогаш програмата може да го копира документот и да ја копира самата операција. Главната опција е да го копирате документот што ја создал операцијата. Ако треба да креирате рачна операција со копирање на податоци од операцијата на документот во неа, треба да ја користите менито "Акција - документ - Копирај документ".

При копирање на операциите објавувате весник Програмата нуди да ја копирате само тековната трансакција или сите трансакции на операцијата на која се однесува моменталната трансакција.

Исто така, треба да се забележи дека во дневникот на трансакцијата и логот за објавување, можно е да се комбинира режимот на копирање со режимот на внесување на типична операција. Во овој случај, операцијата ќе биде внесена на шаблонот на типична операција, но ако е можно, ќе бидат внесени податоци од копираната операција (трансакција).

Дадовме друг начин за користење на режимот на копирање. Во некои случаи, во процесот на уредување на веќе снимен документ, податоците што не се планирале да се избришат по грешка се бришат или се менуваат. На пример, во голем мулти-линија документ, при приспособување на цените, случајно избришани една од редовите. Според тоа, треба да ја знаете содржината на избришаната линија за да ја внесете повторно. Ако го затворите документот без да зачувате, ќе мора повторно да ги направите сите направени промени. Режимот за копирање ви овозможува да ја "гледате" содржината на постоечки документ пред да ја пребришете, но без да ја затворите формата на документот. Пронајдете го документот што може да се уредува и ќе го копирате. Во отворен документ, можете да ги видите податоците од интерес и да го затворите документот без да ги зачувате.

Други материјали на темата:
сервисни параметри , копирање , промет , на програмата , да се копира , да се промени , изврши , услуга , subconto , кредит , операција , објект , жици , промени , параметри , подесување , податоците , директориум , операции , акции , 7.7 , документ

Материјали од делот: 1C: Претпријатие 7.7 / Практични препораки / Други практични препораки

Други материјали на темата:

Извори на податоци за пресметување на буџетот

Механизми и принципи низ целиот систем

Симултана промена и преглед на документи, операции и елементи на директориуми

Ревалоризација на основни средства

Поставување на кориснички права


Најдовме: како да копирате документ во 1в , како да копирате на 1с , како да 1c да копирате повеќе редови, копирате трансакции на 1ц 6 0, како да копирате линија до 1в, како да копирате документи на 1в, како да копирате неколку редови до 1с, да копирате документ во 1c, режим на внесување во 1С 7 7, копирање групи од референцата 1в 7 7


1C: Претпријатие 7

Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью