• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да затворите страница што не се затвори

 1. Како да затворите страница што не се затвори во методот на Google Chrome број 2

Ако често се среќавате на сајтови каде што не можете да ја затворите страницата, препорачувам да го прочитате овој напис сигурно.

Значи, постојат ситуации кога phishing сајтови кои имаат форма askfdoasd8.ru и дизајн од Bk.com, не се затвори. Го фрла прозорецот, ала "не ја напуштајте сайта или Боинг 747 се урива во прозорецот" и други глупости што мислат на scammers. Значи, оваа страница (поради некоја причина за сега) не може да се затвори. Ќе кликнете на крстот, а пораката се појавува повторно.
Значи првото нешто што треба да знаете е легендарниот менаџер на задачи. Копчињата за кратенки alt + ctrl + del или ctrl + shift + esc
Ако често се среќавате на сајтови каде што не можете да ја затворите страницата, препорачувам да го прочитате овој напис сигурно Во него секогаш можете да ја завршите програмата или процеси.
Отворете го и затворете го вашиот интернет пребарувач. Можете да имате Firefox или Opera во мојот Google Chrome. Но, на овој начин ќе го затворите целиот Google Chrome.
Значи, притиснете alt + ctrl + del - Менаџер на задачи - Детали - Изберете Google Chrome од листата или вашиот прелистувач и кликнете Finish Process Tree. Овој метод секогаш функционира.

Како да затворите страница што не се затвори во методот на Google Chrome број 2

Второто решение е да го заврши самиот процес директно во Google Chrome. Со оглед на тоа што Opera и Firefox веќе го користат Chromium, се чини дека сè е исто со овие прелистувачи. Завршете го процесот што не се затвори со притискање на копчињата shift + esc или одете во Menu - Tools - Task Manager
Второто решение е да го заврши самиот процес директно во Google Chrome Најдете обележано јазиче од листата или неколку копчиња за промена и кликнете за да го завршите процесот.
Сите непотребни ( фишинг страници кои не можат да се затворат ) се затворени и можеме безбедно да работиме
Ова се начините да се заврши процесот што не може да се затвори. Тоа е толку случајно што ова е, исто така, како да се затвори измамата страница. Google Chrome активно се бори против фишинг сајтови. За да бидам искрен во целина, безбедноста поради обврзувачки за телефонски број достигна ново ниво и малку е потешко за пиратите да живеат. Целиот свет, нека твоите страници што не можат да бидат затворени, секогаш ќе бидат затворени и не мешаат во вашата работа!

Можете исто така да ги прочитате другите статии за смена на проблеми.

Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью