• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да зачувате слика од Word

 1. Креирање на архива од документ
 2. Извлечете слики од архивата

Сигурно ќе влезете во ситуација кога во документот Word постои датотека што некако сакате да ја користите во иднина

Сигурно ќе влезете во ситуација кога во документот Word постои датотека што некако сакате да ја користите во иднина. Се поставува прашањето - како тоа може да биде "извадено", "отсечено" од таму?

Видете исто така:
Како да Excel да се преведе во Word
Како да конвертирате PDF во Word за уредување

Оваа статија ќе ви помогне да се запознаете со методот за добивање на JPG (или било кој друг формат) слика, бидејќи обичните "CTRL + C" , "CTRL + V" во овој случај нема да помогнат, дури и во контекстното мени нема да има такво дејство како зачувување на датотеката.

Креирање на архива од документ

Најлесен начин е конвертирање на документот во друг формат: промена на Docx (на Windows 7 и подолу - Док ) до ZIP . Со оваа акција ќе го трансформирате документот Vord во архива и, со тоа, можете лесно да преземете слика од таму.

Сега ќе го разгледаме алгоритмот на дејства:

 1. Зачувајте го документот Vord каде што е потребна сликата и затворете ја. Следно, треба да ја отворите папката во која се наоѓа датотеката и кликнете на неа со десното копче на глувчето.
 2. Следно, треба да ја отворите папката во која се наоѓа датотеката и кликнете на неа со десното копче на глувчето

 3. Изберете дејство "Преименувај" во листата што се појавува. Во прилог на "името" на документот, ќе го видите нејзиното проширување (по точката).
 4. Неопходно е да се отстрани продолжувањето на документот, потоа внесете "ZIP" . Кликнете ENTRE и потврдете го вашето дејство со кликнување на копчето "Да" во прозорецот што се појавува. Ако името на датотеката не е прикажано во линијата "Име" , користете чекор 4.
 5. Ако името на датотеката не е прикажано во линијата Име , користете чекор 4

 6. Отворете го табулаторот "Преглед" , кликнете на копчето "Параметри" . Потоа кликнете на "Промени параметри" .
 7. Потоа кликнете на Промени параметри

 8. Во прозорецот што се отвора, повторно кликнете на копчето "Преглед" , а во "Напредни поставки" изберете "Скриј екстензии за регистрирани типови на датотеки." Кликнете на плоштадот за да го отстраните знакот за проверка, потоа кликнете на копчето "Примени" .
 9.  Кликнете на плоштадот за да го отстраните знакот за проверка, потоа кликнете на копчето Примени

Извлечете слики од архивата

Ние ќе продолжиме да работиме со документот - во оваа фаза ќе ја извадиме сликата од архивата на ZIP. Наставата е како што следува:

 1. Треба да ја отворите архивата, а во него отворете ја папката «WORD» .
 2. Треба да ја отворите архивата, а во него отворете ја папката «WORD»

 3. Следно, одете во папката "Медиуми" , каде што на крајот и ќе биде сликата.
 4. Следно, одете во папката Медиуми , каде што на крајот и ќе биде сликата

 5. По 2 чекори, "CTRL + C" , "CTRL + V" одат во акција. Сепак, не можете да пречи и едноставно да ја преместите сликата во саканата папка со курсорот.
 6. Сепак, не можете да пречи и едноставно да ја преместите сликата во саканата папка со курсорот

За конвертирање на ZIP во Docx (Doc) само повторете ги истите чекори со замена на екстензии.

Вреди да се напомене дека ќе ја добиете сликата во нејзиниот оригинален квалитет - ако е мал во документот, тоа не значи дека тоа било така во оригиналот.

Во оваа статија, го разгледавме методот за извлекување на слика од Word документ. Користејќи го овој елементарен метод, лесно ќе ги зачувате сите слики што ви се потребни од документот Word.

Се поставува прашањето - како тоа може да биде "извадено", "отсечено" од таму?
Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью