• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да вметнете лист пред содржината. Како да направите насловна страница во Word.

 1. Ќе ви треба
 2. Внеси редовна страница
 3. Видео: Како да додадете страница?
 4. Внеси стандардна насловна страница
 5. Вметнете насловна страница од шаблон
 6. Како да вметнете насловна страница или да го покриете во Word
 7. Внеси една празна страница во Word документ
 8. Како да вметнете повеќе празни страници во Word документ?
 9. Користење на макро
 10. Со додаток

Кога пишувате голем број текстови, може да биде неопходно да вметнете дополнителни информации во средина на тековниот документ. Или при регистрација - за да додадете насловна страница. За да ги извршите овие дејства, користете ја функцијата за вметнување нов лист.

Ќе ви треба

 • - Word програма (пакет на Microsoft Office);
 • - извор документ.

Упатство

 • Отворете го изворниот документ во формат Збор програми . Ако сеуште не е креирана, отворете ја програмата преку кратенка на работната површина.

  Внесете го потребниот текст.

 • Одредете го местото во документот каде што сакате да додадете празна страница. Поставете го курсорот во овој момент. Бидете внимателни: празна страница се формира на местото што го дефинирате со курсорот. Ако е инсталиран во средината на страницата, текстот ќе биде прекинат.
 • Во менито, одберете го табот "Вметни". Во отворените функции, погледнете го првиот - "Страници". Користете ја стрелката надолу за да отклучите дополнителни функции. Изберете ја командата "Празна страница". Нова празна состојба ќе биде додадена на локацијата што ја наведовте.
 • Ако треба да го додадете на веќе креираниот документ покривна страница со оригиналните податоци за делото, исто така користете го табулаторот "Страници". Во дополнителни карактеристики изберете "Насловна страница". Секогаш ќе биде вметната на почетокот на документот, без оглед на моменталната локација на курсорот.
 • Почнувајќи од Office Word 2007, ќе ви бидат понудени шаблони за насловната страница. Изберете најсоодветен за тековниот документ. Заменете го текстот на шаблонот со своја. Доколку не ви се допаѓа избраната насловна страница, користете ги командите Вметни> Страници> Насловна страница> Избриши го тековниот наслов. Заменете ја избришаната страница со посоодветен.
 • Кога вметнувате насловна страница, бидете внимателни. Кога ја извршувате командата "Насловна страна", таа ја заменува постоечката. Документот е создаден во повеќе рана верзија Програмите за Word (пред 2007) не ги поддржуваат шаблоните на насловната страница на Word 2007 и подоцна.
 • Можете да ја дознаете верзијата на вашата Word програма сами. Десен-клик Глувчето кликнете на кратенката на програмата на работната површина. Изберете ја функцијата "Properties". Во прозорецот што ќе се отвори, ќе ја видите верзијата на Office, инсталирана на вашиот компјутер.
 • Оценете ја оваа статија!

  Кога креирате нов документ преку текстуален уредувач Word, листови се формираат автоматски - додека пишувате. Незабележана од страна на корисникот, програмата додава пауза на крајот од секој лист. Подоцна, кога се уредува текстот, понекогаш станува неопходно да се додаде лист на произволно место во документот. Може да се имплементира на неколку начини.

  Внеси редовна страница

  Вметнете празен лист


  Вметнете празен лист

  Појавената ознака за услуга "Page break" ќе продолжи до крајот на тековниот лист и целосно ќе го фати следниот празен лист што се појавил. Така, став од текст кој е под курсорот ќе биде префрлен од првиот до почетокот на третиот лист.

  Неретко, но се случува да сакате да додадете страница за пејзажи на вообичаените страници за книги. Ова може да се направи по внесување на празен лист. Низа на акции:


  Низа на акции:

  Како што може да се види на следнава скриншот, избраниот текстуален лист прифати ориентација на пејзажот.


  1. Повторете ги ставовите 1 и 2.
  2. Во групата "Страници" кликнете на алатката "Page Break". Алтернатива е комбинацијата со топол копче Ctrl + Enter.


  Алтернатива е комбинацијата со топол копче Ctrl + Enter

  По извршените активности, визуелната слика на првиот лист нема да се промени. Меѓутоа, при скролување одреден документ, долниот став ќе се појави на почетокот на вториот лист. Како што се очекуваше, во овој случај, празен лист не се додава. Очигледно е дека корисникот е слободен да ја избере опцијата што повеќе му одговара.

  Разгледуваниот алгоритам се применува во сите случаи кога треба да додадете празна страница во документ во MS Word. Додајте страница на почетокот пред текстот, пред страната, помеѓу страниците и залепете на врвот или на дното - сите овие опции се одредуваат од почетната позиција на курсорот.

  Во групата "Страници" на табулаторот "Внеси" постои друга алатка - "Насловна страна". Во вградената листа, корисникот може да ја избере насловната страница во неговиот документ. Може да биде со или без рамка.


  Може да биде со или без рамка

  За разлика од претходниот случај, почетната позиција на курсорот не е важна. Насловот страница секогаш е вметната на почетокот на документот пред првата линија.


  Насловот страница секогаш е вметната на почетокот на документот пред првата линија

  Како што може да се види од погоре, додавање на редовна или насловна страница во Word 2010 не е тешко.

  Видео: Како да додадете страница?

  Ако сакате вашиот документ да изгледа професионално, можете да внесете насловна страница во неа. Во Word, ова може да се направи на два начина: користете ја стандардната насловна страница од колекцијата или креирајте празна страница и дизајнирајте ја како што е потребно. Оваа статија дава инструкции за секоја од нив.

  Во оваа статија

  Внеси стандардна насловна страница

  Зборот има корисна колекција на стандардни насловни страници. Можете да изберете страница и да го замени примерокот со свој.

  Вметнете насловна страница од шаблон

  Ако сакате да користите шаблон со убава насловна страница, треба да го примените во вашиот документ.

  1. Developer Во групата Templates , кликнете на копчето Document Template .

   Совет: Ако табулаторот Developer не е прикажан, во менито File (Датотека ) кликнете Options ( Опции) , а потоа во делот за прилагодување на лентата , изберете го полето Developer ( Проверка).

  2. Кликнете на копчето Прикачи и изберете го вашиот шаблон.

   Ако сакате да ги примените сите стилови на обрасци до документот, проверете ја полето за автоматско ажурирање на стилови .

   Кликнете Во ред . Сега можете да ја вметнете насловната страница. За да го направите ова, на табот Вметни во групата Страници , кликнете на копчето Наслов на страната . Забележете дека постапката за внесување на насловната страница може да биде различна за различни шаблони.

  Како да додадете страница во Word. За некои, ова не е проблем, но за некои тоа е катастрофа. Дури и ако веќе долго време сте запознаени со текстот уредник Word, тоа не значи дека знаете сè за тоа. Не можам да го кажам истото за себе. Секогаш мора да научите, и да не бидете срамежливи за тоа. Глупавиот не е оној што учи, туку оној што верува дека знае сè! Не ги пишувам статиите за да те научам. Никогаш не сум имал такви намери. Јас само го споделувам моето искуство на пријателски начин. И навистина сакам да пишувате во коментарите за твоите тајни за работа со текстуални уредници или разни случувања во областа на компјутерски програми . Само на овој начин може да се знае вистината.

  Денес ќе разговараме за тоа како брзо и безболно да додадете нова празна страница во некој документ и како да креирате насловна страница или да ја покриете во Word 2010. Со оглед на тоа што Word 2010 и Word 2007 се слични, јас ќе ја опишам редоследот на активности само на еден од нив. , односно Word 2010.

  За да додадете страница во Word, потребно е да го направите следново:

  1. Поставете го курсорот каде што сакате да внесете нова страница;
  2. Изберете ја командата Blank Page на табулаторот Insert во групата Страници ;

  Нова страница ќе се појави над курсорот што го поставивте на претходната страница.

  Како да вметнете насловна страница или да го покриете во Word

  Во Word 2010 веќе има веќе подготвена насловна страна и шаблони за покривање. Вие само треба да изберете, вметнете го и заменете го готовиот примерок со свој текст.

  1. Можете да го поставите курсорот насекаде, насловната страница се уште ќе биде на почетокот на документот.
  2. Изберете ја командата Насловна страница на страната Вметни во групата Страници .


  Изберете ја командата Насловна страница на страната Вметни во групата Страници

  3. Од скокачкиот прозорец, одберете ја насловната страница и кликнете на неа со левото копче на глувчето.


  Од скокачкиот прозорец, одберете ја насловната страница и кликнете на неа со левото копче на глувчето

  4. Доколку е потребно, заменете го текстот на новата насловна страница со своја.

  Забелешка:

  Ако претходно сте имале насловна страница, тогаш при изборот на нова, таа ќе биде заменета со нова.

  Ако вашата насловна страница беше креирана во претходната верзија, тогаш не можете да ја замените. Прво мора да го отстраните стариот.

  Мислам дека сега можете брзо да креирате насловна страница или страница во текстуален уредувач на Word.

  Кога го уредувате и форматирате Word документи, често е неопходно да вметнете една или повеќе празни страници во различни делови на текстот, и има ситуации кога ви се потребни Word документ , што се состои само од празни страници, на пример, со цел да се испечатат нумерирани страници и веќе на овие страници печатете податоци од други апликации. Додадете страници во документот на различни начини , тие ќе бидат дискутирани подолу.

  Внеси една празна страница во Word документ

  За да внесете нова страница, мора да го поставите курсорот на местото за вметнување, а потоа одете

  Word 2003 : во менито Вметни / скрши, во дијалогот за Пауза, изберете опција Нова страница и кликнете ОК;

  Word 2007 : во табулаторот "Внеси" на пандата, изберете го копчето "Страници" и кликнете на копчето "Празна страница";

  Word 2010 : во табулаторот "Вметни" на лентата, изберете ја групата со копчиња "Страници" и кликнете на копчето "Празна страница".

  Универзален начин за вметнување на страници е да се притисне тастатурата на копчето "Ctrl + Enter".

  Како да вметнете повеќе празни страници во Word документ?

  Стандардни алатки за зборови

  За да внесете повеќе страници во некој документ, можете постојано да ја изведувате операцијата опишана во претходниот пасус.

  Користење на макро

  Ако сè уште не сакате да тропате на копчињата на тастатурата или на вметнатата страници толку многу што може да поминат многу време за да ги вметнете, можете да користите макро, кое автоматски ги вметнува страниците на крајот на документот . Треба само да го прашате бројот на страници.

  Со додаток

  Ако фразата "програмски код" е страшна, но сакате да го автоматизирате вметнувањето страници, можете да користите додаток за брзо вметнување на празни страници и да го наведете бројот на вметнати страници и место за вметнување во дијалогот.

  Видео: Како да додадете страница?
  Како да вметнете повеќе празни страници во Word документ?
  Новости
  Провайдеры:
  • 08.09.2015

   Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
   Читать полностью

  • 08.09.2015
   IPNET

   Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
   Читать полностью

  • 08.09.2015
   Boryspil.Net

   Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
   Читать полностью

  • 08.09.2015
   4OKNET

   Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
   Читать полностью

  • 08.09.2015
   Телегруп

   ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
   Читать полностью

  • 08.09.2015
   Софтлинк

   Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
   Читать полностью