• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да ставите различни броеви на страници во подножјето. Исправка на броеви на страници во MS Word документ.

 1. Видео за тоа како да додадете подножја и пагани во Word
 2. Како да направите произволно нумерација на страници во документот?
 3. Зошто редот за нумерирање во документот е скршен?
 4. Како да се поправат погрешното нумерација на страници во документот?
 5. Повеќе исправиме нумерирање на видеото.

И како. Сега разгледајте ја паганоста во Word 2007 . Ако табот Домашен е одговорен за форматирање, тогаш следниот табулатор за вметнување е Вметни .

Во овој таб, можете да вметнувате слики, форми, линкови, подножја и други елементи, вклучувајќи броеви на страници, во вашиот Word документ.

Броевите може да се вметнат во нови и постоечки документи. Отворете го и одете на картичката Вметни . Ние сме заинтересирани за група команди подножја . Постои ставка број на страница . Кликнете на неа и одберете каде ќе го имате бројот на страницата. Преместете го над кое било од овие ставки и се појавуваат опаѓачки прозорци со опции за поставување на бројот на страницата. Изберете го вистинскиот и кликни на него.

Нумерирањето е направено - сите страници ќе бидат нумерирани.

За да се вратите на уредување на текстот, можете да кликнете двапати на текстот или кликнете на прозорецот Close Winder Window во табулаторот Design што се појавува За да се вратите на уредување на текстот, можете да кликнете двапати на текстот или кликнете на прозорецот Close Winder Window во табулаторот Design што се појавува.

Ова ново јазиче се појавува ако внесете го режимот за уредување на подножјето.

Заглавјата и подножјата се повторувачки врвот и дното на секоја страница. Тие содржат информации за авторот, детали за компанијата, датум на креирање на документот, броеви на страници и други слични информации.

Најлесен начин да влезете во режимот за уредување на подножјето е двоен-клик на горниот или долниот дел од секоја страница.

Ако сакате паѓање во  Word документ  не започна со бројот 1, но со некој друг, треба да отидете на Вметнете - број на страната - Формат на броеви на страници , а во полето за дијалог со ставката Нумерирање страници - започнете со : напишете друг број Ако сакате паѓање во Word документ не започна со бројот 1, но со некој друг, треба да отидете на Вметнете - број на страната - Формат на броеви на страници , а во полето за дијалог со ставката Нумерирање страници - започнете со : напишете друг број. Ова понекогаш е потребно ако документот е продолжение на некој друг документ.

Покрај тоа, можете да го отстраните бројот од првиот лист на документот. За да го направите ова, треба да го внесете режимот за уредување на заглавието и подножјето, односно двоен-клик на горната или долната маргина на страницата, и во табулаторот Designer , изберете ја ставката Parameters и означете го полето за избор покрај ставката.

За да се отстрани броењето, доволно е да се отстрани еден од броевите.

Сега да разговараме повеќе за подножјето. За да ги вметнете, треба да отидете на табулаторот Вметни и изберете објекти Заглавие или Footer . Прелистувајќи низ листата на заглавија и подножја, можете да ги одберете оние заглавја и подножја кои ќе ви бидат интересни.

Забележете - ако во табулаторот Designer , во ставката Parameters , постои знак за проверка веднаш до командата Специјални подножје за првата страница , тоа значи дека треба да ги регистрирате заглавјата и подножјата за првата страница и за следните страници посебно.

Можете да вметнете слика, датум, клип (слика-слика на одреден предмет) во подножјето, и потоа ќе бидат прикажани на сите страници на документот Можете да вметнете слика, датум, клип (слика-слика на одреден предмет) во подножјето, и потоа ќе бидат прикажани на сите страници на документот. За ова, во табулаторот Constructor постои група на команди за Вметни .

Сликите се избираат на компјутерот и можете да изберете клип во колекцијата. Кога ги ставате, можете да одберете Text Wrap - Under Text . Во овој случај, може компактно да го организирате цртањето на подножјето насекаде.

На пример, сакате да изберете соодветен клип за подножјето. Во табулаторот Конструктор , кликнете на ставката Клип . Клип се појавува во десната страна, во која внесувате тема што ве интересира, како спорт, во лентата за пребарување. Кликнете Start , и одберете слика на оваа тема. Кликнете на неа, и сликата се појавува во подножјето.

Во табулаторот за храна се појавува уште еден табулатор формат, бидејќи сте во режимот за уредување на слики. Во ова јазиче го наоѓате текстот за пренесување текст и изберете ја опцијата Зад текстот . Можете исто така да ја изберете опцијата што ви треба во клаузулата. Можете да ја смените големината на сликата со поместување на маркерите на сликата.

Видео за тоа како да додадете подножја и пагани во Word

Можете да добиете подетални информации во секциите "Сите курсеви" и "Корисност", до кои може да се пристапи преку главното мени на страницата. Во овие делови, статиите се групирани по предметот во блокови кои содржат нај детални (колку што е можно) информации за различни теми.

Можете исто така да се претплатите на блогот и да дознаете за сите нови статии.
Не е потребно многу време. Само кликнете на линкот подолу:

Во процесот на работа со Word Processor MS Word, толку повеќе се истражуваме во проучувањето на неговите способности, толку повеќе се среќаваме со различни видови на грешки кои на прв поглед не се случија поради нашата грешка (што значи човечки фактор).

Имате ли ситуација кога сакате да отпечатите една страница од MS Word документ, а "паметната" програма отпечати сосема друга страница? Покрај тоа, може да биде и страница со поголем број и помала. Несогласувањето на броевите на страници во MS Word документот се појавува поради можноста за започнување на нумерирањето не од првата страница.

Почитувани посетители, подолу е патот самоодлучување проблеми, ако не можете или не сакате да го направите ова, можете да нарачате корекција на нумерирање на страница од нас. Детали

Ова е погодно кога документот може да се подготви во делови, на пример, авторот на овие редови при подготовката на дисертацијата, воведниот дел беше изготвен како посебен документ.

Причините за броеви на страници кои не се од првиот број може да бидат сосема различни, но интересно е дека ако се обидете селективно да отпечатите документ, наведувајќи ги потребните броеви на страници, ќе бидат испечатени броевите на страници, а не според редоследот на нивната локација во документот. На пример, ако нумерирањето во документот започне со петтиот број и шесте страница е отпечатена, тогаш втората страница ќе биде испечатена.

Како да направите произволно нумерација на страници во документот?

Во табулаторот "Дизајнер", кој се појавува при уредување на заглавјето и подножјето, во групата "Заглавија и подножја" постои команда "Броеви на страници формати".

Вреди да се спомене дека ако по ова ќе ги избришете броевите на страниците, тие ќе бидат визуелно избришани, но тие ќе останат. Во овој лежи трикот, страната што е петта по ред и нема број може да биде далеку од петта. Во овој случај, можете да го проверите бројот на секвенцата на страницата, гледајќи го панелот за статус на дното на документот, а бројот што ќе се земе предвид при печатењето на документот ќе биде означен веднаш до вертикален бар лизгање.


Во овој случај, можете да го проверите бројот на секвенцата на страницата, гледајќи го панелот за статус на дното на документот, а бројот што ќе се земе предвид при печатењето на документот ќе биде означен веднаш до  вертикален бар  лизгање

Зошто редот за нумерирање во документот е скршен?

Факт е дека за тековниот дел се создава промена на почетниот број со помош на командата "Број на страници", а бројот на секции во документот е ограничен од имагинацијата на авторот на овој документ. Затоа, максимално можете да го промените форматот на броеви на страници со одредување на почетниот број еднаков на бројот на страници во документот. Со други зборови, документ од 10 страници може да има или првите 10 страници, или десет 505 страници, или девет четири стотини и еден дваесет и така натаму.

Ова го покренува прашањето, ако некој документ може да има неколку страници со ист број, на која страница печатачот ќе печати ако ја испратите само страната со не единствен број за печатење. Овде, сензацијата нема да ги отпечати сите страници чиј број одговара на оној наведен за време на печатењето. Тоа е, ако се испрати една трета страница, од која има четири, тогаш ќе бидат испечатени четири трети страни.

Како да се поправат погрешното нумерација на страници во документот?

Едноставно користете ја командата "Избриши ги броевите на броеви" за секој дел од документот, а со цел да го забрзате процесот на корекција, можете брзо да скокнете над подножјето од делот.


Повеќе исправиме нумерирање на видеото.

  Олга

  Кажи ми како да го спуштиме нумерирањето, до 36 страници се нумерирани точно и од 37 ништо не е поставено. Ставив рачно, на сите следни страници, број 37.

  Маријана

  Ви благодарам многу, ми помогнавте многу!

  Валерија

  Благодарам многу!

  Глупава жена

  Ви благодарам многу, цела ден во потрага по како да го поправите бројот на страницата. поради некоја причина, по 48 отидов на број 3. Сакав да ја ажурирам Word затоа што не го знаеше решението за мојот проблем, мислев дека ќе помогне, но јас само го симнав тројанецот. (откако се сопна на оваа страница) Јас сум победник во животот.

  Ирина

  Тоа помогна! Ви благодариме!

  Vitali

  напиша во VK

  • Msofficeprowork

   Таму, ситуацијата е уште поедноставна отколку што мислев, само мораше да кликне на бројот што беше изгубен и да избере да продолжи со нумерирањето во VC-датотеката. Среќно.

Зошто редот за нумерирање во документот е скршен?
Како да се поправат погрешното нумерација на страници во документот?
Имате ли ситуација кога сакате да отпечатите една страница од MS Word документ, а "паметната" програма отпечати сосема друга страница?
Како да направите произволно нумерација на страници во документот?
Зошто редот за нумерирање во документот е скршен?
Како да се поправат погрешното нумерација на страници во документот?
Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью