• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да ставите лозинка на компјутер во Windows 10 (Windows 10)

 1. Метод 1: Подесувања
 2. Метод 2: командна линија

За да спречите несаканиот пристап до вашиот компјутер од страна на трети страни, се препорачува да поставите лозинка која ќе биде потребна за да влезете за да влезете во вашата сметка

За да спречите несаканиот пристап до вашиот компјутер од страна на трети страни, се препорачува да поставите лозинка која ќе биде потребна за да влезете за да влезете во вашата сметка. Во случај кога неколку луѓе работат на компјутерот, но не сакате другите да пристапат до вашите датотеки, тогаш лозинката може да се стави само на вашата сметка, но не и на целиот оперативен систем.

Постојат неколку начини да ја затворите вашата сметка од неовластен пристап со лозинка. За да го направите ова, не треба да преземате и инсталирате друг дополнителен софтвер.

Метод 1: Подесувања

Во овој случај, ќе треба да одите во "Опции" на Windows 10 и од таму одете до поставките на вашата сметка.

Упатството има следнава форма:

 1. Одете во "Опции" . За да го направите ова, можете да ја користите комбинацијата на копчиња Win + I. Ако комбинацијата не успеа, кликнете на иконата "Start" и во отворениот мени изберете ја иконата за степенот.
 2. Во прозорецот "Параметри" пронајдете ја ставката "Сметки" .
 3. Во прозорецот Параметри пронајдете ја ставката Сметки

 4. Во левото мени, забележете ја ставката "Опции за најава" .
 5. Под наслов "Лозинка", кликнете на копчето "Додај" . Наместо лозинка, можете да користите и други опции за најава, како што е ПИН-кодот.
 6. Наместо лозинка, можете да користите и други опции за најава, како што е ПИН-кодот

 7. Откако ќе го притиснете копчето, се отвара мени каде што треба да излезете со лозинка, повторете го ако треба да напишете совет. Ако претходно сте имале некоја лозинка, ќе треба да ја отстраните, но за да го направите ова, треба да ја внесете старата лозинка во специјалниот прозорец што се отвора.
 8. Откако ќе поставите нова лозинка, кликнете на копчето "Крај" . За да проверите, можете да се одјавите и повторно да се пријавите.
 9. За да проверите, можете да се одјавите и повторно да се пријавите

Метод 2: командна линија

Лозинката исто така може да биде поставена со помош на командната линија . Овој метод ќе биде релевантен не само за 10-ки, туку и за постари верзии на оперативниот систем. Сепак, овој метод не е препорачливо да ги користите оние кои се со компјутерот на "вас", бидејќи постои ризик да се наруши оперативниот систем на оперативниот систем.

Инструкциите по чекор по чекор за овој метод ја имаат следнава форма:

 1. Стартување на "командната линија" . Може да се стартува на неколку начини, но во овој случај најлесен начин ќе се користи, погоден само за Windows 10. Кликнете на иконата "Start", десен-клик и изберете "Command Prompt (Administrator)" од опаѓачкото мени. Во нови гради, наместо "Командна линија (администратор)" може да се напише "Windows PowerShell (администратор)" .
 2. Во нови гради, наместо Командна линија (администратор) може да се напише Windows PowerShell (администратор)

 3. Во отворената линија, внесете мрежни корисници, така што компјутерот прикажува податоци за сите сметки регистрирани во оперативниот систем.
 4. Во отворената линија, внесете мрежни корисници, така што компјутерот прикажува податоци за сите сметки регистрирани во оперативниот систем

 5. Сега треба да поставите команда за примена на лозинка за сметка. Наредбата за команда изгледа вака - нето корисничка лозинка. Наместо "корисничко име" треба да го внесете името на вашата сметка, и наместо "лозинката" да ја наместите лозинката што сакате да ја поставите.
 6. Наместо корисничко име треба да го внесете името на вашата сметка, и наместо лозинката да ја наместите лозинката што сакате да ја поставите

 7. За да ја користите командата, притиснете Enter .

Видете исто така: Како да ја отворите командната линија во Windows 10

Типично, лозинката за Windows 10 треба да ја ставите стандардната (ако купивте компјутер со веќе инсталиран 10-koy). Ако сами го инсталирале Windows 10 или сте го ажурирале вашиот компјутер, тогаш можете да го прескокнете чекорот каде што треба да поставите лозинка, но можете да го поставите од оперативниот систем во секое време.

Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью