• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да се загрее водата во аквариумот

Бидејќи самиот аквариум не е способен за постојано одржување на температурата на водата, ние мора да му помогнеме на овој процес Бидејќи самиот аквариум не е способен за постојано одржување на температурата на водата, ние мора да му помогнеме на овој процес. Па, да почнеме. За да се загрее водата во аквариум, потребен ни е грејач и регулатор. Постојат и уреди кои комбинираат две функции и се нарекуваат термостати.

Покрај тоа, неопходно е да се постигне еднаква дистрибуција на топлина во текот на волуменот на аквариумот, бидејќи присуството на различни температурни зони во водата може да придонесе за појава на негативни последици.

Следно, ајде да погледнеме кои видови аквариумски грејачи постојат:

Спирален бојлер.

Ова е еден од најчестите начини за загревање на водата во аквариум. Се состои од стаклена цевка со внатрешна керамичка шипка, на која е рана тенка спирала. Бидете внимателни кога ќе одлучите да ја промените водата во аквариумот, стаклената цевка може да се скрши или да се скрши поради невнимателни движења. И не заборавајте да го исклучите грејачот кога дренирате стара вода и дополнете нова, бидејќи температурната разлика може да предизвика оштетување на стаклената цевка. Прочитајте ...

Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью