• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да се одреди dpi на PDF датотека

Ова прашање доаѓа со одредена регуларност AcrobatUsers.com.

Јас сум во печатена форма за плаќање и морам да знам дали acrobat 11 pro може да се искористи за да се види што е dpi на датотеката. Или датотеката треба да се отвори во дизајн или илустратор за да го пронајде тоа. Јас сум менаџер за производство во дигитален центар за печатење.

Технички тоа не е можно да се направи ова за цела PDF датотека, бидејќи само растерските слики во рамките на PDF имаат специфичен dpi или резолуција. Но, ако имате Про. верзија на Acrobat има некои брзи и лесни начини на кои можете да ја проверите dpi за поединечни слики или сите слики во PDF датотека.

Алатката за проверка на dpi за поединечни слики е алатката за излез за преглед што се наоѓа под панелот за печатење. Ако не го гледате панелот за печатење (и имате Acrobat Pro.), Можете да го отворите со избор на мени View> Tools> Print Production. Во дијалогот Излез Преглед, одберете Inspector на објекти од паѓачкото мени Преглед, потоа поместете го и кликнете на покажувачот на крстот на врвот на која било слика во датотеката. Сите информации за сликата ќе се појават во приказот за преглед на излез.

Ако сакате запис на оваа информација, држете ги копчињата Ctrl (Cmd on the Mac) + Shift кога кликнувате на сликата и ќе креирате леплива белешка со сите информации за сликата Ако сакате запис на оваа информација, држете ги копчињата Ctrl (Cmd on the Mac) + Shift кога кликнувате на сликата и ќе креирате леплива белешка со сите информации за сликата.

Ако сакате запис на оваа информација, држете ги копчињата Ctrl (Cmd on the Mac) + Shift кога кликнувате на сликата и ќе креирате леплива белешка со сите информации за сликата

За да ги видите сите лепливи белешки, отворете ја листата со коментари што се наоѓа под панелот за Коментар. Можете исто така да креирате резиме на сите лепливи белешки со избирање Креирај краток преглед од паѓачкото мени Опции.

Можете исто така да креирате резиме на сите лепливи белешки со избирање Креирај краток преглед од паѓачкото мени Опции

Сега, ова може да биде прилично досадно ако имате многу датотеки со неколку слики. Значи, за да го автоматизирате процесот на известување, отворете ја алатката за пред-преснимување, исто така, лоцирана во панелот за печатење. Кликнете на иконата Single Checks на врвот. Сега, ова може да биде прилично досадно ако имате многу датотеки со неколку слики

Следно, вртете го отворот на панелот за слика и изберете чек - "Резолуцијата на битмапа слики е помеѓу 100 и 300 ppi" и изберете го копчето Анализа на дното.

Ова ќе ги врати резултатите за вас и ќе ви овозможи да креирате извештај со користење на копчето Креирај отчет ... во долниот десен дел од дијалогот за пред-преснимување.

Исто така можете да го автоматизирате целиот процес со креирање акција и извршување на акцијата во папка со PDF датотеки. За да дознаете повеќе за Acrobat XI, проверете го мојот Дознај Acrobat XI серија за обука на Udemy.com.

Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью