• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да пристапите на Интернет преку прокси-сервер анонимно

 1. Најлесен, најбрз и најзгоден начин за пристап до Интернет преку прокси е да се најавите користејќи...
 2. Како резултат на нашите постапки, патот до Предметот во кратенката на Google Chrome треба да изгледа вака:
 3. Погледнете исто така:

Треба да се напомене дека на овој начин, можете да го конфигурирате Google Chrome (Opera) за релативно анонимно прелистување на Интернет преку кој било достапен прокси-сервер на која било земја, било да е тоа САД или Германија (Канада или Франција)

Треба да се напомене дека на овој начин, можете да го конфигурирате Google Chrome (Opera) за релативно анонимно прелистување на Интернет преку кој било достапен прокси-сервер на која било земја, било да е тоа САД или Германија (Канада или Франција). Доволно е да имате „корисен“ список на јавни прокси сервери на дадената земја.

Зошто можеби ќе треба да пристапите на Интернет преку прокси (прокси-сервер, прокси)?

 • На пример, со цел да се преземете бесплатна антивирусна верзија Kaspersky Free за Белорусија од официјалната веб-страница на Kaspersky Lab;
 • За да ја скриете вашата локација од некои Интернет услуги;
 • обезбедете одредено ниво на анонимност на Интернет.

Најлесен, најбрз и најзгоден начин за пристап до Интернет преку прокси е да се најавите користејќи прелистувач на Google Chrome, кој е конфигуриран на посебен начин.

Упатствата за поставување се многу едноставни.

 1. Создадете друга кратенка за омилениот прелистувач Google Chrome на вашата работна површина;
 2. Ние кликнуваме на креираната кратенка со десното копче на глувчето и во се појави менито за контекст избираме Својства;
 3. Во табулаторот, го наоѓаме полето Објект. Треба (понекогаш се додадени некои опции за стартување) вака: "C: \ Program Files (x86) \ Google \ Chrome \ Application \ chrome.exe". Исто така, неопходно е да се внесе конфигурацијата за лансирање на прелистувачот со користење на прокси-сервер. За да го направите ова, потребни ви се прокси сервери - списоци со активни прокси може да се најдат на Интернет. Подолу нудиме една од нив.

  На пример: истиот што го препорачавме при употреба Активирање на Касперски за Белорусија - 79.120.72.222 пристаниште: 3128.

  Така, за да се користи прокси, во редот "C: \ Program Files (x86) \ Google \ Chrome \ Application \ chrome.exe" додаваме следнава содржина:
  - прокси-сервер = 79.120.72.222: 3128.

Како резултат на нашите постапки, патот до Предметот во кратенката на Google Chrome треба да изгледа вака:

"C: \ Program Files (x86) \ Google \ Chrome \ Application \ chrome.exe" --proxy-server = 79.120.72.222: 3128

Сега, при стартување таква кратенка за Google Chrome, прелистувачот ќе пристапува на Интернет преку Русија, поточно серверот, кој има IP адреса 79.120.72.222 и пристаништето за работа 3128.

Пред нашите активности за промена на IP адресата: Пред нашите активности за промена на IP адресата:

По: По:

Овој анонимен начин за пристап до Интернет ќе се однесува само на влезот на Интернет преку копија на прелистувачот што работи преку оваа кратенка.
Во исто време, вашата стара кратенка на Google Chrome ќе обезбеди сурфање на Интернет со стари параметри. За да се префрлите на друг прокси-сервер, треба само да го затворите веќе активираниот прелистувач (со старите параметри) и да го стартувате со новите параметри за одредена задача.

Се покажа нешто слично на светски познатиот проект https://www.torproject.org . Разликата е во тоа што TOR користи отворен извор, „дава совети“ за безбедност, има клиент за брза порака на одборот, е многу побавен и автоматски се поврзува со прокси, што го прави понапредно средство за зачувување на приватноста (т.е. забрана за собирање , складирање, употреба и распространување на информации за приватниот живот на една личност без негова согласност), но нашиот метод е брз и удобен, иако го губи ТОР во зачувување на анонимноста.

Така, можете да пристапите до мрежата преку прокси-сервери на други земји. Во исто време, можете да имате голем број кратенки на Google Chrome кои се конфигурирани за различни прокси - Русија, Германија, Франција, Конго), брзо да се префрлате помеѓу државите и да се чувствувате супериорни затоа што форумските мотори (на пример, белорускиот TUT.BY форум) ве препознаваат како личност лоциран далеку над границите на татковината.

Погледнете исто така:

 • Најдобри Интернет-провајдери на Белорусија

  Краток преглед на квалитетот на услугите на најголемите провајдери на Интернет во Белорусија. Најдобри интернет-провајдери се дефиницијата-глупост на Интернет-операторите на Белорусија со значителен удел на сарказам.…

 • Како да ја активирате Kaspersky Free за Белорусија

  Kaspersky Lab нуди бесплатна верзија на својот познат антивирус - Kaspersky Free. Официјално, оваа понуда се однесува само на Русија ...

Зошто можеби ќе треба да пристапите на Интернет преку прокси (прокси-сервер, прокси)?
Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью