• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да префрлите голема датотека по пошта. Како да испраќам видео по е-пошта

 1. Како да испратите видео преку е-пошта?
 2. Како да испратите голема датотека?
 3. Испраќање со прилог
 4. Постави во споделување на датотеки
 5. Постави до видео хостинг
 6. Заклучок
 7. 2. Напишете писмо
 8. 3. Прикачете видео на писмото.
 9. 4. Испратете е-пошта со видео

Е-поштата е многу удобна и разноврсна алатка. Со истиот успех, може да се користи како за деловна комуникација со колегите и бизнис партнерите, така и за забавни цели за комуникација со пријателите и блиските луѓе. На почетокот на развојот на компјутерска мрежа, интернет корисници е-пошта разменија главно текстуални пораки. Со проширување на каналот и зголемување на брзината на интернет конекцијата на крајните корисници, се појави можност да испраќаат и примаат мултимедијални датотеки. Во моментов, целото видео може да се испрати преку е-пошта.
Како да испраќате е-пошта на мало видео

Испраќањето на мало видео е лесно. За да го направите ова, треба да ја прикачите видео датотеката на писмото како што е прикачен редовниот прилог - MS Word документи, Табеларни пресметки на Excel и други датотеки складирани на вашиот хард диск. Дозволете ни да го разгледаме детално целиот процес на примерот на Yandex пошта.
Испраќањето на мало видео е лесно
Како да се испрати одлично видео преку е-пошта
Секоја услуга за е-пошта има фиксна големина. пренос на датотеки . Неговата вредност во различни услуги може да биде различна. Во Yandex, максималната дозволена големина на датотеката поврзана со писмо е 30 MB. Тука треба да се каже дека не сите поштенските услуги можат да примат датотека поголема од 10 MB во големина. Затоа, неопходно е да испратите големи видеа на поинаков начин.

Ако сте загрижени за доверливоста на информациите, имајте на ум дека адресите на датотеките на Yandex.Video се достапни само за вас и за луѓето на кои им ги соопштувате. Но, штом врските со овие адреси се појавуваат на Интернет некаде на отворени ресурси, остатокот може да добие пристап до вашите видеа.

Ајде да погледнеме во оваа необична ситуација. Да претпоставиме дека имате видео кое сакате да го испратите до вашиот пријател или роднина. Како да го направите ова? Всушност, најлесниот начин е да испратите видео на истата или на социјална мрежа , поставете ги поставките за приватност за неа и испратете ја врската до вашиот пријател. Веднаш штом ќе го прими, тој може да го отвори во прелистувачот и да ужива во снимањето без да го презема видеото на компјутер. Сепак, многу корисници сè уште не се осмелуваат да испраќаат видеа на овој начин, особено кога станува збор, на пример, во сочен видео клип. Во овој случај, подобро е да го испратите по пошта.

Како да испратите видео преку е-пошта?

Јас ќе го користам поштата на компанијата како пример. Јас веднаш ќе кажам дека всушност едноставно нема никаква разлика помеѓу поштенските услуги во овој поглед, што можете да ги видите за себе. Па, ајде да одиме.

Одиме во Yandex, во десниот дел гледаме плоштад со натпис "Пошта". Внесете го вашето корисничко име и лозинка.


Внесете го вашето корисничко име и лозинка

Значи, завршивме во нашето сандаче. На врвот од екранот постои иконата "Write", што е она што ни треба - кликни на него.


На врвот од екранот постои иконата Write, што е она што ни треба - кликни на него


На дното на екранот е големо копче "Прикачи датотека." Кликнете на неа и приложете ја нашата датотека.


Процесот се нарекува, отиде.


Сега видеото е вчитано, можете да испратите писмо до примачот.


Овој процес е завршен.

Како да испратите голема датотека?

Големината на датотеката прикачена на писмото е само 30 MB. Ако вашето видео е многу поголемо во големина, тогаш можете да го користите Yandex.Disk. Всушност, системот ќе стори сé што е за вас - исто така ќе ја подигнете датотеката, како што покажав во претходниот случај, но датотеката автоматски ќе биде поставена на Yandex.Disk, а вашиот примач заедно со писмото ќе добиете врска за да ја преземете датотеката.

Во принцип, тоа е доста погодно, но постојат неколку карактеристики. Прво, можете да испратите датотека во Yandex.Disk дека не надминува 2 GB во големина. И второ, барем врска до оваа датотека само вие и вашиот познаник ќе видите, ако се впушта во мрежата, секој може да го преземе видеото. Не заборавајте за тоа.

И, како што реков претходно, овој метод е исто така релевантен за други поштенски услуги. Разликата може да биде само во дозволената големина на приложената датотека.

Откако сме напишале писма со рака и ги испративме до нашите пријатели и роднини по пошта, на која прво требаше да одиме. И дојде до примачот само за неколку дена, па дури и недели. Со доаѓањето на е-пошта, сѐ е сменето - сега е потребно само неколку минути да се испрати некој е-маил, и во рок од неколку секунди тој ќе стигне до примачот. Но, тоа не се сите можности што ни дадоа нови технологии. Сега, на ист начин, можете да испраќате не само текстуални пораки, туку и фотографии, па дури и видеа. Ова ни овозможува да бидеме уште поблиску до оние кои се многу далеку и да ги споделат своите впечатоци со пријателите уште посветли! Ако сеуште не сте ја искористиле оваа можност, тогаш прочитајте како да испратите видео по е-пошта, и повеќе да го продадете.

Речиси сите услуги на кои можете да се регистрирате mail box , имаат вградени функции за испраќање слики, аудио и видео датотеки. Но, сите тие имаат ограничувања поради нивната големина. Затоа, пред да испратите видео по е-пошта, треба да бидете сигурни дека датотеката ги исполнува утврдените критериуми. Да разгледаме неколку опции за нивно испраќање, во зависност од големината.

Испраќање со прилог

Повеќето mail услуги ви дозволуваат да пренесувате записи кои не надминуваат 20-30 MB. Ако вашето видео е многу кратко и тежи не повеќе од поставената максимална стапка, тогаш ова е многу лесно да се направи.

Одете во вашето сандаче и креирајте ново писмо. Водете го предметот и планирате да го објавите. Понатаму, доколку е потребно, напишете текстуална порака. Сега останува да го прикачите видеото. Под формата за внесување текст ќе ја видите иконата "Прикачи датотека". Отвори прозорец за да ја изберете саканата датотека. Изберете видео за испраќање и кликнете "Отвори". Тоа ќе биде преземено и прикачено на вашето писмо. Во близина ќе го видите името и големината на приложената датотека. Можете да испратите.

Можете да испратите

Сепак, ако за обични текстуална порака 20 MB е повеќе од доволно, како по правило, нема видео датотека. Ако вашето видео тежи повеќе, можете да одберете еден од следните начини за да испратите видео преку е-пошта.

Постави во споделување на датотеки

Постојат голем број на услуги за делење на датотеки кои овозможуваат да се постават големи слики и видеа на нив - од 2 до 10 GB. Многу од нив се бесплатни и дури не бараат претходна регистрација. Вие само треба да ја вчитате датотеката со кликнување на копчето "Додај датотека". После тоа ќе добиете врска со него. Но, како да испратите видео по пошта поставено на сличен ресурс? Само во писмото што го одредувате врската кон неа, и примачот ќе може да кликне на него и да го гледа вашето видео.

Оваа опција е добра, бидејќи видеото дури и не мора да го преземете. Тоа едноставно ќе се отвори во прелистувачот и тоа е тоа. Квалитетот воопшто нема да страда.

Постави до видео хостинг

Постои уште еден начин да се испрати видео по е-пошта, ако е тешка. Тука било кој видео хостинг ќе ни помогне. Двајца од најпопуларните се YouTube (познати во светот) и Yandex.Video (доста популарни во Русија). Што се бара од вас?


Прво, регистрирајте се на избраната страница - не е потребно многу време. Потоа ставете го вашето видео со кликнување на копчето "Додај видео". Патем, можете веднаш да го снимите, ако сакате, да го направите ова, одберете "Record from webcam". Максималното преземање видео на Yandex.Video не треба да надминува многу, околу 1,5 часа квалитетно видео ), на "Јутјуб" - 2 GB. Речиси сите формати на датотеки се поддржани, што значи дека сте апсолутно слободни да ги одберете.

Покрај тоа, можете да го изберете нивото на приватност за поставениот филм. На пример, за да биде видливо за секого, само за пријатели или исклучиво за себе. Дополнително, ако е отворен пристап до видеото, можете да ги исклучите коментарите. Следните чекори се едноставни: треба да ја копирате директната врска со вашиот клип и да го испратите видеото по е-пошта со вметнување на оваа врска во писмото.

Испраќање до Hotmail

Дали е можно некако да ја претвори идејата со ролери без да ги вчитаат странските ресурси? Како да испраќам видео преку пошта без користење хостинг на датотеки и хостирање? Можете да го направите ова со создавање на сандаче на вистинското место. Услугата за пошта Hotmail ви овозможува да прикачите датотеки, вклучувајќи видеа, до 10 GB во големина! Овде можете лесно да испраќате моќни видеа без дополнителни и здодевни манипулации. Исто така, ако датотеката е многу голема, можете да ја поделите на еднакви делови со користење (на пример, во случај на DVD датотеки).

Заклучок

Се надеваме дека советите во оваа статија за тоа како да испратите видео преку е-пошта ќе ви бидат корисни. Секоја од опциите што се разгледуваат има свои предности и ги зема предвид различните карактеристики на преземените видео датотеки. Направете ја вашата комуникација со драги луѓе уште потопла - снимајте видеа и лесно ги споделувајте.

Кога треба да испратите видео датотека на пријател или колега, не знаете како да го направите тоа - не очајувај. Одговорот во овој напис ќе го најдете во фази и со детални коментари. Сите поштенски сандачиња се многу слични во функционалноста и нивните опции, ќе ги земеме сите примери од овој напис од gmail mail . Ако сте сопственик на електронска пошта Yandex, Rambler или Mail.ru, тогаш сите чекори ќе бидат приближно исти.

Одете во вашето електронско сандаче и пронајдете го полето "Write" или "Write a letter." Кликнете за да започнете да објавувате видео во порака. Ќе се појави прозорец за внесување текстуална порака. На самиот крај ќе најдете сет од специјални икони. Меѓу нив, најдете мала хартија клип и кликнете на него еднаш со левото копче на глувчето.


Сега, користејќи ја навигацијата на папките во левиот дел на прозорецот, пронајдете го директориумот што ви треба, а потоа кликнете на десно видео еднаш Кликнете Поднеси. После тоа, вашето видео ќе биде успешно подигнато и, со кликнување на "Испрати", пренесено на примачот. Забележете дека тежината на датотеката не треба да надминува 250 МБ. Денес, видео датотеките со толку мала количина се исклучително ретки, затоа, во следните чекори ќе ви биде прикажано како да преземете видео со опкружувачки звук што го надминува овој праг.


Не затворајте го прозорецот за испраќање пораки во поштенското сандаче. Во втората табла на прелистувачот, отворете Google Drive и кликнете "Одете на Google Drive".


Сите датотеки што претходно сте ги превзеле на вашиот диск на Google ќе се појават на екранот. Сега треба да го поставите вашето видео тука. На левата страна, најдете го копчето "Креирај", кликнете на него.


Во паѓачката листа, кликнете на полето "Додај датотеки".


Повторно, одберете го вашето видео во фолдерот. Кликнете на "Отвори".


Преземањето ќе се прикаже во долниот десен агол во мал прозорец. бела боја . Почекајте додека не заврши.


Веднаш штом ќе се појави следната порака, кликнете на името на датотеката во неа.


Ќе го видите преземеното видео. Треба да го отворите пристапот до други корисници. За да го направите ова, во горниот десен агол најдете три вертикални точки - ова е менито на видео датотеката, кликнете на нив. Изберете ја првата линија "Отворен пристап".


Во новиот мал прозорец ви треба горната десна линија - во сива вели "Отворен пристап со референца". Кликнете на неа.


Подготвен линк на вашето видео веднаш ќе се појави, ископирајте го на таблата со исечоци со истовремено притискање на Ctrl + C и кликнување на "Заврши".


Врати се во прозорецот на поштенско сандаче и одберете ја иконата на триаголникот на самото дно. Под него ќе биде потпишан "Вметни линкови до датотеки во Диск на Google.


Вметнете ја вашата видео-врска во највисоката линија со истовремено притискање на Ctrl + V. Или, одберете го видеото од листата подолу. Исто така, можете едноставно да го ставите линкот во полето за внесување текст порака, но методот прикажан во овој став ќе ја направи презентацијата многу поубава и поудобна.


За јасност на инструкциите, видете го видеото за тоа како да вметнете видео во е-пошта користејќи го примерот на Yandex:

2. Напишете писмо

Откако ќе влезете во вашето сандаче, кликнете на копчето Запишување во горниот лев агол на екранот. Во прозорецот што се појавува, во потребните полиња внесете го примачот, предметот и текстот на вашето писмо.

3. Прикачете видео на писмото.

Кликнете на иконата за спојување на дното од прозорецот, одберете ја датотеката што сакате да ја испратите на вашиот компјутер или надворешен медиум и почекајте неколку секунди за да се вчита вашето видео. Штом преземањето датотека е завршено, можете да испратите е-пошта.


Штом преземањето датотека е завршено, можете да испратите е-пошта

Забележете дека на овој начин можете да испраќате само мали видео датотеки до 25 MB во големина - ова се ограничувањата на Gmail. Ако користите друга поштенска услуга, прочитајте ги нејзините правила - можеби, исто така, го ограничува праќањето на големи датотеки. Како да испратите одлично видео преку е-маил? Подолу ќе најдете две лесни начини направете го тоа.

 • Намалете ја големината на вашето видео. Обидете се да го компресирате видеото за испраќање по пошта со помош на програмата Movavi Video Converter и нашите за да ја намали големината на видео датотеките. Треба да се запомни дека оваа постапка ќе го намали квалитетот на вашето видео. Ако големината на датотеката по компресијата не е поголема од 25 MB, можете да ја испратите со приложување на е-пошта како што е опишано во Чекор 3.
 • Поставете видео на Интернет. Ако првиот метод не ви одговара и не можете да испраќате големи видеа по пошта, можете да се обидете да го подигнете на интернет, на пример, на YouTube, а потоа да ја испуштите видео врската кон некој на кого сакате да го прикажете. Ако немате сметка на YouTube, можете лесно да го поправите - тоа ќе ви помогне за тоа како да креирате сопствен канал на YouTube.

Со Movavi видео конвертор, можете да подготвите видео за поставување на мрежата со едноставно избирање на подготвен профил со поставувања за популарни сајтови. Откако ќе додадете видео на веб-ресурс, ископирајте ја потребната врска и ставете ја во вашата e-mail.

4. Испратете е-пошта со видео

Без оглед на методот што ќе го одберете, последниот чекор останува ист: кликнете на копчето Испрати и почекајте примачот да го добие вашето писмо.

Како да испратите видео преку е-пошта?
Како да испратите голема датотека?
Како да го направите ова?
Како да испратите видео преку е-пошта?
Како да испратите голема датотека?
Но, како да испратите видео по пошта поставено на сличен ресурс?
Што се бара од вас?
Како да испраќам видео преку пошта без користење хостинг на датотеки и хостирање?
Како да испратите одлично видео преку е-маил?
Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью