• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да научам Пајтон и да најдам работа

Најтешкото нешто за учење на нов јазик, вклучувајќи го и Пајтон, е да се направи план за обука и да се најде поддршка во лицето на искусен другар.

Пајтон е еден од петте најпопуларни програмски јазици по резултати. истражување Stackoverflow. Овој јазик го сакаат програмерите за нивната јасна и концизна синтакса, како и за нивната вродена универзалност. Пајтон е генерирање на бекенд и веб дефиниција, системски комунални услуги и десктоп апликации, податоци за рударство и машинско учење.

Пајтон е универзален - се користи како за пишување на апликации, така и за создавање екстензии и интегрирање на индивидуални решенија.

Рамките најпопуларни во веб-развојот - Колба и Django - се напишани во Python. Пандас и Scikit-Learn библиотеки за истражување на големи количини на податоци се напишани во Python. Порталот на YouTube е делумно имплементиран во Python.

Затоа, во речиси секоја голема ИТ компанија постои насока која се развива на Python. Таквите гиганти во Русија вклучуваат, на пример, Avito, Yandex и Mail.Ru. Во делот за работни места на секоја од овие компании постои релевантна објава за пребарување на питонист.

Повеќето работодавци не треба да имаат толку знаење како способност да ги применуваат. Значи, според hh.ru статистика, на барање на Python-Developer за 2017 година, уделот на слободни работни места со барање за развој искуство од 1 до 3 години е 50%. Стапка на слободни работни места без искуство - 7%.

Стапка на слободни работни места без искуство - 7%

Бидејќи таквите компании користат цела одделенија на програмери, искуството за тимска работа со кодот е исто така важно, важно е да се разбере што велат професионалните питонистички другари. Затоа, само познавањето на синтаксата на јазикот не е доволно за да ја пронајдете првата задача, треба да бидете способни да:

 • Напиши чист код
 • Изгради сајтови со Django
 • Валиден изглед, вклучувајќи користење на Bootstrap
 • Ги знаете алгоритмите и структурите на податоци
 • Ги знаете принципите на ООП
 • Работа со git

Иако Python е лесен за учење програмски јазик, самостојно учење е комплицирано поради неговата разновидност. Ќе биде тешко, ако не и невозможно, за почетник да направи писмен план за учење на јазик без знаење. И грешките и тешкотиите редовно ќе ве спречат да продолжите понатаму, принудувајќи да поминуваат часови и денови на гужва.

Меѓутоа, во деновите на онлајн универзитетите, учењето на нови не е проблем. Во случајот со Питог, почетник ќе биде помогната со учење на онлајн универзитет на GeekUniversity на Mail.Ru Group на факултетот Пајтон развој .

Ru Group на факултетот  Пајтон развој

Во годишниот курс за Python, инвеститорот создава 4 проекти, од кои секоја ќе биде пресвртница во иднината. Веб-страницата, исто така, обезбедува личен учител кој ќе ви помогне брзо да се справи со проблемите при креирање на проект.

И присуствувајте GeekUniversity на интернет ќе им треба не повеќе од 2-3 пати неделно, во вечерните часови.

Една година подоцна, студентите ќе имаат резиме, портфолио (на пример, свој сопствен платнен систем и сајт Django напишан од нула), искуство во дизајнирање на апликации и развој на тим.

Не заборавајте да додадете тука изборни предмети од Avito и Mail.Ru, како и курс за подготовка за интервјуто. На крајот, ако се вратиш на статистиката на HeadHunter, бројот на натпреварувачи меѓу апликантите ќе се намали за една година - 18% со искуство против 21% без.

Часовите ќе почнат на 21 септември, па најдобро е да не се одложуваат. Дознајте повеќе за програмата и оставете барање за страница онлајн универзитет.

Пријавете се

Пајтон трикови и совети кои го олеснуваат вашиот живот

Поедноставете го кодот на Python со познати алатки

Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью