• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да направите измамник во Word

 1. Намали ја големината на фонтот
 2. Менување на маргините и ориентација на страницата
 3. Намалување на внесот
 4. Разделување на колоната
 5. Печатете измамници

Ако сакате да создадете квалитетен и незабележлив измамник, тогаш  Microsoft Word  - ова е токму она што ви треба

Ако сакате да создадете квалитетен и незабележлив измамник, тогаш Microsoft Word - ова е токму она што ви треба. Функцијата на делење на текстот во неколку колони ќе помогне да се дистрибуира целиот обем на страната. И со помош на прилагодување на големината на полињата, можете да соберете повеќе информации на еден лист.

Целата поента за создавање на ваков измамник се сведува на правилно уредување и форматирање на текст на лист. На крајот, ќе имате датотека што ќе можете да ја отворите на вашиот паметен телефон или да печатите на печатач.

Благодарение на инструкциите подолу, може да имате речиси незабележлив, мал и удобен лист за измамници.

Намали ја големината на фонтот

Дозволете ни да продолжиме од фактот дека веќе го имате текстот на измамникот. Првото нешто што треба да направите е да го одберете. Користете ја кратенката на тастатурата "Ctrl + A" или изберете го целиот текст со курсорот на глувчето.

Променете ја големината на фонтот со поставување на саканата вредност во делот "Фонт" . Нормалната големина е 7-8 поени, меѓутоа можете да изберете било која друга.

Нормалната големина е 7-8 поени, меѓутоа можете да изберете било која друга

Менување на маргините и ориентација на страницата

Притиснете на табулаторот Page layout . Во делот "Page Setup", отворете ја алатката Fields . Изберете "Прилагодено полиња" .

Во прозорецот Поставки на страници , во делот Поле, променете ги вредностите за горните, левите, долните и десните полиња. Збор дури и ви овозможува да поставите нулта големина, но не треба. Ако вашиот печатач не може да печати без рабови на хартија со А4, дел од страницата ќе биде отсечен. За да се избегне ова, поставете вредности еднакви на 1 сантиметар.

Подолу, во делот "Ориентација" , поставете ја ориентацијата на страницата "пејзаж" . Кликнете Во ред .

Кликнете Во ред

Намалување на внесот

Без да го отстраните изборот на целиот текст, одете на поставките за став. Во блокот "Пасус" на табот "Дома", кликнете на иконата со стрелка во долниот десен агол на овој блок. Во отворен прозорец, пронајдете го делот "Внесување" . Изберете "First line:" - "Indent" и поставете ја вредноста на соседното поле на 0.25 cm.

Во делот "Интервал" поставете вредности "Пред" и "По" на "0 pt" , а во полето "Интер-линија:" поставете го на "Единечно" . После тоа, применувајте ги сите дејства со кликнување на копчето "OK" .

После тоа, применувајте ги сите дејства со кликнување на копчето OK

Разделување на колоната

Повторно отворете го табулаторот Page layout . Во делот "Поставување страници", пронајдете ја алатката "Колумни" . Во листата, изберете "Други колони ..." .

Во прозорецот "Колони", променете ја вредноста во редот "Број на колони" . Најдобрата опција е избрана во зависност од големината на фонтот. Во блокот Ширина и Растојание, намалете го бројот во полето Gap . Тоа одговара на растојанието што ќе се додаде помеѓу вашите колумни. Прифатлив јаз е 0,5 см. Кликнете Во ред за да ги примените промените.

За попрактично сечење на измамници, изберете го полето "Сепаратор" .

За попрактично сечење на измамници, изберете го полето Сепаратор

Печатете измамници

Печатете го документот на печатачот со отворање на табулаторот "Датотека" и со избор на "Печати" . Ако немате печатач, зачувајте го документот на пренослив медиум (USB флеш диск) и контактирајте го центарот за копирање.

Брзо да се направи, со добар квалитет текст, таков измамник ќе ви помогне да полагате испит или да напишете тест.

Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью