• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да креирате веб-страница. 4 најдобри начини

 1. Опција 1. Конструктор
 2. Опција 2. CMS
 3. Опција 3. Слободен
 4. Опција 4. Компанија

Главната предност што страницата ви ја дава е значително зголемување на бројот на нарачки или купувања и, како резултат на тоа, зголемување на вашата добивка

Главната предност што страницата ви ја дава е значително зголемување на бројот на нарачки или купувања и, како резултат на тоа, зголемување на вашата добивка. Треба да се сфати дека е апсолутно неважно каде што вашата компанија работи: онлајн или офлајн. Квалитет веб-сајт ќе стори подеднакво добро и во двата случаи. Ние ќе ви кажеме како да креирате таква страница.

"Сакам да креирам веб-страница!" - можете да кажете. Но, дали знаете како да ја исполните оваа желба? Размислете за најпопуларните опции, нивните предности и недостатоци.

Опција 1. Конструктор

Најприфатливата опција, и во финансиска смисла и во смисла на можности, е да се користи веб-сајтот градител.

Конструктор е услуга (веб-страница) на која можете да креирате своја сопствена веб-страница од готови "блокови" без да имате познавање на програмирањето и дизајнот. Размислете за едноставен пример.

Конструкторот Fastsite ви овозможува да регистрирате име на домен во ru зоната и да ја стартувате првата верзија на страницата за само 1 минута. Кога се регистрирате, можете да го изберете типот на страницата (темата и структурата на дизајнот) кои ви се потребни: веб-страницата на компанијата, медиумите, онлајн продавницата. Врз основа на првиот образец, може да се креираат и други информативни сајтови, вклучувајќи ги и бизнис картичките и целните страници.

Патем, кога користите Fastsite, регистрацијата на името на сајтот и нејзиниот хостинг се потполно бесплатни.

Потоа ќе бидете однесени на административниот панел, каде со кликање на неколку копчиња ќе можете сами да ги креирате потребните делови, да ги наполните со содржина и да ја поставите главната страница.

Резултатот од работата ќе биде полноправно место со модерен дизајн и адаптивен распоред, односно ќе биде подеднакво погодно да ги користите и на компјутер и на паметен телефон или таблет.

Ако сакате, можете дури и да нарачате поединечен дизајн и дополнителни функционални модули, ако не ги најдете оние што ви се потребни во вградената библиотека.

Започнете со креирање на страница

Опција 2. CMS

Користењето на CMS (систем за управување со содржини) е многу слично со работата со дизајнер. Во овој случај, исто така ќе треба да се занимавате со готови модули (теми, приклучоци кои ја додаваат потребната функционалност), но наоѓањето и инсталирањето на нив е посложено. Сите модули не се инсталирани со притискање на неколку копчиња. Истиот проблем е поврзан со регистрацијата на доменот и започнувањето на страницата.

Ќе треба самостојно да пронајдете услуга каде што можете да регистрирате име на домен, да платите за регистрација, да изнајмите сервер за хостирање (со месечна претплата) и најтешко е да инсталирате CMS на него. Тука ќе ви треба некое знаење или треба да барате детални инструкции на Интернет.

Опција 3. Слободен

Одговорот на прашањето "Како да креирате веб-страница" може да биде жалба до веб-страница каде хонорарците ги нудат своите услуги. Ако поради некоја причина над две опции не ви одговара (на пример, ако сте сигурни дека не можете да создадете проект на соодветно ниво), можете да го доверите развојот на страницата до специјалист.

Сепак, не сите хонорарни преведувачи можат да се нарекуваат специјалисти, бидејќи многу едноставно работат на овој начин или сеуште стекнуваат искуство и ги пополнуваат своите портфолија со нарачки со ниски трошоци. Ова е главниот недостаток на оваа опција.

Довербата за создавање на хонорарна веб-страница е ризичен бизнис. Прво, тешко може да се најде во неговите портфолио сајтови кои се користат од страна на познати компании. Второ, изведувачот, најверојатно, ќе ги користи истите конструктори и CMS што би можел да си избере за да ја креира страницата. И, трето, квалитетот на готовиот сайт, особено ако проектот е доста комплициран, можеби едноставно не ви одговара.

Излегува дека главната предност на работењето со freelancing во исто време може да биде главната неповолност - релативно ниската цена, за жал, понекогаш е пропорционална на квалитетот на финалната работа.

Опција 4. Компанија

И последната опција за која ќе покажеме е нарачката за создавање на страница во профилна компанија. Во некои случаи, оваа опција е единственото точно решение.

Создавање на комерцијална официјална веб-страница на компанијата, нагласувајќи го своето искуство, развивање на онлајн продавница, отворање на главен медиум или интернет портал, таквите сложени проекти можат да бидат соодветно реализирани само од вистински професионалци со соодветно ниво на знаење.

На пример, таквите професионалци се вработени во Цетера. Компанијата развива веб-страници веќе 15 години и обезбедува услуги за развој, одржување и промоција на интернет-проекти.

Повеќе од 100 клиенти веќе ги искористија услугите на компанијата, вклучувајќи ги и компании од светска класа: Газпром Нефт, Шварцкопф и Хенкел и други претставници од различни индустрии.

Методологиите за развој дозволуваат Cetera значително да го намали времето на создавање без да го загрозат квалитетот на готовиот сайт.

Дознајте повеќе за развојните методи на Cetera

Сега имате прилично точна идеја за тоа како да креирате веб-страница и можете да го направите вистинскиот избор во секој конкретен случај.

Но, дали знаете како да ја исполните оваа желба?
Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью