• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да креирате нов прозорец во живо. Обезбедениот Windows Live ID не е поврзан со ознака на играч.

 1. Креирање на Windows Live ID на компјутер
 2. Креирање на Windows Live ID преку мобилен уред
 3. Како да се подготвите за креирање на нова сметка
 4. Како брзо да креирате нова сметка
 5. Мобилна верзија на регистрација

Концептот како Windows Live ID треба првенствено да се разбере како е-мејл адреса и лозинка што ќе се користат за пријавување на разни услуги. На пример, користејќи го овој проект, корисникот може да се логира во: Xbox LIVE, Zune, Hotmail, MSN, Messenger, да започне пребарување на телефон или OneDrive (претходно - SkyDrive). Така, излегува дека потребна е сметка на Windows Live ID за синхронизација на разни информации: контакти, преземање игри и апликации, работа на интернет итн. Доколку корисникот нема Windows Live ID, веројатно нема да може да преземе нешто преку посебни Microsoft апликации, да го врати својот лаптоп на нов мобилен уред итн.

За да креираш профил на Windows Live ID, на корисникот ќе му треба или персонален компјутер со Интернет, или мобилен телефон врз основа на оперативниот систем Windows (ова исто така бара мрежна конекција). Процесот на создавање на Windows Live ID трае неколку минути, по што можете да ги користите апсолутно сите Microsoft сервиси и функции на оперативниот систем Windows.

Креирање на Windows Live ID на компјутер

За да креирате Windows Live ID сметка преку компјутер, одете на официјалната веб-страница на Microsoft. Откако ќе се логирате на страницата, ќе мора да ги пополните апсолутно сите полиња достапни на сајтот. Тие можат да бидат пополнети колку што сакате, но треба да сметате дека ако наведете возраст под 18 години, тогаш не можете да преземете ништо од продавницата на Microsoft. Можете да наведете кое било достапно поштенско сандаче. Следно, треба да го наведете бројот на вашиот мобилен телефон. Се разбира, можете да наведете кој било друг, но тогаш нема да можете да ја вратите лозинката ако ја заборавите. Исто така, потребно е да го наведете регионот и поштенски код. Откако ќе ги пополните сите полиња, кликнете на копчето "Креирај сметка". Во оваа процедура за регистрација сметка Windows Live ID може да се смета за комплетна.

Креирање на Windows Live ID преку мобилен уред

Сопственикот мобилен уред врз основа на оперативниот систем на Windows, може да креирате Windows Live ID кога прв пат ќе го поставите вашиот телефон. За да го направите ова, следете ги упатствата на телефонот, по неговото прво стартување, додека не стигнете до "Windows Live ID" ставка. Потоа можете да кликнете на копчето "Login" ако веќе имате Windows Live ID или кликнете на копчето "Креирај" и следете ги сите инструкции. Тука ќе треба да го наведете вашето: име и презиме, број на мобилен телефон, адреса за е-пошта, лозинка, земја на живеење и поштенски број. Откако ќе ја креирате вашата сметка на Windows Live ID, можете да ја поврзете со услугите на вашиот мобилен телефон преку Settings.

Често, кога користите домашен или работен компјутер во Windows, корисниците треба да создадат посебен работен простор. Тоа е многу поудобно кога работите со сметки за секој корисник поединечно, тоа им дава пристап до нивните датотеки, документи и програми.

Па дури и подесувањата на прелистувачот за секој корисник можат да бидат различни, и ова во голема мера влијае на употребливоста.

Vkontakte

И тогаш се поставува прашањето за создавање сметка на Microsoft, бидејќи Windows е еден од најчестите оперативни системи за денес.

Како да се подготвите за креирање на нова сметка

Во прилог на практичноста за работа на ист компјутер со колеги за домаќинство или работа, сметката на Microsoft помага да се комбинираат неколку уреди, како што се персонален компјутер и мобилен телефон. Тогаш потребните датотеки и документи се секогаш на вашите прсти.

Претходно , сметките на Microsoft биле наречени Windows Live ID. Оваа сметка дава пристап до најпопуларните Услуги за Windows како што се:

 • Windows Phone (за корисници на паметни телефони на Windows платформата);
 • Outlook;
 • MS Office (Word, Excel, итн.);
 • Skype

Може да се опише како комбинација е-пошта со лозинка која мора да биде поставена на самиот корисник . Поштата може да се регистрира во апсолутно секој e-mail систем.

За да започнете, сепак треба да проверите: можеби сте веќе регистрирале сметка во ID на Windows Live. Ова е можно ако корисникот претходно имал сметки во горенаведените популарни услуги. Со овие податоци, можете да се најавите на други Microsoft сервиси користејќи ги истите информации за најава.

Ако сметате дека вашите сметки се идентификациски во живо. Овие услуги веќе се креирани, но имате проблеми со пријавувањето, можете едноставно да испратите барање за враќање на лозинката, одговорот на кој ќе биде испратен на адресата за е-пошта што е дадена при регистрацијата. Исто така, можете да создадете ново поштенско сандаче врз основа на претходно регистрираното.

Регистрацијата барем во една од овие услуги ви овозможува да ги синхронизирате податоците со социјалните мрежи Твитер и Фејсбук, како и со Windows Phone.

Како брзо да креирате нова сметка

Ако корисникот веќе има постојано дојдовно сандаче за е-пошта, тогаш користете го за едноставно креирање нова сметка на Microsoft од нула Ако корисникот веќе има постојано дојдовно сандаче за е-пошта, тогаш користете го за едноставно креирање нова сметка на Microsoft од нула . За да го направите ова, на страната www.login.live.com/ треба да го изберете "Register" Се наоѓа на страната на долниот десен агол. После тоа ќе се отвори страница на која треба да ги внесете потребните информации во секое поле: е-поштенската адреса во линијата "Корисничко име" и лозинката.

Лозинката мора да биде доволно силна за да се избегне можноста за хакирање на сметката. За подобра сигурност, треба:

 1. се состои од 8-12 карактери;
 2. вклучуваат броеви и латински букви од различни регистри (големи и мали).

Исто така, корисно е да го внесете вашиот телефонски број за идентификација и подобра заштита, како и точниот датум на раѓање и пол. Оваа информација може да биде корисна ако корисникот треба итно да ја обнови лозинката и пристапот до вашата сметка.

После тоа, системот бара да внесете знаци за верификација за да проверите дали податоците ги внесува лице, а не машина. Пополнете ги сите полиња, кликнете на копчето "Креирај профил".

Креирањето на сметка е брзо, за само неколку секунди . Во ова време, треба да го проверите вашето поштенско сандаче, кое ќе добие писмо со врска за да ја потврдите вашата сметка од службата за техничка поддршка на Microsoft. Со кликнување на врската од писмото, корисникот автоматски се пренасочува кон страната со неговата креирана сметка. Веќе ќе се појават општи информации за корисникот, неговите лични податоци и име.

Ако корисникот нема поштенско сандаче и што треба да создадете сметка на Microsoft од нула , тогаш само треба да ја изберете опцијата "Добијте нова адреса за е-пошта" на страницата за да креирате нова сметка на Microsoft Live id под линијата со вашата е-адреса. Системот ќе понуди да излезе со име за поштенското сандаче или да избере од опциите и да ја провери адресата за достапност. Исто така, самиот корисник избира име на домен за неговата адреса за е-пошта. На Microsoft, ова е една од двете опции : hotmail.com или outlook.com.

Мобилна верзија на регистрација

За корисниците на мобилни уреди, постои уште еден пригоден начин да се регистрирате - преку телефонски број За корисниците на мобилни уреди, постои уште еден пригоден начин да се регистрирате - преку телефонски број. Во линијата за корисничко име за време на регистрацијата, треба да го внесете вашиот телефонски број, изберете ја земјата во која е регистриран бројот (за да го одредите кодот). Потоа, кодот за потврда за регистрација ќе дојде директно до телефонот во СМС од услугата техничка поддршка Windows

Креирање на нова сметка на Microsoft (Live id) е многу едноставен процес, но во исто време во голема мера го поедноставува животот на корисникот на Windows, комбинирајќи ги сите основни елементи за секојдневните активности.

Vkontakte

Види неточности, нецелосни или неточни информации? Дали знаете како да направите напис подобро?

Сакате да предложите да објавувате фотографии на темата?

Ве молиме да ни помогнете да го направите сајтот подобар! Остави порака и вашите контакти во коментари - ние ќе ве контактираме и заедно ќе ја објавиме објавата подобро!

Регистрација

Прво, ние се регистрираме и ако се регистрирате само како мене, тогаш можеби ќе го имате овој проблем, бидејќи пропуштањето на прозорци е фатално.

Одобрување

Царска страница

Ако сте се справиле со регистрацијата сега или сте го поминале многу одамна, но сеуште ја добивате оваа грешка, тогаш одете на дадената веб-страница:


Ние го притискаме копчето "enter" и оди на истата страница.
Честитки! Ти си одличен!

Поврзете се со таа таг.

Вие сте еден чекор подалеку од способноста да играте ѓубре игри преку овој систем, останува само да кликнете на копчето "потврди".


Не заборавајте да го одјавите.

Обележани завршени

Проблем број еден:

Еден од корисниците прашува: "Откако ќе кликнете на прегледот, ме фрлена на главната страница на инвазијата" Поддршка за застарени уреди "

Мислам дека тука ќе го наречам најдобриот експерт што го имаме - тоа е, Себеси.

На кратко - вели експертот - треба да ја отстраните оваа од компјутерот, бидејќи во живо не може да се ажурираат премногу стари верзии.
Само внесете "WINDOWS" во "Додај или отстрани програми"


После тоа: или да преземете нови датотеки од нивната официјална веб-страница (добра среќа со пребарувањето, губитници) или само да ја преземете играта за која е потребен овој систем. Но, ако сте целосно хардкор луди, тогаш по нивното отстранување - проверете го интегритетот на кешот на самата игра.

И да, не знам како да извлечам "Не" од мојата тастатура, што е наводно број. Тој е на првите три, накратко, разбираш.

Помош, или поточно за нејзиниот недостаток.

Секое барање за помош, било во коментарите или преку додавање како пријател, беше обработено на ист начин - преку целата регистрација на страницата пред оваа злонамерен ознака со креирање и бришење на пошта.

Не можам повеќе да го направам тоа. Ако Maykrasoft нешто ќе промени (и тоа веќе го направи, и во основа), тогаш едноставно не можам да минам низ оваа промена. Зошто, ме прашуваш? Тие додадоа автентикатор за мобилен.

Иронично, не се најде? Направете систем со идеја дека луѓето нема да наведат сметки во десетици и ќе го затребаат таму каде што е неопходно да се регистрираат на нов начин во секое време со цел да се разбере што се случува таму.

Иако имав PS, никогаш не го разбрав зборот конзоли, па дури и сега не разбирам како е со видео картички - луѓето од близок ум го прават сето ова. Но, драго ми е што ги донесов парите на Sony, а не на Maykrasoft.

Ако дадете аналогија: да му дадете предност на Xbox - тоа е како да седите на прелистувачот Амиго. Се чини дека тој работи, и не многу различно од другите, но не секој ќе насмее од година во година, кога творецот на неговото лице води кон индиферентност и добротворни цели.

Јас сум рамнодушен кон сите конзоли, но за обожавателите на Xbox сум малку, само малку, но со нетрпение го очекувам. Па, знаеш, не можам да верувам во луѓе без самодоверба. Патем, Габе го имаше тоа.

Дали знаете како да направите напис подобро?
Сакате да предложите да објавувате фотографии на темата?
Зошто, ме прашуваш?
Иронично, не се најде?
Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью