• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да ја конфигурирате мрежната картичка во Windows 10

 1. Како да ја инсталирате мрежната картичка и да ги ресетирате поставките во Windows 10
 2. NetAdapter - метод за решавање на проблеми со алтернативна мрежа
 3. Ресетирајте ги мрежните поставки на адаптерот во Windows 10
 4. Ресетирајте ги поставувањата на адаптерот во Windows 7
 5. Ресетирајте ги прозорците 10 мрежни прилагодувања на адаптерот
 6. Променете приоритети на мрежниот адаптер во Windows 10
 7. Моќниот начин
 8. Интерфејс метод

Ако имате проблеми со мрежата или интернет во Windows 10, тогаш треба да го инсталирате мрежна картичка и ресетирајте ги мрежните поставки на стандардните вредности. Не сум сигурен како да го направите ова? Новата опција во Windows 10 ќе ви помогне - автоматски да ги инсталирате драјверите и да ги ресетирате поставките.

Мрежните проблеми во Windows 10 се прилично честа тема. Тие не се јавуваат секогаш поради грешка оперативен систем често се причина погрешни поставки проблеми со корисникот или возачот за специфичен мрежен картички.

Како да ја инсталирате мрежната картичка и да ги ресетирате поставките во Windows 10

Ако сакате самите да ги решите проблемите, Microsoft ви го олесни тоа. Во Windows 10 се појави многу корисна функција која ви овозможува автоматски да го инсталирате драјверот на мрежната картичка, како и да ги ресетирате поставките на стандардните вредности.

Ако имате проблем со врската, можете да ги следите чекорите подолу за да ги вратите возачите и да ги вратите фабричките поставки на мрежните компоненти.

Одете во Start менито и кликнете на иконата за брзина за да влезете во System Settings.

Потоа одете во делот "Мрежа и Интернет". На јазичето Статус, можете да ја проверите вашата интернет-врска. Тука сме заинтересирани за две точки, особено - "Network Troubleshooter" и "Network Reset".


Тука сме заинтересирани за две точки, особено - Network Troubleshooter и Network Reset

За да започнете, користете ја првата ставка пред да ги ресетирате зададените поставки. Секогаш постои шанса по завршувањето на првиот став, проблемот ќе биде решен и нема да ви требаат да ги инсталирате драјверите.

Откако ќе влезете во Алатки за решавање на проблеми, кликнете Next за да овозможите скенирање за грешки. Ако алатката за решавање на проблеми најде било какви проблеми, таа веднаш ќе се обиде да ги поправи автоматски. Можеби ќе треба да го рестартирате компјутерот откако ќе заврши операцијата за обновување.

Ако горенаведените акции не го донеле посакуваниот резултат, потоа одете на втората точка за да ги ресетирате поставките и да ги вратите компонентите.

Врати се во секцијата Settings, потоа "Network and Internet" - "Status". Овој пат, десно, скролувајте надолу и изберете "Network Reset."

Во новиот прозорец се појавува порака дека оваа акција ќе ги отстрани и повторно инсталира сите драјвери на мрежни уреди, ги ресетирате поставките (на пример, ќе треба повторно да ја внесете лозинката Wi-Fi мрежи ), а исто така ги враќа сите компоненти на системот одговорни за мрежата на почетните параметри. Потврдете ја оваа постапка со копчето "Ресетирај сега".


Потврдете ја оваа постапка со копчето Ресетирај сега

По извршеното ресетирање, рестартирајте го компјутерот и проверете дали сè работи сега.

NetAdapter - метод за решавање на проблеми со алтернативна мрежа

Најчесто се решаваат основните проблеми во мрежата и интернет конекцијата. едноставни методи - доволно е да ги инсталирате драјверите за мрежната картичка, да го смените DNS на адресата на Google, да ги ажурирате IP поставките и сличните операции. Сепак, сите овие поставки се расфрлани Windows партиции . И ако сè беше на едно место?

За таа цел беше развиена алатка NetAdapter, која ги групира сите алатки за решавање на проблеми во мрежата во еден прозорец. Тоа е, со еден клик можете да ги извршите горенаведените операции, а не само. Сепак, ова не е алатка која може магично да ги реши апсолутно сите мрежни проблеми, но со оглед на природата на заедничките проблеми, постои голема веројатност дека програмата ќе ви помогне да ги пронајдете причините за проблемите на мрежните компоненти и да ги решите.

Програмата мора да се извршува со администраторски права (десен клик на глушецот - работи како Администратор). Десната страна на прозорецот на програмата содржи информации за мрежната картичка и конекцијата - IP адреса, MAC адреса, моментална употреба на DNS-адресата итн. Лево, пак, се сите алатки за конфигурирање и дијагностицирање на мрежата.


Меѓу достапните алатки е ресетирање на привремената DNS-меморија, менување на DNS адресите на Google (на пример, помага кога е активна интернет-врска и страниците не се отвораат), чистење домаќин датотека (исто така погледнете ја неговата содржина), надградба на IP, конфигурација за ресетирање и поставки за безбедност, "ресетирање" мрежни поставки рестартирање на NetBIOS. Можете исто така да користите измама за промена на MAC адресата на мрежен адаптер. За да активирате задачи (една или повеќе), одберете ги од листата, а потоа започнете со користење на копчето на дното на прозорецот.

Достапни се и дополнителни алатки (Напредни алатки за поправка) кои ви овозможуваат да ги решите проблемите поврзани со TCP / IP протоколот, ресетирајте ги поставувањата за Proxy / VPN, а исто така дијагностицирајте го Windows Firewall. Ако често имате мрежни проблеми, тогаш NetAdapter Repair All in One ќе заштеди многу време.

Многумина се соочуваат со проблеми со поврзувањето на Интернет и причината понекогаш е демне во пренатрупаност на мрежна картичка. Може да се обидете да ја идентификувате причината: исклучете го и повторно поврзете го, рестартирајте го рутерот и компјутерот, проверете дали другите уреди можат да се поврзат на Интернет. Понекогаш помага да се рестартира компјутерот кога работи долго време без да се рестартира. За мене лично, на лаптоп, само една опција помага да се ресетираат мрежните поставки.

Ресетирајте ги мрежните поставки на адаптерот во Windows 10

 • 1. Кликнете на известувањето за фиока.
 • 2. "Сите параметри".

Изберете ја опцијата "Мрежа и Интернет".


Оди, "Статус" и направи "Ресетирај мрежа". Потоа, прозорците ќе побараат повторно да го стартуваат компјутерот. Може да пробате да изберете "Алатка за решавање на проблеми со мрежата".


Ресетирајте ги поставувањата на адаптерот во Windows 7

Почетно мени "контролен панел"> "мрежа и интернет"> "мрежен контролен центар"> "промени адаптер поставки".


Отвори потребна врска . Во отворен прозорец, исклучете го и повторно вклучете го.


Можете да го отстраните драјверот за мрежната картичка ако горенаведениот метод не помогна. Отворете менито "Start", кликнете со десното копче на линијата "компјутер" и кликнете на "Контрола" во менито што се појавува.Сега ние треба да го инсталираме возачот назад. За да го направите ова, кликнете на табулаторот "Акција" и во менито "Ажурирај хардверска конфигурација." Возачот ќе се инсталира. Проверете дали мрежниот адаптер е вклучен.


Проверете дали мрежниот адаптер е вклучен

Ресетирајте ги прозорците 10 мрежни прилагодувања на адаптерот

Има проблем со WiFi врска адаптер, корисникот не може да се поврзе со Интернет, иако правилно ги внесува сите податоци. За да започнете, само рестартирајте го вашиот рутер (модем). Ако тоа не помогне, тогаш треба да ги избришете поставките за WiFi.

 • Во менито Start, кликнете на иконата на менувачот за да ги отворите прилагодувањата на апликацијата.
 • Кликнете на "Мрежа и Интернет", потоа кликнете на WiFi во менито од лево.
 • Кликнете на десното "познато управување".


Кликнете на десното познато управување

Изберете врска и кликнете заборави.


Изберете врска и кликнете заборави

Ако користите безжична мрежна конекција, таа користи мрежна конекција, тоа е мрежна конекција и Wi-Fi конекција.

Забелешка: Следниот водич е за Windows 10.

Постојат повеќе опции за Windows 10. Понекогаш иако можеби е неопходно да се даде приоритет на адаптерот за Windows.

Размислете за безжично поврзување, безжично мрежно поврзување, безжично вмрежување, безжичен VPN и безжично поврзување.

Променете приоритети на мрежниот адаптер во Windows 10

Можете да ги користите или PowerShell или другиот.

Ми се допаѓа PowerShell. Значи, да почнеме таму.

Моќниот начин

Прво PowerShell прашува:

 1. Форми и тастатури Windows powerhell линк кој е прикажан.

Ова отвора покачено PowerShell праг. Имајте на ум дека исто така можете да извршите команда за пишување. На екранот погоре е прикажано како е направено.

Get-NetIPInterface . Ова ги прикажува сите мрежни адаптери, нивниот број на индекс на интерфејсот и метричкиот интерфејс.

Адаптерот е единствен број на секој адаптер. Исто така, ги наведува сите прозорци на адаптерот во тој момент во времето.

Колоната за столб на интерфејсот. Приоритети за сите адаптери.

Извршете ја командата Set-NetIPInterface -InterfaceIndex "-InterfaceMetric" нов приоритет на адаптерот ".

Пример: Set-NetIPInterface -InterfaceIndex "11" -InterfaceMetric "90"

Адаптер до вредност 90.

Адаптерите со понизок InterfaceMetric број се приоритети во текот.

Користете ја командната линија за да ја потврдите промената.

Интерфејс метод

Ако претпочитате графички кориснички интерфејс, можете да го направите тоа исто така. Ова е едноставно како PowerShell методот.

Ова е преглед на мрежниот адаптер.

На пример, се препорачува да го одберете. Јас ви го добивам PowerShell командата Get-NetIPInterface за да добиете читање на оние директно.

Чекор 1 : Допрете на копчето Windows, внесете ncpa.cpl и притиснете го. Ова отвора листа на мрежни врски.

Чекор 2 : Кликнете на контекстното мени. Ова го отвора прозорецот за својства на адаптерот.


Чекор 3 : Пронајдете Интернет протокол верзија 4 (TCP / IPv4), одберете го и кликнете на копчето Properties. Забелешка: Ако вашата конекција е IPv6, наместо тоа, изберете Интернет Протокол Верзија 6 (TCP / IPv6).

Чекор 4 : Лоцирајте го копчето.

Чекор 5 : Таму наоѓате Мерење на интерфејсот во близина на дното. Отстранете ја ознаката од автоматската метричка кутија и внесете нов сопствен број. Бидете сигурни дека ќе ја изберете вредноста од 2 или повеќе, бидејќи е резервирана за адаптерот за повратни врски.

Чекор 6: Кликни тука.

Ја користам командата PowerShell користена погоре.

Не сум сигурен како да го направите ова?
И ако сè беше на едно место?
Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью