• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да ја исклучите автоматската Wi-Fi конекција во Windows

 1. Забранети врски во Windows 10
 2. Бришење мрежа во Windows 8 или 7

Прочитајте како да го исклучите автоматското поврзување или отстранете една од Wi-Fi мрежите во Windows 10 . Системот автоматски се поврзува со Wi-Fi мрежи на кои претходно сте воспоставиле врска. Во Windows 10 ти си може да забрани автоматски да се поврзе на одредени мрежи. Оперативниот систем ќе ја запамети лозинката и другите информации, но ќе се поврзе само кога рачно ја иницирате врската. Прочитајте како да го исклучите автоматското поврзување или отстранете една од Wi-Fi мрежите во Windows 10

Ова е корисно за јавни Wi-Fi мрежи за кои не сакате да се поврзувате автоматски, особено ако ви треба овластување во прелистувачот за да ги користите или брзината остава многу посакувана.

Содржина:

Забранети врски во Windows 10

За да го спречите Windows автоматски да се поврзува со Wi-Fi мрежа во иднина, можете едноставно да ја изберете оваа опција при поврзување со мрежа. Кога ќе одберете мрежа во менито за појавување на Wi-Fi, откачете го изборното поле "Поврзете автоматски" пред поврзувањето.

Кога ќе одберете мрежа во менито за појавување на Wi-Fi, откачете го изборното поле Поврзете автоматски пред поврзувањето

Ако во моментов не сте во областа на мрежна покриеност, нема да ја видите на Wi-Fi панелот. Сепак, можете да го уредувате зачуваниот профил во вашиот систем за да го промените ова поставување.

За да го направите ова, отворете Подесувања > Мрежа и Интернет > Wi-Fi . Кликнете на линкот "Управување со познати мрежи".

Изберете ја мрежата што сакате да ја промените во листата и кликнете на "Properties" . Можете да ги користите полето за пребарување или опциите за филтрирање за да ја пронајдете мрежата што ви е потребна.

Можете да ги користите полето за пребарување или опциите за филтрирање за да ја пронајдете мрежата што ви е потребна

Поставете ја опцијата "Автоматски поврзи се во опсегот" на "Исклучено" . Windows нема автоматски да се поврзе со мрежата, но можете рачно да се поврзете на мрежата без повторно внесување на лозинката и други параметри.

Windows нема автоматски да се поврзе со мрежата, но можете рачно да се поврзете на мрежата без повторно внесување на лозинката и други параметри

Бришење мрежа во Windows 8 или 7

Оваа опција не е достапна во Windows 7 и 8. Ако имате ингеренциите за Wi-Fi мрежа, системот автоматски ќе се поврзе со неа. Единствениот начин да се спречи автоматско повторно поврзување на зачуваната мрежа е да го избришете. Ова значи дека ќе мора повторно да ја внесете лозинката за Wi-Fi мрежа и другите ингеренции ако некогаш сакате да ја користите во иднина.

За да избришете мрежа во Windows 7, одете во Control Panel ( Контролен панел) > View Network Status (Мрежа) и задачи > Manage Wireless Networks (Безжични мрежи) . Изберете ја Wi-Fi мрежата што сакате да ја заборавите и кликнете Delete Network .

Во Windows 8, мора да ја користите командата netsh од командната линија за да избришете зачувана Wi-Fi мрежа.

За ова стартувај команден прозорец и извршете ја следната команда, заменувајќи го името "WiFiName" со името на зачуваната Wi-Fi мрежа.

netsh wlan избришете име на профилот = "WiFiName"

netsh wlan избришете име на профилот = WiFiName

По извршување на оваа команда, вашиот компјутер ќе ја отстрани мрежата.

Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью