• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да избришете сметка со Nokia Lumiya. Бришење на сметка на Win Phone

 1. Некои општи информации
 2. Отстранување сметка на Microsoft
 3. Затворање на сметката
 4. Импликации за затворање сметка на Microsoft
 5. Конечно отстранување на "Мајкрософт"
 6. Пари во вашата сметка на Microsoft
 7. на "Мајкрософт"
 8. и складирање на SkyDrive
 9. Обнова на сметка

Често, по купување на користен телефон работи оперативен систем Windows телефон корисниците се соочуваат со фактот дека тие треба да се ослободат од податоците на претходниот корисник. Ова се случува кога продавачот не сака да се грижи за ова и не се грижи за безбедноста на неговите податоци. На пример, ако купивте користен телефон и има многу различни Windows, VK, Periscope, Google и др. Сметки.

Често, за полноправна работа, паметен телефон може да бара лични податоци што се скриени само во сметката, пристапот до кој е трајно затворен. Во овој случај, методот што помага целосно да се отстрани сметката на Microsoft на Windows телефонот е најдобро одговара. Ова е направено многу едноставно, но мора да се има на ум дека сите податоци за работата на телефонот, повиците, телефонските броеви и другите информации ќе бидат избришани.

Значи, да се спроведе слична процедура и да се ослободи од податоците на претходниот сопственик, ќе треба да направите хард ресетирање на телефонот, целосна ресетирање поставувања. Како да го направите ова е наведено во упатствата за тоа. Разговорот тука е бесмислен, бидејќи за секој модел може да биде поинаква комбинација.

Ако сметате себе си за напредна личност, тогаш можеби ќе ви треба дигитална телевизиска телевизиска опрема обезбедена од нашите партнери во проектот.

Пост-ресетирање на акции

Откако сè ќе успее, телефонот ќе се исклучи и ќе се рестартира стандардни поставки . Кога за прв пат ќе се логирате, тој ќе ве замоли да ги внесете поставките за сметката. Ова е време кога можете да ја промените сметката. Стариот не е повеќе и сега сè зависи само од тоа како правилно ќе го пополните сето тоа. Треба да се направи на предложените полиња, наведувајќи ги најверните информации или оние кои се совпаѓаат со профилот на компјутерот и на веб-локацијата на Microsoft.

Сега точно знаете како да ја избришете вашата сметка откако ќе купите Windows телефон microsoft рекорд и го прават телефонот скоро нов софтвер . По сето ова, не заборавајте да потрошите целосна подесување апарат:

 • датум, време;
 • јазик;
 • геолокација;
 • функцијата "Моето семејство";
 • пренесување на копирани податоци и телефонски броеви;
 • Преземи податоци за прелистувачот и креирајте обележувачи.

Во принцип, се подготвени за фактот дека сите си постави од нула. Се разбира, не заборавајте за фирмверот, кој исто така може да се ресетира во фабричката верзија (што е малку веројатно, но сосема реалистично). Би сакал да мислам дека информациите што ги добивте помогна да се реши проблемот. Уживајте во чист ОС!

Microsoft сметка се појави во Windows од верзија 8. Со него, можете да се логирате во разни сервиси на Microsoft, како и да се преземаат апликации во продавницата. Ако не ги користите горенаведените апликации, сметката може да биде избришана. Предноста на немањето на сметката на Microsoft е тоа што кога ќе влезете во компјутер користејќи локално снимање, потешко е да се идентификувате, а со тоа потешко да се скрши.

Првото нешто што треба да направите е да се создаде резервна копија Информации за сметката на Microsoft. По неговото отстранување, пристапот до нив ќе биде затворен. Ова се однесува на датотеки што се складирани во Облак, информации за купувањето кај Microsoft (вклучувајќи ги копчињата на софтверот), контакти во Skype, ако сте користеле сметка на Microsoft за да се најавите во програмата, откажете ги сите платени претплати, доколку биле. Сега можете да продолжите со бришењето. Одете на вашата сметка на веб-страницата на Microsoft и одете на таблата "Безбедност и приватност". Системот ќе бара од вас да внесете код на кој ќе дојдат mail box или телефон.


Откако ќе се внесе кодот, ќе се отвори страницата со поставки за сметката. Скролувајте до дното и кликнете на "Затвори сметка".


Се појавува список на она што треба да го направите пред да го избришете записот, за да не ги изгубите датотеките и да пристапите до уредите што ја користат сметката на Microsoft. Откако ќе се имплементираат препораките, кликнете на копчето "Следно" и означете ги предупредувањата за губење на податоци и одберете ја причината од листата зошто сте решиле да ја откажете сметката. Следно, кликнете на копчето "Обележи за затворање".


Ако не сте сигурни дека нема да ви требаат сметка на Microsoft во иднина, едноставно можете да ја промените употребата на вашата сметка локално снимање . За да го направите ова, одете до поставките на компјутерот и одберете Accounts. Кликнете "Оневозможи" под името и презимето.


Во прозорецот што се отвора, мора да ја внесете лозинката за вашата сметка на Microsoft. Потоа, поставете ја локалната корисничка сметка и лозинка, доколку е потребно. Кликнете "Напред" и "Излез од Microsoft сметка". Сите податоци ќе останат и, доколку е потребно, ќе биде можно да им се пристапи, но компјутерот ќе го користи локалниот.


По целосно отстранување на веб-страницата, сметката станува неактивна и по само 60 дена, таа целосно се брише
По целосно отстранување на веб-страницата, сметката станува неактивна и по само 60 дена, таа целосно се брише. Ако одеднаш се премислите пред да помине овој период, едноставно влезете во вашата сметка со вашето корисничко име и лозинка и повторно ќе се активирате.

Прво треба да одлучите што е сметка на Microsoft. Ова е вашата адреса е-пошта и, се разбира, лозинката што се користи за да му овозможи на корисникот да влезе во некои услуги, како што се Outlook.com, OneDrive, Skype и Xbox Live. Тие исто така се користат за системско најавување на таблети, компјутери и телефони со системи за забава на Windows 8, Xbox. Ќе размислиме како да се регистрирате со "Мајкрософт", зошто го правите тоа, како и зошто треба да избришете сметка.

Некои општи информации

Понекогаш се случува да, откако ќе ја примените вашата е-адреса и лозинка, веќе може да се најавите на одредени Microsoft сервиси. Значи имаш сметка со услугата. Со него, можете да се најавите на Skype. Во случај да немате сметка на Microsoft, лесно е да се создаде. Можете да отидете на Skype со него, дури и ако веќе имате регистрација во видео услугата. И двете сметки може да се поврзат. И сега ви кажам за тоа зошто се најавите со помош на "Мајкрософт". Сепак, барем една лозинка, но треба да се запамети помалку. Има само едно име и лозинка за неколку услуги. Со сите ваши пријатели, постои само еден начин да се задржи во допир. Нивото на заштита на приватноста и безбедноста е подобрено, побезбедно и полесно враќање на лозинката. На сметката во "Мајкрософт" се користи за да влезе во видео сервис различни уреди , работи не само прозорци. Ако имате iPhone, Mac или било кој друг Android телефон , можете лесно да влезете во Skype. Сметката на Microsoft ќе работи тука, исто како и вашите пријатели кои користат 8.

Отстранување сметка на Microsoft

Многу често се поставува прашањето: како да ја избришете сметката на Microsoft? Тоа така се случува, што треба да преземете една од апликациите на друг компјутер. Тоа е, треба да го исчистите вашиот компјутер од својот рекорд. Во моментот кога сте Продавница за Windows Инсталирајте ја апликацијата на уредот, нејзиното име се додава во вашата стандардна сметка. Апликациите можат да се инсталираат на сите пет машини. За да го подигнете на нов компјутер кој ги следи сегашните пет компјутери, мора да следите неколку чекори за да отстраните барем еден уред од вашата сметка.
Многу често се поставува прашањето: како да ја избришете сметката на Microsoft Притиснете ги копчињата Windows + C и од предложениот изберете "Барај". Внесете го зборот Store, изберете "Applications" и кликнете "Store" во резултатите од пребарувањето. Повторно притиснете Windows + C и овој пат одберете "Settings". Следно треба да кликнете на вашата сметка. Внесуваме "Microsoft" и Windows Store. До компјутерот што сакате да го избришете, кликнете. Можете да го отстраните компјутерот само додека сте во продавницата на кој било компјутер. Откако ќе го отстраните компјутерот од сметката, нема да може да ги користи апликациите што се инсталирани од Продавницата.

Затворање на сметката

Оваа постапка може да влијае на функционалноста на апсолутно сите уреди, апликации и услуги што моментално ги користите. Воопшто не е излишно да се осигураме дека нема средства или важни податоци за сметките поврзани со овој запис. Треба да креирате резервни копии од вашите информации. Веднаш штом ќе ја затворите вашата сметка, пристап до сите податоци, датотеките кои беа складирани во складиштето на "Мајкрософт" ќе бидат блокирани. И ако планирате некогаш да ги користите овие податоци, можеме да ви препорачаме да чувате копии.
Оваа постапка може да влијае на функционалноста на апсолутно сите уреди, апликации и услуги што моментално ги користите Сето ова се однесува на фотографии, документи и е-пошта складирани во Outlook.com, OneDrive или Hotmail; податоци од вашиот портфолио на пари на МСН; лични податоци од HealthVault; податоци за превземања на Microsoft.com; Контактите на Messenger се додадени на Skype клучевите за сè за купување на кои е потребно да се објасни. Затоа внимателно размислете дали ви треба сметка на Microsoft. Windows 8 е многу сериозен современ оперативен систем и треба внимателно да размислите пред да изгубите цела фаза од животот.

Импликации за затворање сметка на Microsoft

Откако ќе ја избришете, нема да имате пристап до музичките датотеки што сте ги превзеле со користење на претплатата на Xbox Music. Оние датотеки што сте ги купиле можат да се репродуцираат, но тие не можат да се пренесат на друг уред. Покрај тоа, ознаката на играчот од Xbox Live продавницата за игри, сите достигнувања во играта и резултатот ќе бидат откажани.
Откако ќе ја избришете, нема да имате пристап до музичките датотеки што сте ги превзеле со користење на претплатата на Xbox Music Се препорачува да ги откажете претплатите што сте ги направиле на вашата сметка. Одговорот на прашањето за тоа како да ја избришете сметката на Microsoft не е многу тежок, но ќе ви биде одземен многу. Нема да можете да пристапите до услугите како Office 365 или OneDrive, Outlook.com без досадни реклами. Пред да затворите, треба да ги откажете платените претплати. Оваа постапка се изведува на одредена страница со кликнување на копчето "Subscribe". Изберете операција која е откажана, и кликнете на "Run control". Не заборавајте да ги информирате вашите пријатели за друга комуникациска опција.

Конечно отстранување на "Мајкрософт"

Тоа треба да биде 60 дена откако ќе ја затворите вашата сметка, и сите пораки што се зачувуваат во е-поштенските кутии ќе бидат избришани. Ова е порака која завршува со @ msn.com, @ hotmail.com, @ live.com или @ outlook.com. Но знајте дека сето ова време вашето поштенско сандаче ќе работи и ќе добива пораки. Но, можете да го конфигурирате, така што автоматски ќе биде информиран за отстранувањето на сметката и за новата адреса. За таа цел, треба да отидете на вашето сопствено сандаче и да ги отворите "Параметрите".
Тоа треба да биде 60 дена откако ќе ја затворите вашата сметка, и сите пораки што се зачувуваат во е-поштенските кутии ќе бидат избришани После тоа, во делот "Управување со сопствената сметка" треба да отворите "Автоматски одговор за отсуството", а потоа следете ги инструкциите што ви се нудат. Имајте на ум дека вашата адреса, или подобро, некој друг Outlook.com пошта, откако ќе ја избришете вашата сметка на Microsoft, може автоматски да се префрли на друго лице по 60 дена. Значи сте научиле како да ја избришете сметката на Microsoft.

Пари во вашата сметка на Microsoft

Треба да користите готовина на вашата сметка на Microsoft Points. Не е потребно да ја избришете оваа сметка ако имате пари на сметката поврзана со сметката или поени. Впрочем, тие можат да бидат потрошени во Xbox, Windows продавница или Windows Phone. Можете да го најдете балансот на Поени или фондови со отворање на "Фактурирање", потоа "Методи за плаќање". Кога барате безбедносен код од соодветната услуга за управување со сметки на Microsoft, задолжително вклучете друга е-адреса или телефонски број. Не заборавајте да одлучите што да направите со детската евиденција.
Треба да користите готовина на вашата сметка на Microsoft Points Кога ќе ја избришете вашата сметка, записот "Мајкрософт" за вашето дете нема да се затвори. Но, тој ќе мора да заборави на Xbox - тој не е овластен во компјутерски систем кој е контролиран од Windows 8 или подоцна, во Систем за Windows Телефонот се додека не се пристапи од друга матична сметка. Па, имаш повеќе од доволно научив како да ја избришам сметката на Microsoft. Треба исто така да знаете дека не може да се надомести.

на "Мајкрософт"

Ако во рок од 60 дена одеднаш се премислите и одлучете да ја користите вашата сметка понатаму, тогаш ресетирањето на барањето за отстранување е многу едноставно: најавете се и користете го како порано. Но, ние не сме заинтересирани, ние ќе создадеме нова сметка на Microsoft. За да го направите ова, на работната површина на последниот оперативен систем, преминете ја во горниот десен агол и изберете ги зборовите "Параметри", кликнете "Промени ги параметрите на компјутерот". Од добиените информации, ќе разберете локално логирани или под сметката на Microsoft.
Ако во рок од 60 дена одеднаш се премислите и одлучете да ја користите вашата сметка понатаму, тогаш ресетирањето на барањето за отстранување е многу едноставно: најавете се и користете го како порано Доколку најавени на локално ниво, кликнете на "Поврзи се со сметката на Microsoft." Потоа кликнете на "Креирај нова сметка". Сега треба да ги пополните сите полиња. Изберете домен: live.ru, hotmail.com или outlook.com, во полето за адреса внесете уникатно име. Можете да ја користите старата кутија. Следно, напиши нова лозинка , ние го потврдуваме. После тоа внесете го вашето име и презиме. Мајкрософтската сметка, Windows 8, е скоро креирана.

и складирање на SkyDrive

Во следниот прозорец, напишете го датумот на раѓање и одберете два начини за враќање на лозинката. Ова или број мобилен телефон , или одговорот на вашето прашање или друго е-адреса . Потоа треба да ги наведете ликовите поставени во полето, и кликнете "Следно". Сега ви треба код за да го потврдите комплетираното. На пример, варијанта на наведеното поле.
Во следниот прозорец, напишете го датумот на раѓање и одберете два начини за враќање на лозинката На оваа адреса ќе примите писмо со шифрата што ја внесуваме во полето. Сега избираме дека ќе го користиме SkyDrive. Потоа ќе биде побарано да одиме на сметководство на американската компанија. Прекини. Тоа е тоа, сега имаме сметка на "Мајкрософт". И ние можеме да ги уживаме сите нејзини придобивки.

Обнова на сметка

Понекогаш треба да го промените телефонскиот број и сметководството не е обновено. Како да се повратат сметката на Microsoft? За да го направите ова, сега треба да го ресетирате вашиот нов телефон / број во фабрички поставки. Во овој случај, сè ќе биде избришано, така што ќе создадеме резервна копија. За да го направите ова, го поврзуваме телефонот со USB-кабел до компјутерот и правиме копија од видео, музика и фотографии. Допрете ја ставката "Информации за уредот". Ресетирајте ги нагодувањата.
Понекогаш треба да го промените телефонскиот број и сметководството не е обновено Ќе се појави предупредување, бидете сигурни дека сè е правилно подготвено и допрете "Да" и "Да". Телефон - со фабрички поставки. Кога се рестартира, ќе се појават инструкциите за поставување. Кога ќе стигнете до "Бидете свесни", кликнете "Login" и следете ги предложените инструкции за да влезете во сметката што ќе ја користите.

Како да се повратат сметката на Microsoft?
Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью