• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да инсталирате wordpress на компјутер? Нови совети

 1. Прелиминарна подготовка и инсталирање на Denwer пакетот
 2. Ние создаваме веб-страница

Главниот проблем што често се соочува со почетниците веб-администратори е прашањето како да се стави веб-страница на вашиот компјутер. Многу луѓе сакаат да пробаат различни системи за управување со содржини (CMS) во пракса, да ги проучуваат поставките, да користат различни шаблони и да ја видат работата на приклучоците. За овие цели, употребата на комерцијален хостинг е премногу скапо. Можете брзо и едноставно да "чувствувате" разни CMS на локалниот компјутер.

Размислете за можноста за инсталирање на страницата на компјутер, врз основа на еден од најпопуларните CMS - Wordpress . Процесот на инсталација е прилично едноставен: треба само да ги преземете и инсталирате потребните компоненти од страниците на програмерите. Пакетот Denwer ги собра сите основни софтверски алатки во еден пакет, кој може да се инсталира за неколку минути.

Прелиминарна подготовка и инсталирање на Denwer пакетот

Локалниот Denwer сервер може да се преземе директно од него. Инсталациониот комплет е "џентлменски комплет" од сите алатки кои се користат во развојот на веб-страници на компјутери кои не се поврзани со Интернет. Денвер е инсталиран во пренослива верзија која ви овозможува да работите со него од флеш диск. Таа содржи дистрибуции:

 1. Инсталација на Денвер . Процесот на инсталација е најчест, оди во конзолен режим. Само следете ги упатствата за инсталација.
 2. Треба да ја преземете најновата верзија на WordPress.
 3. За да започнете локален сервер (localhost), одете на уредот "WebServers \ etc" на уредот C и пронајдете ја програмата за програмата Run.exe таму.
 4. На адресата "C: \ WebServers \ home" создаваме подпапка, чие име мора да се совпадне со името на страницата. Како пример, наречете го "wptest.ru"

  Внатре во креираната папка правиме уште еден, нарекувајќи го "www". Гледаме нешто вака:
 5. Врати се на "Webservers", каде што ја отпакуваме целата содржина на архивата на WordPress.
 6. Следниот чекор е да се создаде соодветна база на податоци. Директно во лентата со адреси пишуваме "http: // localhost / Tools / phpMyAdmin /", потоа поставете го логин (системот ќе понуди "root") и лозинка (првично празна). Се појавува нов прозорец. Таму во делот "Креирај нова база на податоци" пишуваме произволно име, веднаш до паѓачката листа што го означуваме "utf8_general_ci" и кликнете "Креирај".
 7. Процесот на инсталирање на WordPress започнува со неговото лансирање. Отворете го прелистувачот, во лентата за навигација внесете "http://wptest.ru". Се појавува прозорец, пополнете го:

Ние создаваме веб-страница

 • . "Име на базата". Во ова поле го напишуваме името избрано порано.
 • "Корисничко име". Овде избираме произволно име или се согласуваме со опцијата предложена од системот.
 • "Лозинка". Ги пишуваме потребните податоци. Ако лозинката не е однапред нагодена - само преминете, прескокнете го влезот.
 • "Сервер на базата на податоци". Нема потреба да менувате ништо.
 • "Префикс на табела". Во ова поле, вредноста "wp_" треба да се остави.

Пополнете ги сите податоци, кликнете на "Поднеси" за да продолжите понатаму, каде што ќе ја одбереме "Start installation" item. Ќе ви биде побарано да го внесете заглавието на страницата и е-поштата, на кој системот ќе ја испрати администраторската лозинка. Внимателно запомнете ги внесените податоци, продолжете до завршната фаза. За да го направите ова, изберете "Инсталирај WordPress".

Процесот на инсталација е завршен. Сега дури и работиме офлајн, лесно можете да го отворите сајтот што неодамна беше создаден од нас. Само отворете го прелистувачот, напишете ја адресата "http://wptest.ru" и одете на работа на страницата.

Споделете со пријателите:

Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью