• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да го вратите системот по датум. Како да креирате таква точка за враќање и да ја користите за да го зачувате системот. Обновување на системот со Acronis True Image

 1. Кога треба да направам обновување на Windows систем?
 2. Обновување на системот
 3. Како да се обнови Windows XP систем?
 4. Прочитајте го ова пред да го вратите системот.
 5. Добивање важни податоци од претходниот профил
 6. Поставки на веб-страница
 7. Враќање на Windows со користење на стандардни системски алатки
 8. Обновување на системот со Acronis True Image
 9. Кога треба да направам обновување на Windows систем?
 10. Како функционираат Windows 7 и Windows XP системите?
 11. Како да се изврши систем за обновување на Windows 7 и Vista?
 12. Како да се обнови Windows XP систем?

За среќа, Windows 10 сè уште ја поддржува функцијата за обновување на Windows 10, и доколку е потребно, можете да ја користите за да ги заштитите сите компјутерски податоци, а не само кориснички датотеки и поставки. За да го вратите компјутерот до временската точка на која работела стабилно и со поголеми перформанси отколку по неуспехот, следете ги инструкциите подолу.

Кога треба да направам обновување на Windows систем?

Да се ​​опорави оштетен систем , треба да купите лиценцирана верзија на деинсталирање малициозен софтвер . Процесот на враќање со фабричките поставки е малку поинаков од различните оперативни системи . Направете резервна копија вашиот компјутер. Ова ги вклучува целата ваша музика, слики, видеа, е-пошта , адреси , омилени сајтови и сè друго што не беше на компјутерот кога го купивте. Бидете сигурни дека ги имате сите дискови во програмите. Инаку, проверете дали знаете каде можете да ја преземете изворната програма.

1. Кликнете десен клик кликнете на копчето Start и изберете контекстното мени команден систем. Во прозорецот што се појавува на екранот, одете во делот Заштита на системот (на левата страна). Конечно, во дијалогот Својства на системот, кликнете на копчето Врати. Се појавува дијалог-полето Restore System.

Се појавува дијалог-полето Restore System

Исклучете го печатачот, скенерот и други. периферни уреди поврзан со компјутер. Ако користите лаптоп со докинг станица, отстранете го. Исклучете и рестартирајте го компјутерот. Означете и изберете "Потврди" кога пораката предупредува дека ќе ги изгубите сите податоци ако продолжите. Ова ќе започне со обновување, што обично трае околу 10 минути. Кога ова ќе заврши, ќе добиете порака која покажува дека процесот на обновување на системот е успешен.

Обновување на системот

Изберете "Finish" за да го завршите процесот и да го рестартирате системот. Одете во опцијата "Закрепне компјутер". Изберете го саканиот јазик и кликнете Next. Пријавете се како администратор. Без административни привилегии, не можете да вршите обновување на системот.

2. Кликнете на копчето Следно во прозорецот System Restore. На следната страница од прозорецот ќе биде листа на достапни точки за наплата.


На следната страница од прозорецот ќе биде листа на достапни точки за наплата

3. Кликнете на една од презентираните точки за наплата. За да се прикаже повеќе точки за наплата, изберете го полето за Покажи други точки за наплата на дното на прозорецот.

Како да се обнови Windows XP систем?

Проверете го полето до "Да, реформатирате" хард диск и вратете го системот софтвер во фабричка состојба "и кликнете" Напред ". Кликнете "Заврши" за да го завршите процесот. Ова ќе го рестартира компјутерот. Многу е корисна карактеристика што може да биде корисно во одредени случаи, како што е вирусна инфекција, губење на програма или забавување на компјутер. Во принцип, системот периодично создава точки за наплата. Ова значи дека можеме да ги контактираме во секое време за да се вратиме на старата конфигурација, каде што нашата опрема работеше во одлична состојба.


4. Кликнете на копчето "Пребарај за засегнати програми" за да видите како ќе влијае системот за наплата на одредена точка инсталирани програми . По внимателно читање на информациите презентирани во прозорецот, ќе ги одредите програмите кои треба да се инсталираат повторно по закрепнувањето на системот.

Прочитајте го ова пред да го вратите системот.

Секој пат кога ќе се создаде точка за враќање, системот стандардно ги задржува сите инсталирани програми, па бидете внимателни при изборот на календарски ден. За да добиете појасна слика за сите информации што можат да бидат "изгубени", секој датум обележан во календарот содржи резиме на сите програми што се поставени досега.

Прво, кликнете со десното копче на копчето "Start" и изберете "System." Сега ќе се отвори нов прозорец со поставувања на компјутерот. Во левата страна, кликнете каде што е наведена заштитата на системот. Она што го имаме на предната страна е "Својства на системот". Кликнете на копчето System Restore за да изберете датум на календар.

5. За да ја потврдите точката за обновување, кликнете на копчето Следно. Во следниот прозорец, кликнете Finish.

По кратка рефлексија, компјутерот ќе се врати во претходната состојба, во која тој (сакам да верувам) го задржа својот нормален настап. Ако вашиот компјутер веќе работи нормално, можете рачно да креирате дополнителна точка за враќање, како што е опишано претходно. Дајте на точката за обновување име што ја опишува состојбата на компјутерот што е можно попрецизно, на пример, пред да пристигне сосед. Именувањето точки за наплата е добра практика за заштита на податоците складирани на компјутер од било какви проблеми.

Изберете една од точките за враќање. Запомнете дека секој има различна конфигурација во зависност од тоа инсталирани драјвери и програми. На сини екран изберете "Смена на проблеми", а потоа "Напредно". Верзија 45 Верзија 47 Верзија 45 Верзија 47 Верзија 46 Верзија 45. 45

Добивање важни податоци од претходниот профил

Беше овој напис корисен? Лозинките се чуваат во два различни датотеки кои се задолжителни.

Поставки на веб-страница

Оваа датотека продавници пребарувачи , поставени од корисникот . Статии. Ако уште не сте го направиле ова, нема да ја имате оваа датотека.

Обновување на системот е една од оние функции на компјутер што мислам дека секој треба да знае. По сите, понекогаш, дури и искусен господар, не може секогаш да се утврди за која причина, овој или оној компјутерски неуспех се случи. Сепак, програмерите прозорци системи предвидени за тоа, и за такви случаи тие измислиле функција како враќање на системот сè додека не беше во ред.

Враќање на Windows со користење на стандардни системски алатки

Во делот Користење проверка на правописот. Во следниот прозорец, ако одлучите да ја зачувате сликата во споделена папка во локална мрежа Можете да ја поставите патеката за пристап до овој ресурс и пристап до ингеренциите. За да укажеме на некој проблем, предлагаме продлабочување на предметот во оваа статија.

Обновување на системот со Acronis True Image

Ако сликата на системот е зачувана во мрежна локација, само најновата слика за секој компјутер што е предмет на резервната процедура ќе биде зачувана. Ако сакате да зачувате претходно создадена слика, мора да ја копирате рачно на друго место пред да креирате нова со користење на " Назад и обновување. " Во оваа папка, алатката Backup and Restore потоа создаде дополнителна подпапка со името на резервниот систем.

Кога треба да направам обновување на Windows систем?

Јас нема да одам далеку и ќе дадам пример во мојата ситуација.

Откако се случи тоа, јас "летав" Мајкрософт програма Office Word , имаше некој вид неуспех во него, и престана да работи! За мене тоа беше навистина проблем, бидејќи во оваа програма многу работам и кој е нејзин сопруг, ја имав оваа лиценцирана програма. Тоа е, ја изгубив не само програмата, туку и парите што ги плаќав за тоа. Отпрвин почнав да паничам, но еден познат мајстор ми кажува - " Зошто не можете да го обновите системот? ", Велам -" Дали помага да се врати програмата? "Тој -" Се разбира! ". Мислев дека не сакам да мадам, како последно средство, не губам ништо. Како резултат на тоа, го извршив Windows 7 системот за наплата , и овде и овде - програмата има заработено!

Во случај на внатрешни и надворешни хард дискови старите системски слики автоматски ќе се елиминираат поради исцрпеност на расположливиот простор. За да се оптимизира користењето простор на дискот Можете, се разбира, да ги избришете старите слики рачно.

Така, персонален компјутер ќе се рестартира, а преземањето автоматски ќе се вчита посебна опција за обновување на системот. Откако ќе го изберете вашиот претпочитан распоред на јазик и тастатура, треба да кликнете на копчето Следно. Ако се појави следниот екран, пробајте да кликнете на копчето "Откажи".

Значи, можете да го вратите системот, не само кога нешто не е инсталирано (до оваа точка го користав само во вакви случаи), но и кога некоја сериозна програма "лета".

Како функционираат Windows 7 и Windows XP системите?

Принципот на наплата на системот е прилично едноставен. Вашиот оперативен систем на Windows прави точки за обновување на системот. Кои се овие точки?

Точките се условно име, бидејќи всушност, точката за обновување е зачувана копија на системот, во оној момент кога вашиот систем работи нормално и без грешки. Односно, самиот оперативен систем се сеќава на својата нормална работна состојба и изгледа како да себеси дека ако дојде до некој вид на неуспех или ако инсталираме нешто лошо на нашиот компјутер, треба да се вратиме на оваа точка. . Се надевам дека одговорот е јасен. Патем, друго прашање може да излезе од овој одговор од вас - од каде ја чува копијата на системот? И вистината е, каде е мажот на такви копии има неколку, каде сите се вклопуваат? Ајде да видиме.

За да го направите ова, се врати во времето кога само. Најчесто, за време на инсталацијата, простор за дискот е поделен на два дела (ако имате една партиција, тогаш бидете сигурни дека ќе го скршите, како го правам тоа, реков во статијата) еден систем, а другиот за сè друго (игри, филмови, видеа, фотографии и итн.). Но, ако некогаш сте обрнале внимание, тогаш неколку гигабајти, по инсталацијата, исчезнат некаде. Односно на пример, кога купив компјутер, ми беше кажано дека хард дискот има волумен од 720 гигабајти. Сега погледнете ја сликата подолу.

Еден диск има волумен од 98 гигабајти, а другиот има 600, вкупно 698, што е, 22 гигабајти некаде исчезнаа. Токму овие 22 гигабајти се многу меморија во која се чуваат сите мои точки за обновување на системот. Патем, ова не е граница, на многу компјутери, за овој бизнис е наменет многу повеќе простор за дискот, на пример, на мојот лаптоп, кој го купив не толку одамна, колку што 40 гигабајти се наменети за "Windows 7 System Restore" функцијата!

Па, сега, дозволете ми да ви кажам како да се вратам на прозорците 7 и xp системот. Патем, ако забележите, велам враќање, обновување, не грижете се, ова е истото. Па, да почнеме.

Како да се изврши систем за обновување на Windows 7 и Vista?

Бидејќи системот за наплата е ист за овие два оперативни системи, јас ќе покажам сè пример за прозорци 7

Бидејќи системот за наплата е ист за овие два оперативни системи, јас ќе покажам сè  пример за прозорци  7


Мала дигресија. Ако видите на сликата погоре, под насловот Опис, причината за точка за наплата е напишана, оваа причина "Центар Windows надградби ". Односно ако по ажурирањето почнаа да се појавуваат некои чудни грешки, или оперативниот систем почна да се подигнува подолго, тогаш можете да го вратите Windows 7 системот пред да работи без ова ажурирање. Но причината за појавата на точка може да биде не само ажурирање, исто така, во оваа линија можете да го видите натписот "Планирана точка за наплата" или нешто слично "Инсталирање на таквиот софтвер", "Отстранување на SO SO PROGRAM". Се разбира, на местото на таква програма е името на некоја сериозна програма, како што е Microsoft Office Збор.

Ние се оттргнуваме, продолжиме


Ние се оттргнуваме, продолжиме

Потоа, всушност, процесот ќе започне. Не го рестартирајте компјутерот сè додека не заврши сè. На крајот, компјутерот ќе се рестартира и треба да се појави прозорец за успешно завршување на оваа специјална операција.

Во Windows Vista сите практично исто така. Само првиот прозорец што се отвара е многу различен.


Само првиот прозорец што се отвара е многу различен

Како да се обнови Windows XP систем?

За почеток, би сакал да ги предупредам сопствениците на компјутери кои имаат стари верзии на Windows xp, тие не може да бидат таква функција како обновување на системот .

За жал, не можам да ви покажам во сликите од екранот како да ја извршите истата операција во Windows XP. Но, сигурно знам дека тоа е направено на ист начин, тоа е: Start -> All Programs -> Standard -> System Tools -> Restore System. Како што можете да видите сè е едноставно, тогаш само треба да изберете за кој број сакате да го вратите прозорецот xp систем , а потоа самиот процес ќе оди.
Во ова, дозволете ми да си заминам.

PS За јасност, снимав видео лекција, тоа трае само пет минути, па погледнете да го консолидирате материјалот.

Кога треба да направам обновување на Windows систем?
Како функционираат Windows 7 и Windows XP системите?
Како да се изврши систем за обновување на Windows 7 и Vista?
Како да се обнови Windows XP систем?
Кога треба да направам обновување на Windows систем?
Како да се обнови Windows XP систем?
Кога треба да направам обновување на Windows систем?
Како функционираат Windows 7 и Windows XP системите?
Кои се овие точки?
Патем, друго прашање може да излезе од овој одговор од вас - од каде ја чува копијата на системот?
Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью