• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да го поврзете Epson L355 преку WiFi

 1. Ние конфигурираме безжична Wi-Fi конекција за печатачот Epson L355

Денес гледаме:

Современите модели на печатари се способни да работат со компјутер без непотребни жици, користејќи само безжична конекција Wi-Fi
Современите модели на печатари се способни да работат со компјутер без непотребни жици, користејќи само безжична конекција Wi-Fi.

Еден од овие уреди за печатење е Epson L355, а во примерот подолу ќе разгледаме како можете да го поврзете со Wi-Fi мрежа.

Epson L355 е модерен уред кој нуди висококвалитетно домашно печатење. Овој печатач може да биде поврзан со компјутер користејќи USB кабел или Wi-Fi мрежа, меѓутоа, корисниците често имаат потешкотии со втората ставка.

Ние конфигурираме безжична Wi-Fi конекција за печатачот Epson L355

 1. Пред сè, ако драјверите се веќе инсталирани за уредот за печатење на вашиот компјутер, ќе треба да ги деинсталирате за правилно инсталирање и конфигурирање. Возачите се бришат во менито "Control Panel" - "Programs and Features" ("Uninstall Programs"). Во листата на софтвер инсталиран на вашиот компјутер, пронајдете ги драјверите за вашиот печатач, кликнете со десното копче врз нив и изберете "Деинсталирај".
 2. Завршете го деинсталирањето на возачите, а потоа рестартирајте го компјутерот за сите промени во системот да стапат на сила.
 3. Сега треба да ги инсталирате драјверите на компјутерот. За да го направите ова, користете го дискот што доаѓа со вашиот уред. Ако немате ЦД или немате достапно преземање на драјвер за ЦД-а, можете да го следите линкот на крајот на статијата од официјалната страница за програмери Пред да го преземете возачот, ќе треба да го изберете вашиот оперативен систем (тука е важно да се разгледа и нејзината верзија и длабочина на битката).
 4. Архива ќе биде преземена на вашиот компјутер, кој ќе треба да се распакува. Архивата содржи инсталационата датотека што треба да ја извршите, но прво треба да го поврзете печатачот со компјутерот користејќи го вклучен USB кабел и да го приклучите во мрежата.
 5. Следете го волшебникот за инсталација. Кога на екранот се појавува прозорецот за избор на типот на врската со печатачот, проверете го полето до "No: USBUSB port", а потоа завршете ја инсталацијата на драјверот.
 6. Сега, без да го рестартирате компјутерот, повторно стартувајте го инсталациониот двигател и, откако ќе стигнете до моментот на избор на тип на поврзување, овој пат изберете ја опцијата "Да: мрежна конекција" и кликнете на копчето "OK".
 7. Печатачот почнува да бара рутер. Откако ќе се пронајде мрежата, ќе ви биде побарано да се поврзете со неа, наведувајќи ги податоците за овластување (лозинка од Wi-Fi). Завршете го процесот на инсталација на возачот, а потоа рестартирајте го компјутерот.

Преземете ги драјверите за Epson L355 бесплатно

Преземете ги најновите драјвери од официјалниот веб-сајт.

Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью