• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да го оневозможите прикажувањето на неодамна преземените папки и датотеки во домашната папка во Windows 10 File Explorer

За разлика од претходните системи, Windows 10 Explorer ја прикажува стандардната папка Home . Што библиотеки работат ( Windows Vista или Windows 7 ) или овој компјутер ( Windows 8 ), што сè уште може да се пристапи, но панелот за навигација (лева страна). Покрај тоа, во папката Дома папки се прикажуваат како поставено, како омилен систем и папки за неодамна пристап и кориснички датотеки .

датотеки

Додека ова може да биде корисно за корисниците, овозможувајќи брз пристап до неодамна достапни папки и датотеки, оние што обично споделуваат компјутер со друго лице, најверојатно, ќе сакаат да ги спречат да бидат прикажани во Home За заштита на приватноста .

Како да го оневозможите приказот на најчесто користените папки и датотеки во фолдерот Windows 10 дома?

Еден од методите што можат да се исклучат екранот на последните папки и датотеки во папката Home се наоѓаат од 10 Windows File Explorer во менито Properties Properties (Својства на лентата со задачи) и , Повлекувајќи го табот Start Menu ( Start Menu ), опцијата за зачувување и прикажување на неодамна отворени ставки во менито Start (Старт) и taskbar (лента со задачи) .

Еден од методите што можат да се исклучат екранот на последните папки и датотеки во папката Home се наоѓаат од 10 Windows File Explorer во менито Properties Properties (Својства на лентата со задачи) и , Повлекувајќи го табот Start Menu ( Start Menu ), опцијата за зачувување и прикажување на неодамна отворени ставки во менито Start (Старт) и taskbar (лента со задачи)

Користејќи ја оваа опција, сепак, неодамна отворените папки и датотеки нема да можат да пристапат до било кое од Start Menu или лентата со задачи (Jumplist). Ако сакате да го оневозможите приказот на најчесто користените папки и датотеки, само папката Home. Но, за жал, сè уште може да се пристапи од менито Start или taskbar. Следете ги овие чекори (инструкциите за користење на овој метод, сепак, треба да направите резервна копија на регистарот или System Point обновување за можно враќање на стандардните поставувања на системот ):

 • отворете го Registry Editor (Тип: замрзнување во бегство и нека влезе ), а потоа одете на клучот HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ HomeFolder \ NameSpace \ DelegateFolders
 • под DelegateFolders ќе видите три записи (лево), од кои секоја одговара на категоријата на прикажани папки или датотеки. Дома : Првиот запис се однесува на неодамна достапната папка , вториот влез е поврзан со неодамна користените датотеки и трето, realtion од избраните папки

Дома : Првиот запис се однесува на неодамна достапната папка , вториот влез е поврзан со неодамна користените датотеки и трето, realtion од избраните папки

 • За да го оневозможите приказот на најчесто користените папки и датотеки во папката Home во Explorer, избришете ги првите два записи под DelegateFolders (Ако сакате да го исклучите екранот и да ги изберете омилените папки, можете да го избришете третиот запис )

За да го оневозможите приказот на најчесто користените папки и датотеки во папката Home во Explorer, избришете ги првите два записи под DelegateFolders (Ако сакате да го исклучите екранот и да ги изберете омилените папки, можете да го избришете третиот запис )

Ако подоцна сакате да ги прикажете скриените папки и неодамна користените датотеки во вашиот дом, користете резервна копија на регистар или точка за наплата која сте ја направиле пред системот за да ги направите овие промени. Успех!

Забелешка: За да направите резервна копија само со клучот DelegateFolders со години (за кои има три записи, соодветните папки се неодамна отворени, најчесто користени датотеки и папки, омилени), десен-клик и изберете Експорт.

СТАЛАТНИ ПОСТАВКИ - Како да ги избришете последните папки и последните датотеки од дома во Windows File Explorer 10

Како можам да ги оневозможам последните отворени датотеки и папки во папката Дома во Windows File Explorer 10

Како да го оневозможите приказот на најчесто користените папки и датотеки во фолдерот Windows 10 дома?
Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью