• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да флипувате табела во Word 10.

 1. Како да ја ротирате табелата во Word? Практична лекција!
 2. Тука, во делот "Инструкции за Word 2003", ова не е за државен удар, туку за превртување на текстот
 3. Постои уште една опција како да го флипувате текстот во Word. Одете до ливчето "Вметни", одберете...
 4. На табулаторот "Старт" наоѓаме во ставката "Пасус", изберете ја иконата на долната граница, кликни...
 5. = ТРАНСПОРТ ()

За да го направите ова, одете во табулаторот "Дома" и во подсекцијата "Пасус" изберете "Без граници". 3. Без да го надминете уредувачот на табелата, повторно изберете ја табелата со глушецот и копирајте ја на таблата со исечоци. Вметнете превртена табела во документот.

За оние кои работат со документи во кои има табели, може да биде голема мистерија како да се претворат овие табели, ако се појави таква потреба. Ако масата е создадена од нула, тогаш таа може веднаш да се сврти наопаку со едноставно менување на правецот на текстот во табелата, како што го сторивме во статијата "како да пишувате текст вертикално со еден збор". Се разбира, многумина го гледаат решавањето на ова прашање во промена на ориентацијата на страницата кон пејзажот, но табелата ќе остане хоризонтална како што беше.

Како да се биде? За да почнете да уживате, ако имате збор од 2013 година и почнете да се чувствувате тажно ако во 2010, 2007 и 2003 година, мора да играте со тамбурине таму. Најлесен начин да се претвори страница е да го вметнете со натпис во Word 2013, што ви овозможува да го ротирате овој текст по желба. Вашата маса ќе биде вметната, но колоните и редовите ќе бидат заменети. Ве молиме означете дека ако ја копирате табелата без граници или границите на табелата се делумно, не заборавајте да ги вметнете сите граници на табелата во самиот Excel.


Ве молиме означете дека ако ја копирате табелата без граници или границите на табелата се делумно, не заборавајте да ги вметнете сите граници на табелата во самиот Excel

Како што можете да видите барем претвори маси стандардни средства Слово и не може, но да се излезе од оваа ситуација може да биде прилично едноставна. И целиот лист се одвива, станува пејзаж. Оди до текстуален документ со отворање во Word и одберете ја табелата што ви треба, држејќи го левото копче на глувчето. После тоа, ископирајте ја на таблата со исечоци.

Отворете MS Excel, кој секогаш доаѓа во пакет. Microsoft Office . За да го направите ова, кликнете на една од келиите со десното копче на глувчето и одберете ја опцијата "Вметни специјално".

Како да ја ротирате табелата во Word? Практична лекција!

Ако треба да ја ротирате табелата за 90 степени, треба да се смените пејзажна ориентација лист на кој се наоѓа. Прво, одберете го текстот и табелата што сакате да ја преместите и одете на табулаторот Page layout. Во прозорецот за поставки кој ќе се отвори, на табот Општо, одберете пејзажна ориентација.

Како програма за текстуални снимки, можете да го користите најобичниот бележник, и можете да го користите Word - еден од најигнитените. текстуални уредници Измислен во текот на изминатите неколку децении.

Тука, во делот "Инструкции за Word 2003", ова не е за државен удар, туку за превртување на текстот

Ве молам! Сакавте да вметнете слика во текстот? И ова нема да биде проблем! Сепак, луѓето се соочуваат со тешкотии, најчесто поради незнаење. Кажи ми искрено, знаете како да го претворате текстот во Word? Малку е веројатно, бидејќи во овој случај, веројатно не би се појавиле на оваа страница и не би прочитале овој напис.

За нив, ќе го заокружете потребниот дел од текстот што планирате да го флипувате. Сега изберете, кликнете на "Формат" - "Текст насока" и во отворениот прозорец изберете едно од упатствата. Во овој случај, само вртењето на мониторот ќе го направи - така што е попогодно да се напише книга.


Во овој случај, само вртењето на мониторот ќе го направи - така што е попогодно да се напише книга

Во такви случаи, честопати единствениот излез е да се транспонираат табелите, односно промена на нивната ориентација со замена на редовите со колони. Вие не треба да се плашите од условите за дистрибуција на производот, бидејќи можете да го користите додатокот за петнаесет дена без да ја регистрирате програмата.

WrdTools ви овозможува да ги транспортирате сите табели, вклучувајќи ги и оние со неправилна структура (со нееднаков број на клетки во редовите). Во овој случај, табелата може да содржи споени ќелии или само со колони, или само со редови.

2. Во прозорецот што се отвора, изберете го преферираниот режим на транспозиција. 3. Кликнете на копчето OK за да започнете со процесот на транспозиција на табели. Се чини дека во оваа акција нема ништо необично, но оваа функција (превртен текст) многу ретко се користи. Ајде да почнеме, прво треба да отидете на јазичето Вметни и да го изберете менито "Табела", кликнете со десното копче врз неа и изберете ја опцијата "Нацртај табела".

Постои уште една опција како да го флипувате текстот во Word. Одете до ливчето "Вметни", одберете го менито "Напиши" и во опаѓачкото мени "Нацртајте натпис"

Тоа е она што треба да заврши. Ги повикав моите пријатели и ми кажа како да го претворам текстот во Word 2007, менувањето на насоките во други верзии не се разликува значително од горенаведениот метод. Потоа нацртаме регион и напишете го потребниот текст во неа, се појавува нов формат за формат, изберете ја иконата за текст насока, кликнете на него за да ја смените насоката на текстот.

Ако сакате да креирате вертикална табела книга страница и, да речеме, до него за да го напишете текстот, тогаш оваа опција не е добра. MS Word е популарна програма која им помага на решавање на комплексни проблеми со распоред на текст.

Ова може да се направи на два начина: кликнете со десното копче врз избраната област и изберете "Копирај", или користете комбинација на Ctrl + C кратенки. Најдете го предметот "Транспорт" и означете го. Кликнете на копчето Next. Збор, за разлика од најобичниот лаптоп, ви овозможува да креирате буквално сè што сакате со букви.

На табулаторот "Старт" наоѓаме во ставката "Пасус", изберете ја иконата на долната граница, кликни и одберете ја линијата "Без граници"

Главната работа е да не паничиме, туку да го завршиме читањето на пишаниот текст до крај. Веднаш, забележуваме дека ако имате прашања во врска со овој напис, можете да ги замолите да ги користите коментарите. Патем, рамката може да се направи пошироко, инаку текстот може да не одговара. И последен момент - рамката мора да се отстрани.

За тоа како да ја направите оваа едноставна операција и го раскажувате нашиот денешен материјал. Има неколку излези тука - а не еден погоден. Неодамна, моите пријатели ме викаа и ме шокираа со нивното прашање. Развивачите на Office сметаат дека е несоодветно да се прикаже оваа акција на десното копче на глушецот откако ќе се избере посакуваното парче текст. За случајна селекција Степените на превртување на текст, во фаза кога е избрана текстуалната област, можете да ја ротирате областа со кој било агол со кликнување на точката што се наоѓа во средината.

Прашањето беше како да го вклучите текстот во Word и да го направите што е можно побрзо. Погледнав низ табовите на табелите во 2010 година - се чини дека не се разликува многу од 2007 година. Вредностите на ред ќе одат во колони и обратно. Прво треба да креирате табела, за која кликнете на објектот со исто име и изберете "Нацртај табела" во неа. Во линијата "Примени" ставете "До избраниот текст."

18 март 2016 година

Понекогаш при работа редактор на табеларни пресметки MS Excel, се среќаваме со едноставна задача на прв поглед: транспозиција на маса . Едноставно кажано, "превртување" на масата од вертикална кон хоризонтална положба, или обратно.

Воопшто не е тешко да го направите ова - едноставно одберете ја "старата" табела, копирајте ја неговата содржина (Ctrl + C), потоа поместете го курсорот на глувчето во слободната ќелија на табелата и десен клик на неа.

Се што треба да направите е да ги залепите копираните ќелии користејќи специјална паста опција, која се вика " Транспонирај (А) ".


Транспонираната табела ќе биде копирана како независна копија за уредување , додека целото форматирање, како и формулите од "старата" табела, ќе бидат исто така во "ново". Како што можете да видите, начинот е едноставен и покрива 99% од сите кориснички потреби.

Меѓутоа, понекогаш не треба само да создадеме транспонирана копија на табелата, туку да создадеме табела зависна од оригиналот користејќи го методот на транспозиција. На пример, ако имате прилично импресивна "вертикална" табела со пресметки и треба да прикажете во попогодна хоризонтална форма само дел од неговите податоци (т.е. креирајте демо табела), имајќи предвид дека податоците во изворната табела промени со текот на времето.

Во овој случај, време е да се свртиме кон скриената моќ на MS Excel, која е во функциите. Ние треба само еден од нив:

= ТРАНСПОРТ ()

= ПРЕВОД ()

Бидејќи тоа не е тешко да се погоди, функцијата, исто така, ги извршува задачите на транспозиција, меѓутоа, тоа е малку различно од горенаведената варијанта.

И јас ве предупредам - ​​тоа не се разликува по едноставност.

 1. Означете неколку на MS Excel лист празни ќелии , токму големината на податоците што ќе ги внесете во нив. Ако оригиналната "вертикална" табела вклучува 2 колони и 5 реда, тогаш вашиот избор треба да содржи ист број на клетки, но токму спротивното. Тоа е, 5 колони и 2 реда.
 2. Поставете го курсорот на глувчето во лентата со формули и напишете = TRANSPORT, а потоа наведете го опсегот во загради - само изберете ја изворната табела со глувчето. Тоа е полесно да се користи MS Excel совет, кој ќе се појави штом ќе почнете да внесувате името на функцијата.
 3. Сега елемент на магија. Ако по внесувањето на сите податоци само кликнете на внесете, наместо копија од табелата, Excel ќе ви покаже грешка. Мора да ги внесете податоците на ист начин како формулата за низа, односно со комбинацијата на копчиња SHIFT + CTRL + Enter . Само кликнете на одредената комбинација кога ќе завршите со избирање на изворната табела.


Само кликнете на одредената комбинација кога ќе завршите со избирање на изворната табела

Тоа е целата подготвена - транспонирана функција = ТРАНСПОРТ () табела вметната на листот. Не ви кажав дека ќе се вметне без оригиналното форматирање? Потоа поправете го тоа. Ова беше направено намерно - враќајќи се на горниот пример, во вашата демонстрана табела може да се примени сосема поинаков стил на дизајн, што нема никаква врска со оригиналот.

Забележете дека "новите" и "старите" табели се зависни - со менување на вредноста во "старото", ќе го промените во "ново". Оваа врска е еднонасочна - не можете да промените нешто во изворните податоци со уредување на нивната копија.


Вие исто така може да бидат заинтересирани во:


Напишете го одговорот:

Како да ја ротирате табелата во Word?
Како да се биде?
Како да ја ротирате табелата во Word?
Сакавте да вметнете слика во текстот?
Кажи ми искрено, знаете како да го претворате текстот во Word?
Не ви кажав дека ќе се вметне без оригиналното форматирање?
Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью