• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да додадете сметка на Steam во пристапот до семејството. Семеен пристап до Steam. Што е тоа и како да го вклучите.

 1. Споделување на семејството на парови користете ограничувања
 2. Споделете со вашето семејство
 3. Барам пристап ...
 4. Сакате да ја пуштите оваа игра?
 5. Како можам да овозможам споделување на семејната библиотека на мојот компјутер?
 6. Можам да ја овластам мојата библиотека?
 7. Дали треба да играм заедничка игра?
 8. Можам да ја користам целата моја библиотека?
 9. Дали сите игри на Steam можат да се споделат со пријателите и семејството?
 10. Можете ли да играте истовремено?
 11. Ја ограничувам мојата способност за пристап и играње мои игри?
 12. Понекогаш ми е дадена игра да играм. Зошто?
 13. Кој е наслов и содржина во играта поврзана со споделен наслов?
 14. Може да се споделува содржината со ограничени содржини во регионите?
 15. Нема да бидам казнет за моите пријатели додека ги играм моите игри?
 16. За работата на услугата
 17. Како да ја користите оваа функција?
 18. Како да се игра?
 19. toribicks 03.03.2014 20:06 | Верзија за печатење | | архива

Споделување на семејството на Steam им овозможува на членовите на семејството и на нивните гости и пријатели да играат игри од другите библиотеки на Steam, бидејќи ги заработувате своите достигнувања и имате свои сопствени независни заштеди.

Чекор 1. Влезете во сметката Steam на компјутерот каде што сакате да добивате игри од вашата библиотека. (Ќе морате да му дадете на пријателот, лозинката и безбедносниот клуч Steam GUARD )
ВНИМАНИЕ: Не давајте детали за вашата сметка на странци! Тие можат да го користат вашиот инвентар или рамнотежа во паричникот Steam.

Чекор 2. Не заборавајте да проверите дали вашата сметка е овозможена. Стражар . Ова е да се зголеми безбедноста на вашата сметка. Ова можете да го направите во клиентот Steam и изберете Steam - Settings - Account.
Чекор 3. Следно, одете во менито "Steam" , изберете "Settings" и одете на "Family" табот и кликнете на копчето "Authorize this computer" за да го додадете овој компјутер во семејната мрежа на компјутери кои можат да ја користат вашата библиотека.


Следно, одете во менито Steam , изберете Settings и одете на Family табот и кликнете на копчето Authorize this computer за да го додадете овој компјутер во семејната мрежа на компјутери кои можат да ја користат вашата библиотека

После тоа, лицето чиј компјутер сте го овластиле во вашата сметка се враќа на вашата сметка и го гледа јазичето со вашите игри налево.


После тоа, лицето чиј компјутер сте го овластиле во вашата сметка се враќа на вашата сметка и го гледа јазичето со вашите игри налево

Споделување на семејството на парови користете ограничувања

Постојат неколку ограничувачки правила за оваа функција.

 • Можете да ја играте играта што ви беше споделена само ако сопственикот на играта не влезе во некоја своја игра на сметката. Ако тој одлучи да одигра една од неговите игри, тогаш оној со кого го споделија ќе биде исфрлен од игра за 5 минути.
 • Невозможно е да се направи заедничка посебна игра, само целата библиотека.
 • Само 10 уреди или 5 сметки можат да ја користат вашата библиотека. (Една сметка може да има повеќе од еден уред)
 • Картичките нема да испаднат од споделената игра
 • Играта се уште е предмет на регионални ограничувања.
 • Ако измамите и измамите се појавуваат на сметката на која сте дале својата библиотека, тогаш сопственикот на библиотеката исто така е блокиран.

Игралиштето на Steam постојано се подобрува. Друга интересна карактеристика што е додадена на оваа услуга е пристапот на семејството до игри. Тој е исто така наречен "Семејно споделување". Нејзината суштина лежи во фактот дека можете да го отворите пристапот до библиотеката за игри на друг корисник и тој ќе може да ги игра овие игри. Исто како да беа купени од него. Ако го купивте дискот во продавницата и, откако ќе играте некое време, ќе го дадете на вашиот пријател. Така, вие и еден пријател можете да заштедите и заштедите пристоен износ. Бидејќи тој не мора да купува игри во кои би сакал да игра, а кои се на сметката Steam. Прочитајте за да дознаете како да додадете пријател на семејството во Steam.

Се отвори прозорецот Поставки на Steam Client. Потребен ви е табулаторот "семејство" за да додадете во семејството во Steam. Одете на ова јазиче.


На овој таб е управувањето со пристапот до семејството. Ова е неопходно за различни жители да имаат пристап до библиотеката на игри. За да може друг корисник да добие пристап до вашата библиотека за игри, треба да се логираат од вашиот компјутер на вашата сметка.

Затоа, имајте на ум дека ќе мора да го пренесете корисничкото име и лозинката од вашата сметка за да додадете пријател на семејството во Steam. Во случај на проблемна ситуација, можете да го вратите пристапот до вашата сметка со ажурирање на лозинката. Како да се опорави вашата сметка, можете да.

Значи, му го дадовте вашето корисничко име и лозинка на вашиот пријател. Тој треба да се одјави од неговата сметка, а потоа да се логира со корисничкото име и лозинката на вашата сметка. Можеби ќе мора да го внесе пристапниот код за пристап до кој ќе биде испратен е-адреса поврзани со оваа сметка. Поставете го овој код на вашиот пријател. Потоа тој треба да оди на истиот дел од поставките, што е опишано погоре. Сега во овој дел треба да се наведе неговиот компјутер.

Кликнете на копчето "авторизирај го овој компјутер". Компјутерот на вашиот пријател ќе биде додаден на семејната листа. Ова значи дека вашиот пријател има пристап до вашата игра библиотека. Сега пријател од вашата сметка може да оди од вашата сметка на вашата сметка, и сите игри од вашата библиотека исто така ќе бидат прикажани од него.

Со цел да го оневозможите гледањето на семејството на Steam, мора да отидете во менаџментот на "Family Sharing". Ова се прави и преку прозорецот за поставки. Ви треба копче за контрола на други компјутери.


Овој екран ги прикажува сите компјутери кои имаат пристап до вашата сметка преку семејно споделување. Со цел да се оневозможи пристапот до одреден компјутер, треба да кликнете на копчето "deauthorize". После тоа овој уред нема повеќе да имаат пристап до библиотеката на вашите игри.

Сега знаете како да овозможите споделување на вашата библиотека на игри. Споделете ја библиотеката со блиски пријатели и уживајте во одличните игри на Steam.

Споделете со вашето семејство

Споделете го вашиот компјутер?
Сега споделете ги и вашите игри.

Споделување на семејната библиотека со парови.


Барам пристап ...

Започнете со споделување денес

За повеќе информации за Споделување на семејната библиотека на Steam, проверете ги најчесто поставуваните прашања.


START
СКЛУЧУВАЊЕ
ДЕНЕС!

Сакате да ја пуштите оваа игра?

Не можете да го добиете.


Игрите на MartinO може да се играат на овој компјутер.

Често поставувани прашања

Како можам да овозможам споделување на семејната библиотека на мојот компјутер?

За да бидете сигурни дека имате безбедност, можете да се поврзете со Steam Guard. Потоа, ќе треба да го споделите со вашиот компјутер.

Можам да ја овластам мојата библиотека?

Да. Можеби ќе треба да го регистрирате вашиот компјутер.

Дали треба да играм заедничка игра?

Да. Мора да бидете онлајн за да пристапите до игри што се делат со вас.

Можам да ја користам целата моја библиотека?

Библиотеките се делат и позајмуваат во целост.

Дали сите игри на Steam можат да се споделат со пријателите и семејството?

Пареа игри може да бидат недостапни за споделување. На пример, не можете да ви дадете споделени сметки.

Можете ли да играте истовремено?

Може да му се пристапува на корисникот во исто време.

Ја ограничувам мојата способност за пристап и играње мои игри?

Можете да пристапите до вашите игри во секое време. Ако сакате да ја започнете играта, не можете да ја пуштите.

Понекогаш ми е дадена игра да играм. Зошто?

Споделените игри се достапни само од сопственикот на сметката. Во моментов е во употреба на компјутер.

Кој е наслов и содржина во играта поврзана со споделен наслов?

Гостинот ќе има пристап до DLC на заемодавачот, но тој дури и не ја поседува базната игра. Јас не го поседувам. дали позајмувањето или позајмувањето на основната игра.

Може да се споделува содржината со ограничени содржини во регионите?

Ниту еден регион нема да биде воспоставен кога ќе се позајмуваат или позајмуваат содржини.

Нема да бидам казнет за моите пријатели додека ги играм моите игри?

VAC е забрането ако можете да го користите. Дополнително, VAC-забранети игри не можат да се делат. Препорачуваме само да овластите компјутери. И како и секогаш, никогаш не ја давајте вашата лозинка за никого.

Ајде да разговараме за Споделување Библиотека со Steam. Ќе научите како да додадете пријател, како и да дискутирате за карактеристиките на услугата.

За работата на услугата

Услугата е наменета за луѓе кои одлучија да купат една игра, со цел да се репродуцираат сите одеднаш. Претходно, секој мораше да купи посебен примерок. Сега, секој може да се здобие со игра, а потоа отвора пристап до сопствената библиотека за другите, и тие ќе можат да го стартуваат онолку колку што е потребно.

Како да ја користите оваа функција?

Погледнете подесувања на клиентот, пронајдете дел посветен на семејството - тоа е токму она што се вика. Таму можете да одберете да го овластите вашиот компјутер и други корисници.

Ако вашиот компјутер е дизајниран за неколку корисници и некој веќе седна по него, откако ја спровел постапката за авторизација, тогаш во библиотеката ќе видите не само ваша, туку и игри на други луѓе.

Дозволете им на другите гејмери ​​да ги користат вашите игри.


Оваа постапка се изведува во неколку чекори.

 • Влезете сметка Steam на компјутерот кој ќе пристапи до вашата библиотека. Ако не можете да го достигнете, едноставно споделете го вашето корисничко име и лозинка со лицето на кое сакате да ги понудите вашите игри. Бидете внимателни, не им верувате на доверливи податоци на никого, бидејќи има многу scammers - тие ќе бидат среќни да ја користите вашата сметка за свои цели.
 • Сега додадете го компјутерот на листата на овластени уреди. За да го направите ова, во поставките треба да го најдете копчето што ја започнува постапката за авторизација.
 • Во следната фаза ќе одбереме корисници кои ќе добијат пристап до библиотеката. Означете го името на одредена личност и потврдете, а потоа тој секогаш ќе гледа игри од вашата библиотека на вашиот компјутер. Ако во списокот нема сметки, можете да се пријавите еднаш во име на лицето на кое му е потребен пристап - тогаш тој ќе биде додаден на листата.


Ако во списокот нема сметки, можете да се пријавите еднаш во име на лицето на кое му е потребен пристап - тогаш тој ќе биде додаден на листата

Како да се игра?

Започнете ја играта, по што сопственикот ќе биде известен дека планирате да играте. Сопственикот на сметката ќе го одобри и ќе можете да го користите сето она што е во неговата библиотека. Функцијата е ограничена - може да играте ништо, но само доколку сопственикот на сметката не сака да работи самостојно. И без разлика дали тој влезе во истиот проект во кој сте во моментов или некој друг - ќе биде претставено известување за известување кое ќе ве извести дека имате уште неколку минути. Кога ќе истечат, ќе им биде понудено да ја купат играта на својата страница во продавницата Steam.

 • VEGA 64 - најниски цени за сите модели во Citylink!
 • GTX 1060 Zotac AMP! 15 тр.
 • 30% попуст на кул паметен телефон во Citylink

Можете да ги означите интересни фрагменти од текст,
кој ќе биде достапен на единствена врска во лентата за адреси на прелистувачот.

toribicks 03.03.2014 20:06 | Верзија за печатење | | архива

Valve Corporation продолжува да ја развива својата услуга и да обезбедува разни алатки за популаризација и лесна употреба. Неодамна, компанијата има дадено дополнителни овластувања за развивачите на игри и софтвер кои сега можат да учествуваат во ценовната политика во однос на нивните производи. Следниот чекор Valve овој пат е насочен кон играчите.


Назад во септември минатата година, компанијата започна бета тест за функцијата за споделување на семејството, а Valve неодамна објави дека тестот за оваа "функција" е завршен и дека (сега наречен Sharing Family Sharing) е достапен за сите корисници на Steam. За да го користите, прво треба да го активирате: одете во поставките (Steam> Settings) и изберете го табот "Family", потоа "Manage Family View". Steam ќе ве замоли да одредите кои можности ќе ги дадете на други сметки и ќе понудите да внесете PIN код за да поставите пристап. После тоа, семејниот приказ ќе биде овозможен, а соодветната икона ќе се појави на врвот на клиентот.

Кои се можностите за споделување на семејната библиотека? Ако сакате да го ограничите пристапот до одредени игри во библиотеката Steam или способностите на услугата, ова може да се направи на начин посочен погоре. Така, децата, на пример, ќе можат да ги играат само тие игри и да ги користат само оние можности што самите ќе ги отвори за нив. Споделувањето на семејната библиотека ќе му овозможи на сопственикот на библиотеката да обезбеди пристап до 10 компјутери и до 5 сметки на овие компјутери. За да овластите сметка на некој пријател или роднина, неопходно е тој да влезе во вашата сметка на вашиот компјутер и кликнете на копчето "Овласти го овој компјутер" на јазичето Семејство на поставките за Steam.

Секако, во одреден момент, само една сметка на еден од компјутерите може да биде активна, со што ќе добие пристап до библиотеката само по овластување. Сметката на сопственикот на библиотеката има примарно значење, и ако овој корисник одлучи да свири игра, тогаш сите доверливи корисници ќе бидат запрашани во рок од неколку минути за да го остават, да го зачуваат нивниот напредок или да ја купат оваа игра и да продолжат. Како што беше споменато претходно, не се достапни сите игри за гледање на семејството: не можете да репродуцирате проекти кои користат клучеви и услуги од трети страни (на пример, Uplay и Rockstar Games Social Club) или игри за кои е потребна претплата. Исто така, нема да биде можно да се обезбеди пристап до било која игра на гејмерите од оние региони во кои оваа игра не е достапна.

Сакате да ја пуштите оваа игра?
Како можам да овозможам споделување на семејната библиотека на мојот компјутер?
Можам да ја овластам мојата библиотека?
Дали треба да играм заедничка игра?
Можам да ја користам целата моја библиотека?
Дали сите игри на Steam можат да се споделат со пријателите и семејството?
Можете ли да играте истовремено?
Ја ограничувам мојата способност за пристап и играње мои игри?
Зошто?
Кој е наслов и содржина во играта поврзана со споделен наслов?
Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью