• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Како да додадете или додадете броеви во една ќелија во Excel?

 1. Ги сумира броевите во истата ќелија со корисничката функција
 2. Лесно сумира броеви во една ќелија само со неколку кликања
 3. Лесно сумира броеви во една ќелија со Kutools за Excel
 4. Препорачани алатки за подобрување на продуктивноста во Excel
 5. Обезбедува гледање и уредување користејќи јазичиња во Microsoft Office, многу помоќни од табулаторот...

Во многу случаи, можеби ќе треба да ги земете сите броеви во една ќелија. На пример, во ќелијата A1 постои текстуална низа од Класа 2 одделение 1, а резултатот на додавање на овие броеви е 1 + 2 = 3. Во оваа статија ќе бидат прикажани начините за додавање на броеви во една ќелија со детални информации.

Ги сумира броевите во истата ќелија со корисничката функција

Лесно сумира броеви во една ќелија само со неколку кликања

Можеби сте заинтересирани за:

Едноставна поделба / сепарација на текстуални линии во посебни колони на текст и броеви во Excel

кликнете Kutools > Text > Split split cells , Kutools за услугата за раздвојување на Excel ќе ви помогне лесно да ја поделите колоната со текстуални низи во посебни текстуални колони и броеви во Excel. Погледнете слика од снимената слика:

Kutools за Excel вклучува повеќе практични алатки Excel 300. Слободни, без ограничувања, за 60 дена. Прочитајте повеќе Преземи бесплатен пробен период

Прочитајте повеќе  Преземи бесплатен пробен период

Ги сумира броевите во истата ќелија со корисничката функција

Можете да ги сумирате броевите во една ќелија со користење на сопствени функции.

1. Кликнете на друг + F11 за да го отворите прозорецот на Microsoft Visual Basic Application .

2. Во прозорецот Microsoft Visual Basic Application , кликнете Insert > Module , а потоа копирајте го и ставете го кодот под прозорецот на модулот .

VBA: суми на броеви во една ќелија

Функција SumNums (pWorkRng како опсег, опционален xDelim како стринг = "") + VBA.Val (arr (xIndex)) Следна цел функција

3. Откако ќе го внесете кодот, кликнете на друг + Q за да го затворите прозорецот на Microsoft Visual Basic апликацијата .

4. Изберете ја празната ќелија до келијата во која ќе ги сумирате броевите внатре, внесете ја формулата = SUMNUMS (A1) во лентата Formula , а потоа притиснете го enter копчето.

5. Откако ќе го добиете резултатот од првата ќелија, ако вашите ќелии се континуирани, повлечете го покажувачот Пополнете во ќелијата за да ја покриете оваа формула.

Забелешка Оваа корисничка дефинирана функција не може да стапи на сила за ќелија со формат број.

Лесно сумира броеви во една ќелија само со неколку кликања

Kutools за авторот на Excel Најчесто користената формула ја собира формулата за додавање броеви во една ќелија. Можете лесно да ги сумирате броевите во една ќелија (вклучувајќи ја ќелијата со мобилен формат и ќелија со формат на број), без да заборавите некоја формула.

Kutools за Excel : со повеќе од 300 корисни Excel додатоци, обидете се бесплатно без никакви ограничувања на 60-тиот ден .

1. Изберете празна ќелија за да го одредите резултатот од збирот. Потоа кликнете на Kutools > Помошник на формула > Броеви на количини во ќелија . Види скриншот:

2. Во Формула асистент во дијалог прозорецот, внесете ја адресата на ќелијата која ги содржи броевите што сакате да ги додадете во Cell или кликнете 2 за да изберете келија директно, а потоа кликнете OK , видете го снимениот екран:

3. Потоа го добиете резултатот од наведената ќелија. Повлечете ја рачката за пополнување на ќелијата за да ги добиете сите резултати.

Лесно сумира броеви во една ќелија со Kutools за Excel

Kutools за Excel вклучува повеќе практични алатки Excel 300. Слободни, без ограничувања, за 60 дена. Преземете бесплатен пробен период сега!

Препорачани алатки за подобрување на продуктивноста во Excel

Kutools за Excel ви помага секогаш да се затвори пред време и да издвоите од толпата

 • Повеќе од моќните 300 напредни функции дизајнирани за 1500 работни сценарија, зголемување на продуктивноста за 70%, ви даваат повеќе време да се грижите за вашето семејство и да уживате во животот.
 • Вие веќе не треба да ги меморирате VBA формулите и кодовите, да му дадете пауза на мозокот.
 • Стани експерт Ексел во минути 3. Комплексни и повторувачки операции може да се завршат за неколку секунди,
 • Намалување на илјадници операции на тастатура и глушец дневно, велат збогум на професионални болести сега.
 • Високо ефикасни луѓе 110.000 и изборот на светски познати компании 300 +.
 • 60-дневно целосно опремен бесплатен пробен период. 60 дена гаранција за враќање на парите. 2 години бесплатни ажурирања и поддршка.

Обезбедува гледање и уредување користејќи јазичиња во Microsoft Office, многу помоќни од табулаторот на прелистувачот

 • Картичката Office е наменета за Word, Excel, PowerPoint и други апликации на Office: издавач, пристап, Visio и Project.
 • Отворете и креирајте повеќе документи во нови јазичиња од ист прозорец, а не во нови прозорци.
 • Ја зголемува вашата продуктивност за 50% и ги намалува стотиците глувчето за вас секој ден!

Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью