• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Ја водиме страницата до Yandex или Google индекс за 5 минути

 1. Додајте страница во индекс на Google за неколку секунди
 2. Додај страница во индекс на Яндекс.дизајн

Она што луѓето не мислат за да им помогнам на страницата на нивниот веб-сајт во Yandex или Google индекс: тие купуваат врски, тие ги поврзуваат од разни форуми, испраќаат спам во социјални мрежи, но ова често не е бесплатно, исто така мора да чекаат долго и не секогаш помагаат. И денес јас ќе ви покажам начин за индексирање на било која страница од вашиот сајт брзо и бесплатно, за ова што ви е потребно додадете го вашиот ресурс на Google webmaster и Yandex.Webmaster.

Додајте страница во индекс на Google за неколку секунди

Проблемите со индексирањето во Google се ретки, во повеќето случаи, нејзиниот бот заобиколува сајтови неколку пати на ден, но сепак понекогаш има исклучоци. Тука, јас неодамна имав ситуација кога една статија во Miralinks беше додадена на украинскиот сајт беше индексирана, ако се провери од Украина, но не индексирана кога се гледа од московскиот регион, како и робот Миралкинс. Затоа, размислете за овие неколку кликнувања кои треба да се направат за да се постигне целта:

 1. Одете во панелот за веб-администратори од Google, најавете се и одберете ја страницата чија страница сакате да ја возите во индексот. Се разбира, мислиме дека тој веќе е додаден таму.
 2. Потоа, во левата страна на менито, кликнете: Скенирај => Погледнете како Googlebot. Полето се појавува пред нас, каде што ќе треба да внесете URL-то на потребната страница и да кликнете на копчето Скенирање.
 3. После тоа, нашата страница ќе се појави во долната листа и веднаш до неа ќе биде копчето "Add to Index", Она што луѓето не мислат за да им помогнам на страницата на нивниот веб-сајт во Yandex или Google индекс: тие купуваат врски, тие ги поврзуваат од разни форуми, испраќаат спам во социјални мрежи, но ова често не е бесплатно, исто така мора да чекаат долго и не секогаш помагаат кликнете на него и ќе се појави скокачки прозорец пред нас, каде што ќе биде побарано да означете дека не сте робот, а исто така изберете: скенирај го само овој URL или скенирајте го ова и врските што доаѓаат од него. Првиот може да се користи 500 пати месечно за една страница, а вториот само 10. Изберете било, кликнете Submit и во рок од неколку минути веќе можете да ја проверите страната за присуство во индексот за пребарување.

Како што можете да видите сè е многу брзо и лесно, сега ќе оди на друг пребарувач.

Додај страница во индекс на Яндекс.дизајн

Проблеми со индексирање во Yandex се почести. Ова е важно не само во случаите кога пребарувачот не ја гледа страницата и не испраќа луѓе таму, туку едноставно кога продава врски, кога не можете да видите пари за врската без индексирање. Само што не сум платила линк во GGL, веднаш ќе демонстрираме сè во пракса.
Проблеми со  индексирање  во Yandex се почести
Гледаме дека на 24 јули 2016 година во 01:47, постои неплатен линк за 692 рубли, исто така е јасно дека имам 0 рубли на мојата рамнотежа.
И сега одиме на Yandex.Webmaster и направете неколку кликања:

 1. Изберете го саканото место, страната од која го нахрани робот, кликнете.
 2. Потоа во лентата со мени од левата страна Tools => Pages Traversal.
 3. Во полето што се појавува, внесете ја врската и кликнете "Испрати".

Сè, веќе направивме скоро сè, но неопходно е да не провериме за неколку секунди, како во случајот со Google, но за неколку дена, добро, сите знаеме што е паметен домашен пребарувач
Сè, веќе направивме скоро сè, но неопходно е да не провериме за неколку секунди, како во случајот со Google, но за неколку дена, добро, сите знаеме што е паметен домашен пребарувач. Веб-страницата воопшто пишува дека робот ќе го направи тоа во текот на третиот ден, но во пракса сè се случува многу побрзо ... На панелот, по 20 минути пишуваше дека роботот ја заобиколи страницата ... Сепак, во реалноста, можеме да ја видиме само страницата во индексот на следното ажурирање на Yandex.

Па, сето тоа се случило за 5 дена, бидејќи со ажурирање на 29.07.2016 оваа страница веќе беше во индексот на Яндекс.

Сега нашата врска со gogetlinks отиде на "Платени" табот и denyuzhka за тоа падна во билансот.
Сега нашата врска со gogetlinks отиде на Платени табот и denyuzhka за тоа падна во билансот
Патем, имав случаи кога страната беше индексирана од страна на Јандекс речиси веднаш, веднаш по таквата транзиција, но гледаме дека сега не е така, не знам, можеби малку го сменија алгоритмот, или можеби тоа се случува на различни начини ...

Како што можете да видите, сè е многу едноставно, ги гледаме роботите за пребарување заобиколувајќи ги нашите ресурси и ако тие не гледаат нешто, тогаш им помагаме со помош на панели на веб-администратори, за нив не е за ништо. Се уште има многу интересни карактеристики за кои ќе зборуваме за нови мислења.

Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью