• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

И се појави грешка при читање на дискот, притиснете ctrl + alt + del за да го рестартирате

Се случигрешка при читање на дискот притиснете ctrl + alt + del зада се рестартира

или во превод Се појави грешка при читање на дискот притиснете ctrl + alt + del за да се рестартира ! Сосема е можно пријатели, сега седите пред мониторот, гледајќи ја оваа радосна порака во горниот лев дел од мониторот и размислувате дека може да укаже, исто така, разгледајте ги опциите во вашиот ум, но не знаете која да ја примените прво:

 1. Проверете дали се работи за грешки во партиција со оперативниот систем (алатката C :) Chkdsk (на крајот на краиштата, имаше некаква грешка при читање), но како да се стартувате во Виндоус?
 2. Поврзете го тврдиот диск со друг SATA конектор на матичната плоча или заменете го SATA податочниот кабел.
 3. Автоматско закрепнување - но дури и не стигнува до него, бидејќи оваа грешка веднаш се појавува на багажникот. Настана грешка за читање на дискот притиснете ctrl + alt + del за да се рестартира на црн екран.
 4. Обнова на системот со помош на точка за обновување , но повторно, како да го направите тоа, ако оперативниот систем не се подигне, и дали ќе помогне?
 5. Преземи во околината за обновување и обновување на натоварувачот на оперативниот систем Командите Bootrec.exe / FixMbr и Bootrec.exe / FixBoot, како што направивме со грешките при вчитување BOOTMGR недостасува притиснете CTR-Alt-Del за рестартирање и грешки NTLDR недостасува ?

Нема да ве измачувам и сакам да кажам дека причините за оваа грешка може да бидат различни, пред сè, виновен е оштетениот мастер за подигање на тврдиот диск (MBR)! На нови хард дискови со табела за поделба GUID (GPT), наидов и на таква катастрофа.

Можеби е виновен и оштетениот подигнувач за Windows, и во тој случај, недостасува логиката BOOTMGR, притиснете CTR-Alt-Del за рестартирање или NTLDR недостасува, но може да се појави грешка, но А исто така може да излезе. .

За да не бидам неоснован, ќе ви кажам сè и ќе ви покажам. Да почнеме со едноставни решенија и да завршиме со сложени. Сите тие можат да помогнат.

Забелешка: Написот е погоден за Windows XP, 7, 8, 8.1, само ако имате XP, изберете ја најновата верзија во овој напис или оваа ажурирање .

Пријатели, ако сè што е напишано подолу, ќе ве шокира и сте подготвени да се збогувате со вашиот оперативен систем и инсталираните програми не за еден ден, тогаш е залудно! Постои начин многу полесно од сите овие танци со тампор околу командната линија, овој метод е даден последен, ќе одговара на сите оперативни системи, стигнете до него!

Честопати работам компјутери да работат со оваа грешка и како и секое лице кое периодично се соочува со една иста задача, развив еден вид алгоритам за однесување.

Прво на сите, ја прашувам личноста што правеше на компјутерот пред појавата на грешка и ги внесувам информациите во посебна текстуална датотека. Тогаш, ако не се сеќавам на одлуката од меморија, ги разгледувам информациите во истата датотека дали претходно имало ваков проблем и како ги решив. Со текот на времето, оваа датотека порасна и дури и моите колеги почнаа да ја разгледуваат, а еден од нив еднаш рече: „Вие би го ставиле сето ова на Интернет, би било корисно за многу луѓе, зошто информациите би биле школки!“

Ставањето едноставна датотека со текст во мрежата беше некако засрамувачко, и така се појави нашата веб-страница!

Па пријателите, мојата меморија и историјата на оваа датотека рекоа дека во основа грешка се појави грешка при читање на диск се појави кај корисниците по ваквите активности:

 1. Неодамна, пред да го подигнете оперативниот систем, проверката на грешките на тврдиот диск се извршуваше често и за време на следната ваква проверка едноставно го исклучив компјутерот од мрежата и повторно го вклучив, мислев дека Виндоус ќе започне без оваа долга проверка, како резултат на тоа, на црниот екран се појави грешка на дискот се случи грешка при читање, притиснете ctrl + alt + del за да го рестартирате . Како можам да вратам работен Виндоус, има многу програми што ми требаат?
 2. Проверено е оперативниот систем за вируси скенер алатка за отстранување на вируси Kaspersky и издадено е предупредување дека секторот за подигање на тврдиот диск е заразен, откако го исчисти системот од вируси, компјутерот почна да се подигнува со истата грешка.
 3. Спуштив работен лаптоп на подот и излезе грешката, што веќе знаевме.
 4. Проверено е на хард дискот на програмата за лоши блокови HDDScan и случајно започна со проверка на тврдиот диск со тестот Erase - Тест во режим на линеарно снимање (податоци избришани од сектор). Дојдов до сетилата буквално за неколку секунди и го запрев тестот, но следниот пат кога компјутерот се покрена со грешка Се појави грешка за читање на дискот. Јас се подигнав од LiveCD сите датотеки со оперативниот систем се цели, но поради некоја причина Windows не се подигнува. На Интернет тие велат дека успеав да го избришам записот за подигање на тврдиот диск (MBR). Како можам да го вратам?
 5. Јас инсталирав втор оперативен систем на мојот компјутер, по инсталацијата само вториот, природно наполнет; го инсталирав како менаџер за подигање. Натоварувач EasyBCD 2.0.2 , но очигледно нешто не е во ред таму и не се вчитува ниту еден Виндоус, јас седам тука со грешка при вчитување на прочитан диск ... и нешто друго таму. Што да правам
 6. Со одвојување на просторот од D: погонот и прикачување на C-погонот: Рестартирањето на компјутерот и грешката што ја добивме беше запознаена.

Пријатели, секој компјутерски програмер ќе ви каже дека во сите наведени случаи, во најголем дел, записот за подигање на тврдиот диск (MBR) страдаше од кориснички активности, а само во петтиот случај корисникот страдаше од датотеките за подигање на Windows 8. Ги наведов причините за грешката, одиме понатаму.

Важно е да се знае: Секој оперативен систем се подигнува на ист начин - BIOS-от го чита првиот сектор од наведениот приоритет за багажникот на уредот (без разлика дали станува збор за ЦД, флеш диск или тврд диск), овој прв сектор е мастер рекорд за подигнување MBR (Master Boot Record). MBR е секогаш во првиот сектор на уредот за подигање и зафаќа 512 бајти. Ако има неточни информации во овој сектор, компјутерот прикажува грешка А на мониторот или друг Рестартирајте го и изберете уред за подигање или вметнете медиуми за подигање .

Точниот MBR има код (потпис) во последните два бајти - 55AA.

Присуството на кодот го проверува BIOS-от и ако не е таму, дискот не е засилен и ние ја добиваме нашата грешка.

MBR во програмата за дијагностицирање на хард диск Викторија

Важно е да се знае: Ако информациите во мастер записот за подигање на MBR се точни, тогаш диригентската палка се пренесува на скриениот дел „Задржан од системот“.

Сите знаеме дека во оперативните системи Виндоус 7 и Виндоус 8, багажникот се јавува од скриениот дел „Задржан систем“ (резервиран од системот), со волумен од 100 MB (Виндоус 7) и 350 МБ (Виндоус 8).

Главната цел на скриената партиција е зачувување на датотеки за преземање на Windows 7 или Windows 8.

Скриениот дел е секогаш „Главен“ и го има атрибутот „Активен“, што навестува BIOS - овој дел ги содржи датотеките за подигање на оперативниот систем. Ако доделиме писмо на скриената партиција, ќе ги видиме управувачот за подигање, датотеката bootmgr и папката Boot, која ги содржи датотеките за конфигурација за складирање на багажникот (BCD). Овие датотеки се скриени и за да ги прикажете во системот што ви треба за да овозможите прикажување на скриени заштитени системски датотеки.

Датотеките за конфигурација на bootmgr и датотеките за складирање за подигање (BCD) се одговорни за подигнување на оперативниот систем и ако се оштетени Windows 7 или Windows 8 нема да се вчитаат со грешки, на пример "BOOTMGR недостасува. Притиснете ctrl + alt + del" или "NTLDR недостасува" Притиснете ctrl + alt + del "или Грешка при читање на дискот се случи притиснете ctrl + alt + del за да се рестартира!

Како да се ослободите од грешката?

Не е важно дали имате инсталирано Windows 7 или Windows 8, сторете ја истото .

Првата причина. Скриениот дел систем Задржан (резервиран од системот), волуменот од 100 или 350 MB престана да биде активен.

Ако имате диск за подигнување Acronis Disk Director, подигнете го компјутерот од него и побарајте такви информации во прозорецот на програмата.

Скриениот дел Задржан од системот (резервиран од системот), волуменот од 100 или 350 MB мора да биде активен, обележан со црвено знаме. На екранот, јасно е дека е неактивно, поради ова, нашата грешка може да излезе во багажникот.

Направете го делот „Скриен систем резервиран систем“ активен, кликнете на него со десното глувче и одберете Марк како активен.

Кликнете Примени ги очекуваните операции.

Обемот "резервиран од системот ќе биде обележан како активен.

Обемот резервиран од системот ќе биде обележан како активен

Се рестартираме и немаше грешка.

Што да направите ако немате подигање диск Acronis Disk Director? Одговорот е, сето ова може да се направи на командната линија.

Подигнување од дискот за обновување или дискот за инсталација на Windows 8.

Притиснете кое било копче и потврдете ја намерата да се подигне од дискот.

Следно

Обнова на системот

Обнова на системот

Дијагностика

Дијагностика

Напредни опции

Напредни опции

Може да се обидете со автоматско враќање на системот (во мојата бескорисна работа). Се обиде и повторно се врати тука! Изберете го параметарот за командната линија

Изберете го параметарот за командната линија

Системот има еден хард диск.

Направете активна скриената партиција Систем резервиран (резервиран од системот), во висина од 350 MB.

ДИСКПАРТ

листа диск - сите хард дискови во системот се излезни.

sel disk - изберете еден хард диск 0

листа партиција - ги прикажува сите достапни партиции на тврдиот диск

селекција 1 - изберете дел 1 - Систем резервиран (резервиран од системот), 350 MB

активна и партицијата станува активна.

излез

излез

Ако ова не помогне или делот Задржан од системот (резервиран од системот), волуменот од 100 или 350 MB е веќе активен, тогаш обидете се со друг.

Враќање на записот за подигање на тврдиот диск (MBR)

Еднаш имав интересен случај со оваа грешка на Вин 8. Она што не го направив, излезе повторно и повторно, но ова ми помогна.

Подигнување од дискот за обновување или дискот за инсталација на Windows 8. И, правиме сè исто како и во претходниот случај. Вчитување на менито Избор на акција

и понатаму ја достигнуваме командната линија на околината за обновување на Windows 8.

Внесете Bootrec и притиснете Enter.

Гледаме информации за комуналните карактеристики: Обнова на критични структури на дискот. / FixMbr - Главниот запис за подигање (MBR) на системска партиција компатибилна со Windows.

Внесете ги командите:

Bootrec / FixMbr - напишан е главен запис за подигање (MBR) што е компатибилен со Windows 7 или Windows 8.

Bootrec / FixBoot - алатката го пишува новиот сектор за подигање.

Bootrec.exe / ScanOs - алатка извршува пребарување на сите хард дискови оперативни системи Windows XP, Windows 7, Windows 8. Најдени два.

Bootrec.exe / RebuildBcd

- го скенира тврдиот диск за присуство на инсталиран Windows и, доколку се најде, ќе понуди да ги додадете во менито за подигање. Се согласуваме и влегуваме во Y. Ако ви треба втор систем, повторно влегуваме во Y. Сè што може да се види на екранот.

Следно, се рестартираме и во теорија, Windows 8 треба да се подигне без грешка!

Но, во мојот случај, тоа не се случи и повторно се појави грешка при преземањето. Потоа се подигнав од дискот за спасување. Пакет-алатки за дијагностика и обнова на Мајкрософт (MSDaRT) (можете да користите едноставен живопис)

Пакет-алатки за дијагностика и обнова на Мајкрософт (MSDaRT)  (можете да користите едноставен живопис)

и ја разгледуваше содржината на делот „Резервиран систем“ (резервиран од системот), 350 MB што ги содржи главните компоненти потребни за подигнување на Winows 8, ваквите компоненти се датотеката bootmgr и во исто време датотеките за конфигурација на складиштето за складирање на BCD (се наоѓаат во папката Boot ). Па така, папката Boot беше, но немаше подигнувач за подигање, па затоа Windows не се подигна.

Па така, папката Boot беше, но немаше подигнувач за подигање, па затоа Windows не се подигна

Само што го копирав подигнувачот од дискот за инсталација Виндоус 8 во делот Задржан од системот (резервиран од системот). Тоа е направено на овој начин.

Стартувајте од дискот за инсталација Виндоус 8 и повторно направете го патот во командната линија на околината за обновување на Windows 8.

Ние пишуваме во командната линија

десктоп дел

волумен на списокот

Гледаме дека на дискот е доделена буквата G: на скриениот дел „Задржан систем“ (резервиран од системот), 350 MB, околината за обновување на Windows 8 ја додели буквата C: (датотеки со оперативниот систем, папката за Windows се наоѓа на погонот E :).

Внесете излез и излезете од дискот.

Во командната линија возиме G:, со оваа команда влегуваме во дискот за инсталација на Windows 8.

Внесете ја командата

копирај го bootmgr C: \ тоа е, копирај го bootmgr bootloader од дискот за инсталација Виндоус 8 на скриената партиција Резервиран систем (резервиран од системот) C :. Тоа е сè.

После ваквите манипулации, исчезна грешка во грешката при читање на дискот и победи на Win 8.

После ваквите манипулации, исчезна грешка во грешката при читање на дискот и победи на Win 8

Ако повторно не успеете да се подигнете, тогаш може да биде поинаку.

Вратете ја датотеката за Windows bootmgr и истовремено датотеки за конфигурирање на складирање на оптоварување (BCD)

Значи, проблемот е во неправилни датотеки за подигнување на Windows

Применете ја командата bcdboot.exe E: \ Windows (во ваша случај командата може да биде различна, видете детали подолу), оваа команда ги обновува датотеките за подигање на Windows 7 и Windows 8 bootmgr датотеката и истовремено датотеките за конфигурација на складиштето за подигање BCD (содржина на папката Boot)!

Стартувајте во менито Изберете Action Windows 8

Стартувајте во менито Изберете Action Windows 8

и повторно одиме во командната линија. Ние сме решени со буквите на дисковите.

Внесете ја командата:

десктоп дел

понатаму

волумен на списокот

На погонот му е доделена буквата G:, а скриената партиција е резервирана од системот, волумен од 350 MB, се доделува буквата C: Датотеките за оперативниот систем со папката Виндоус се наоѓаат на дискот Е:, кој исто така е видлив.

излез

и излезете од дискот. Во командната линија возиме

bcdboot.exe E: \ Windows

Внимание: Оваа команда ги обновува подигнувачите за Windows 7 и Windows 8 - датотеката bootmgr и истовремено датотеките за конфигурација на складирање на багажникот BCD (содржина на папката Boot) во скриениот дел „Задржан систем“ (системска резерва), 100 или 350 MB, специјален за оперативниот систем кој се наоѓа на дискот E: \ Windows.

Успех Преземете датотеки успешно креирани.

Успех Преземете датотеки успешно креирани

Многу луѓе тука прават грешка и ја внесуваат командата bcdboot.exe C: \ Windows и добиваат грешка Не успеа да ги копира датотеките за преземање !

Ако нашата грешка сè уште се појави, обидете се уште една.

Проверка на грешка

Грешка Се случи грешка при читање на дискот притиснете ctrl + alt + del за да го рестартирате може да се појави поради грешки во датотечниот систем на дискот со оперативниот систем C :.

Може да ги проверите и да ги поправите грешките во датотечниот систем со алатката Chkdsk, дури и ако вашиот оперативен систем не се активира, имаме детален напис на оваа тема - Алатка Чкдск . Накратко, ќе мора да се подигнете од дискот за обновување или дискот за инсталација на Windows 8, потоа одете во менито за избор на акција,

Накратко, ќе мора да се подигнете од дискот за обновување или дискот за инсталација на Windows 8, потоа одете во менито за избор на акција,

За да дојдете до командната линија, потоа внесете ја командата Бележник , се отвора тетратка, Датотека -> Отвори.

За да дојдете до командната линија, потоа внесете ја командата Бележник , се отвора тетратка, Датотека -> Отвори

Типови датотеки изберете ги сите датотеки и кликнете на Компјутер .

Типови датотеки изберете ги сите датотеки и кликнете на Компјутер

Во прозорецот што се појавува, лесно можеме да ја утврдиме скриената партиција Систем резервиран (резервиран од системот), износот од 350 MB под буквата C:, можеме да го најдеме и дискот на кој е инсталиран оперативниот систем. Прелистајте ја содржината на сите дискови и пронајдете на дискот E: папки на оперативниот систем Виндоус и Датотеки со програми.

Прелистајте ја содржината на сите дискови и пронајдете на дискот E: папки на оперативниот систем Виндоус и Датотеки со програми

Затворете ги истражувачот и тетратката и пронајдете се на командната линија. Проверуваме за делот за грешки со инсталираниот оперативен систем, треба да го внесеме во командната линија

chkdsk E: / f

Проверете ја и скриената партиција зачуван систем (резервиран од системот), износот од 350 MB под буквата C:

chkdsk C: / f

chkdsk C: / f

Најлесна и последна опција за да се ослободите од грешката Се случи грешка при читање на дискот притиснете ctrl + alt + del за да го рестартирате

Пријатели, ако сè што е напишано погоре ве втурна во депресија и веќе сте се збогувале со вашиот оперативен систем и инсталираните програми не во еден ден, тогаш залудно е!

Постои начин многу полесен од сè што е опишано погоре! Откако наидов на таков случај, ги испробав сите познати методи и останува само да го инсталирам Виндоус, но зошто повторно да инсталирате кога можете едноставно да одвоите простор на вашиот тврд диск и да го инсталирате истиот оперативен систем до него. Главниот запис за подигање (MBR) ќе се ажурира, подигнувачот на Windows, исто така, ќе биде препишан и автоматски ќе го пронајдете изгубениот Windows. По инсталирањето на вториот Windows, ќе се појави менито за подигање, во кое можете да го изберете стариот оперативен систем или новиот.

Сето тоа е направено на овој начин.

Прво на сите, треба да одвоите слободен простор на вашиот хард диск за да го инсталирате новиот Windows. Бут од дискот за подигање на режимот Acronis Disk и одвојте 20 GB од која било партиција, ова е точно колку е потребно за да се инсталира Windows 8 64-битен.

Ако имате партиција со непотребни податоци, можете да инсталирате втор оперативен систем на неа.

Во мојот случај, не беше потребно да се создаде нешто, имав партиција на тврд диск со непотребни податоци од 40 GB. Јас стартував во инсталерот за Windows 8

Јас стартував во инсталерот за Windows 8

Ја одбрав потребната партиција и инсталирав Виндоус 8. На главната работа не е да ги мешате партициите и да не го инсталирате новиот Виндоус 8 на постојната.

На главната работа не е да ги мешате партициите и да не го инсталирате новиот Виндоус 8 на постојната

По инсталирањето на вториот Виндоус 8, се појави мени во кое можете да ги изберете старите Виндоус 8 и новиот, и натоварен и да работи добро.

По инсталирањето на вториот Виндоус 8, се појави мени во кое можете да ги изберете старите Виндоус 8 и новиот, и натоварен и да работи добро

Ако немате потреба од мени за подигање при подигање на системот, тогаш едноставно изберете Windows 8 за стандардниот багажник тука за овој напис - Како да го отстраните системот за избор на подигање .

Како можам да вратам работен Виндоус, има многу програми што ми требаат?
Како можам да го вратам?
Како да се ослободите од грешката?
Што да направите ако немате подигање диск Acronis Disk Director?
Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью