• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Грешка "Uncaught TypeError: undefined не е функција" и како да го поправите

Веројатно многу корисници почнаа да ја гледаат оваа грешка по најновите ажурирања на нивниот CMS, особено, ги ажурираа WordPress jQuery библиотеките, што влијаеше на голем број скрипти на веб-страниците. На пример, лизгачки скрипти и галерии кои користат разни ефекти и функции на jQuery, почнаа да работат неправилно. Некои лизгачи престанаа да лизгаат слајдови, а галериите престанаа да ги отвораат фотографиите или да ги прошират, но сите овие проблеми може да се решат.

Најчестата грешка што се случува по ажурирањето на jQuery библиотеките е грешка: Uncaught TypeError: undefined не е функција

Оваа грешка најчесто се јавува поради ажурираните променливи и синтаксата на параметрите за пишување и најверојатно е дека сте напишале во вашите скрипти вака:

$ (документ). подготвен (функција () {

тоа треба да биде вака:

jQuery (документ). подготвен (функција ($) {

Исправувајте ги вашите скрипти кои даваат грешки во согласност со она што е напишано погоре и грешката исчезнува, на пример, лизгачот не работеше за мене , страната исклучена само исклучена , проблемот се случи, бидејќи CMS Wordspress користеше ажурирана верзија на jQuery библиотеката, а скриптите во шаблонот беа напишани за постара верзија, тоа беше доволно за да ги поправите скриптите како што е опишано погоре и проблемот исчезна.

Исправувајте ги вашите скрипти кои даваат грешки во согласност со она што е напишано погоре и грешката исчезнува, на пример, лизгачот не работеше за мене , страната исклучена само исклучена , проблемот се случи, бидејќи CMS Wordspress користеше ажурирана верзија на jQuery библиотеката, а скриптите во шаблонот беа напишани за постара верзија, тоа беше доволно за да ги поправите скриптите како што е опишано погоре и проблемот исчезна

Оставете ги вашите повратни информации или напишете ги вашите прашања во коментарите, ние ќе се обидеме да помогнеме ако имате какви било тешкотии.

(Разгледувани 6 650 пати, 1 пати денес)

Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью