• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Грешка при вчитување на Windows 7. Статус: 0xc0000225. Ова не е потребен избор на уред.

Здраво драги читатели. Денес сакам да напишам статија од моето лично искуство, имено, за грешката што се случила кога почнав да ја стартувам Windows 7 , ова е Грешка во статусот: 0xc0000225. Ова не е потребен избор на уред. Тоа е сè, мислам дека Хан, јас сеуште не наидов на таква грешка (иако сум видел многу), барем сфатив дека се работи за секторот за подигање, но тоа не било важно. Ова е како изгледа оваа грешка. [NEW] F1 рејтингот за почетокот на 2019:
лаптопи

, рутери за дома , Моќ банка , SSD , Паметни ТВ сет-топ кутии со 4K UHD поддршка , игри видео картички , PC процесори , Wi-Fi засилувачи , паметни телефони до 10.000 рубли , интернет сурфање таблети , антивируси

Прво вака:

Прво вака:

И потоа, што и да кликнувате вака:

И потоа, што и да кликнувате вака:

Па, ние ќе го поправиме. Веднаш помислив, можеби кабелот од хард дискот отиде, влезе во БИОС-от ( Како да влезете во BIOS-от? ) изгледаше, системот за хард диск гледа, тогаш тоа не е случај. Мислам дека понатаму, пробајте да ја инсталирате Windows ( Како да инсталирате Windows 7 ), но ова не е опција за мене, бидејќи тоа не е тешко да се инсталира, но тогаш не е лесно да се постави се повторно со себе, добро, мислам дека ме разбирате дека сум морал да го рестартирам системот и почнав да работам. Мислам дека ќе се обидам да се опоравам од дискот со Windows 7. Јас стартував од диск, зедов систем за поправка, отидов во потрага по проблеми, а потоа решавав проблеми (фиксна за долго време), но по сите овие акции, компјутерот се вклучи со истата грешка, накратко, не помогна.

И тогаш помислив, зошто да не го вратам системот. Јас ќе кажам порано, тоа ми помогна, и после тоа, Windows 7 започна нормално. Значи, како да се направи ова многу враќање, тоа е, да се врати на последната успешна конфигурација. Сега поени:

1. Рестартирајте го компјутерот и веднаш штом ќе почне да го бутирате притискајте го копчето F8, треба да го имате овој прозорец:

Рестартирајте го компјутерот и веднаш штом ќе почне да го бутирате притискајте го копчето F8, треба да го имате овој прозорец:

2. Во листата, одберете ја ставката "Последна успешна конфигурација (опционално)" и притиснете "Enter". Мојот компјутер се рестартира и сето тоа функционира.

Така се справив со оваа ужасна грешка, се надевам дека мојата статија ти помогна. Среќно!

Како да влезете во BIOS-от?
Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью