• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Горчливи формати на срце. Како да се направи срце на тастатурата.

 1. Како да изберете кратенка на тастатура за да поставите икона на срцето во текстот
 2. Како да ставите срца на лаптопната тастатура
 3. Еве листа на најпопуларни ликови.
 4. Метод број 1: Кратенка
 5. Метод №2: Табела на знаци
 6. Метод број 3: Зачувани знаци
 7. Други симболи на срцето
 8. Табела со симболи на срце

Можете да испечатите смешко срце на тастатура, речиси насекаде - во секој текст - не само во Word, туку дури и во обичен текст документ или, на пример, тука во коментарите.

Иконата на срцето несомнено ќе биде пријатен соговорник - овој симбол има атрактивна сила. Ставајќи го срцето кога создавате профил VKontakte, можете да го диверзифицирате - направете го оригиналот.

Многу луѓе дури и не се сомневаат дека постојат специјални икони (емоции) на тастатурата, кои се многу едноставни за поставување на сите тастатури, вклучувајќи ги и оние скратени во лаптопите.

За да направите таков симбол на тастатура на лаптоп или редовна, само треба да знаете кој притисок ќе притиснете.

Како да изберете кратенка на тастатура за да поставите икона на срцето во текстот

Ако имате целосна тастатура, прво треба да го вклучите дигиталниот блок на десната страна.

Горната линија со броеви не става срце. Блокот е вклучен со копчето NumLock. Понекогаш во комбинација со копчето Fn или победа.


По вклучувањето, истовремено притиснете две копчиња: Alt и 3 (три). Симболот на срцето нема да биде заменет во моментот на притискање, но кога ќе ги отпуштите копчињата.

Тоа е сè. Постојат и други начини, но мислам дека тие дури и не треба да се опишат - ова е најлесниот и најбрз начин.

Како да ставите срца на лаптопната тастатура

Многу лаптопи немаат дигитални блокови, а горниот ред, како што е веќе напишано погоре, не учествува во симболи. Како да биде тогаш?

Ако немате дигитален блок од десната страна, внимателно погледнете ги буквите: W, W, O, L или D. На овие копчиња треба да ги видите броевите.

Ова е исто како и дигиталниот блок од страната. Се активира со истовремено притискање на две копчиња: Fn + NumLock.


Кога ќе ги притиснете, ќе биде лесно да се испечати срце. Само притиснете Alt и клучот со буквата "D", поточно оној на кој има број "3" (три).

Можете едноставно да ја копирате и залепите, или да ја користите табелата со симболи, која е достапна на сите Windows, само оваа патека е подолга, така што нема точка во опишувањето. Успеси.

Насмевките, како што знаете, не се грев. Многумина се навикнати на тоа дека кога некој ќе заборави да стави затворена заграда на крајот од една реченица, тој нервозно се прашува: "Што се случило? Зошто си толку лут?! "Смешно, но точно.
Но, покрај насмевки, тага и бакнежи, има многу други интересни ликови што луѓето уживаат во користењето на Интернет. На пример, дали знаете како да направите срце на тастатурата? Излегува дека постојат многу различни начини.
Прво, треба да се запамети дека сите видови на ликови во оперативниот систем положија многу. Можете да ги видите во табелата со симболи: "Start" - "All Programs" - "Standard" - "Service Tools" - "Character Table".

Ќе се отвори прозорец, во горниот дел од кој ќе видите разни нестандардни икони. Движете се низ табелата: речиси на дното има вистинско срце. Кликнете на него, а потоа кликнете "Избери" - срцето ќе се појави во полето за внесување. Копчето "Копирај" ќе го испрати симболот на таблата со исечоци. Сега стандардната "Вметни" функција (со десно копче глувче или тастатура кратенка Ctrl + V) можете да го додадете ова срце на секој текст. Како ова: ♥
Но, сакавте да знаете како да направите срце на тастатурата, за да го залепите во вашето име на VK, Фејсбук или друга социјална мрежа, нели? Оние со тастатура на лаптоп е ист како и за стационарен компјутер среќа - тие имаат дополнителен дигитален панел на десната страна. Проверете дали е вклучено - ова е направено со копчето NumLock. Сега држете го копчето Alt и впишете го бројот 3 на дополнителната тастатура. Отпуштете Alt - треба да се појави симболот.

Отпуштете Alt - треба да се појави симболот

Оние кои сакаат да направат срце на тастатурата, како и други икони, треба да се свртат кон истата табела со симболи. Во долниот десен агол од неа се наоѓа поле каде што се појавуваат нумерички комбинации кога ќе го одберете посакуваниот знак - овие комбинации се икони кодот кој треба постојано да го внесете со дополнителен нумеричка тастатура со Alt прицврстени.
Па, и за повеќето мрзливи! Како да направите срце од тастатурата, а не да обрнувате внимание на кодирањата и специјалните карактери на сите? Тоа е многу едноставно. Дали знаете како да ги користите комбинациите "Clrl + C" и "Ctrl + V"? Потоа оди:
❥ ❤ ♥ ❣ ❢ ❦ ❧ ☜ ♡ ☞

Еве листа на најпопуларни ликови.


Еве листа на најпопуларни ликови

Понекогаш сакате да ја проширите пораката, статусот во социјална мрежа или едноставно текстуален документ некој необичен карактер. На пример, срце. Но, проблемот е, не постои таква икона на тастатурата, без разлика колку барате. А сепак, тоа е можно и доста едноставно, како што мислат некои луѓе.
1. Да претпоставиме дека треба да внесеме срце од Word. За да внесете широк спектар на ликови во овој прекрасен текстуален уредувач Постојат два начина: преку табелата со симболи и директно од тастатурата. Размислете за секој од нив.

Табела со знаци Присутни во скоро првите верзии на Word (освен можеби за верзијата за DOS). Интерфејсот може да се разликува во различни верзии на програмата, но принципот е зачуван. Во главното мени треба да изберете Вметни - Симбол.

Во листата што се отвара, можете да ги видите последните карактери што се користат. Ако во неа нема срце, кликнете на Други симболи. Се отвора истата табела со знаци.


Каде што го гледаме срцето ни треба Times New Roman, дел Различни симболи. Таа се наоѓа во близина на крајот на листата, па затоа нема да биде тешко да се најде. Следно, треба да кликнете на копчето Вметни. Готово!

Но, ако секој пат да ги користите табелите за карактери за да прибегнете кон мрзеливост, можете да внесете срце директно од тастатурата. Прво треба да притиснете на копчето NumLock - тоа е, користете го режимот за внесување број на таканаречената "сива" или дополнителна тастатура . Во исто време, индикаторот може да се вклучи, што покажува дека овој режим е вклучен. Сега притиснете ја комбинацијата на копчиња -. Ние се радуваме во животот! Срцето се вметнува.

Внимание! Бројот "3" треба да се внесе само на дополнителната тастатура и само кога е вклучен режимот NumLock. Во сите други случаи, оваа техника нема да работи! Ако не успеете, обидете се повторно. Значи, направивте нешто погрешно.

2. На ист начин, можете да вметнете срце во полето за текст во социјалната мрежа. Запомни ја оваа магична комбинација. Работи таму.

3. Карактер маса, која работи не само во Word. За да го повикате, треба да изберете Start - All Programs - Accessories - System Tools - Табела на симболи во главното мени на Windows . Во Windows 10, секвенцата е малку изменета: Start - All Applications - Standard .

Но, инаку, ова е речиси иста маса на симболи од Word, но без некои дополнителни функции. Следно, треба да кликнете на саканиот симбол (во нашиот случај, срце) и Copy .


Следно, треба да кликнете на саканиот симбол (во нашиот случај, срце) и Copy

Симболот ќе биде копиран на таблата со исечоци, од каде што е лесно да се извлече позната комбинација -. .

4. Исто така постојат и специјални техники кои ви дозволуваат да вметнете одреден лик во одредена програма. Едноставно е невозможно да се расклопат сите нив. Размислете наместо, можеби најпопуларните во моментот социјалната мрежа VKontakte.

Покрај тоа, вклучително и во форма на срца, кои можат да бидат избрани од паѓачката листа, постои можност да се вметне речиси секој смајли со помош на тастатурата. За секој емоник има свој код - збир на знаци, пишувајќи го тоа и доведете го на екранот. За срцето е: Да, точка-запирка, исто така, мора да се внесе!

Сега знаеш одеднаш неколку начини да вметнете срце со помош на тастатурата.

Гледајќи низ страниците на другите луѓе социјални мрежи , ти, веројатно, не еднаш се сретна со било какви смешни ликови во статусот или името на лицето. Тоа може да биде срце, дијаманти, смешко-лица. Тие го красат профилот и го прават оригиналот, и секој од нас може да го направи тоа, бидејќи користењето на овие симболи апсолутно не е тешко, главната работа е да знаете кои клучни комбинации треба да притиснете за да креирате еден или друг карактер. Во оваа статија ќе ви кажам за тоа како да ставите срца на тастатурата, а потоа можете исто така да направите оригинален прекар или да декорирате порака до вашата сакана.

Метод број 1: Кратенка

Прво, сметајте го најлесниот и најпопуларниот начин кај корисниците на мрежата "Во контакт". Целата тајна е во комбинација на копчето Alt и еден од копчињата на нумеричката тастатура. Во нашиот случај, симболот ♥ ќе се појави откако ќе го притиснеме копчето Alt и потоа бројот 3. Треба да се забележи дека срцето ќе се појави само откако ќе го ослободиме Alt, а не при притискање или ослободување на бројот. Подолу е прикажана табела со други знаци и комбинации на копчиња потребни за нивно создавање.

Како што можете да видите, броевите можат да бидат двоцифрени. Во овој случај, редоследот на работа сè уште не се менува - го задржуваме Alt и наизменично притиснуваме на броеви, го ослободуваме Alt - го добиваме нашиот симбол.

Метод №2: Табела на знаци


Потоа, ќе објасниме како да печатите срца користејќи посебна табела за симболи Потоа, ќе објасниме како да печатите срца користејќи посебна табела за симболи. оперативен систем Windows За да го отворите, треба да отидете во менито "Start" (долниот лев агол на екранот), табот "Сите програми". Следно, изберете ја папката "Стандард" по нејзината папка "Алатки" и таму се бара елементот "Табела на знаци". Изгледа вака:

Со цел да го изберете саканиот симбол од оваа табела, едноставно кликнете на него со левото копче на глувчето и кликнете на копчето "Избери" во долниот десен агол, потоа притиснете го копчето "Копирај" и ставете го симболот во текстот што ни треба. Тоа е сè.

Метод број 3: Зачувани знаци

Оние кои не сакаат да трошат време во потрага по маса и сеќавајќи се на било која комбинација на клучеви, нудиме да зачувате некаде во папката готов избор на најчесто користени симболи и знаци кои што треба да ги копирате од зачуваниот документ и да ги вметнете во порака или текст.

Хороскопски знаци: ♈♉♊♋♌♍♎♏♐♑♒♓

Математички знаци: √∫∂ΣΠ - ± × • ÷ ≈ α≡ ≠ ≤≥∈∩∪⊂⊃⊆⊇ ¬ ∧∨∃∀⇒⇒ → → → ↓ ↔ ° '' ∞ ∇∛∜∅ ‱

Симболи на цвеќиња и снегулки: ✽✾✿❀❁❂❃❄❅❆❇❈❉❊❋ * ✱✲✳✴✵✶✷✸ƃ✺✻✼

Ѕвезди: ✪ ★ ☆ ✫✬✭✭✰⋆⋆⋆

Знаци на планетите: ☉ ♂ ♁ ♀ ☿♃♄♅♆♇

Бројки: ⓪➀➁➂➃➄➅ግ➈➉⑪⑫⑬⑭⑮⑯⑰⑱⑲⑳

➊➋➌➍➎➏➐➑➒➓ⅠⅡⅢⅣⅤⅥⅦⅧⅨⅩⅪⅫ

Срца: ღ━❤ ♥ ❣❢❦❧☜ ♡ ☞

♥ е симбол на срцето насликан црно, се означува како U + 2665 BLACK HEART SUIT во табелата со симболи. За да вметнете во форма на HTML код, можете да користите комбинации:

Овој симбол може да биде многу убаво вметнат во текстот на порака или писмо, како и во една статија за блог. На пример, можете да напишете "Јас цвеќиња"

Како и кај сите други знаци, можете да ја поставите саканата големина, фонт и боја за неа. Еве на пример:

♥ - HTML код на елементот: ♥

♥ - HTML код на елементот: ♥

♥ - HTML код на елементот: ♥

Други симболи на срцето

♡ - речиси ист како првиот симбол на срцето, но не и насликан над внатре. Целосно име: U + 2661 WHITE HEART SUIT. HTML кодови:

❤ - Симбол на насликано срце, но во зголемена големина, еден вид задебелен или задебелен текстуален еквивалент. Целосно име: U + 2764 HEAVY BLACK HEART. HTML кодови:

Табела со симболи на срце

За запознавање со други симболи кои веќе вклучуваат само фрагменти од срце, можете да дознаете во следната табела. Овие ликови можат да се користат и за вметнување на различни места во текот на приказната или на страницата.

Тип на симбол Име во Уникод HTML кодот ↓ У + 2665 ♥ ♡ У + 2661 ♡ ❤ У + 2764 ❤ ❥ У + 2765 ❥ ❣ У + 2763 ❦ У + 2766 ❧ У + 2767 ❧ ღ У + 10Е6 ღ

За самостојно да го напишете симболот на срцето на тастатурата, треба да притиснете Alt + 3. Ако ова не функционира, притиснете NumLock, за да свети сијалицата и Alt + 3, само бројот 3 на десната страна на тастатурата.


Како да биде тогаш?
Многумина се навикнати на тоа дека кога некој ќе заборави да стави затворена заграда на крајот од една реченица, тој нервозно се прашува: "Што се случило?
Зошто си толку лут?
На пример, дали знаете како да направите срце на тастатурата?
Како да направите срце од тастатурата, а не да обрнувате внимание на кодирањата и специјалните карактери на сите?
Дали знаете како да ги користите комбинациите "Clrl + C" и "Ctrl + V"?
Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью