• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Фејсбук бара вистинска слика за да го провери корисникот за време на сомнителна активност, а Instagram тестира нови функции, вклучувајќи и repost

Фејсбук побара од некои корисници да ја постават својата фотографија за да го потврдат нивниот идентитет

Фејсбук побара од некои корисници да ја постават својата фотографија за да го потврдат нивниот идентитет.

Корисниците беа претставени со прозорец со следната содржина:

"Поставете слика што јасно го покажува твоето лице. Кога ќе ни испратите слика, ние ќе го провериме и потоа целосно ќе го отстраниме од нашите сервери. "

Оваа функција е дизајнирана да му помогне на Фејсбук "да идентификува сомнителна активност во разни точки на интеракција на сајтот, вклучувајќи создавање сметка, испраќање пријателски барања, поставување рекламирање и креирање или уредување на рекламирање." Барањето за слика за идентификација на корисникот е автоматски процес. Се активира во случај кога корисникот се обидува да изврши една од наведените дејства, или ако се открие фактот дека се користат повеќе сметки. За да го потврдите вашиот идентитет, мора да обезбедите оригинална фотографија која претходно не била поставена на Facebook. Додека фотографијата се анализира, корисниците не можат да се пријават додека Фејсбук не ги контактира повторно, што може да потрае и до 72 часа.

Во меѓувреме Instagram тестира нови функции. Меѓу нив се споменува пребарувањето на анимирани GIF слики за преземање во историјата; создавање омилена листа на пријатели за споделување на материјали со само мала група луѓе; способност за автоматско архивирање на сите кориснички истории; опции за пребарување за hashtags и емоти; способноста да ги следи hashtags и да добијат најрелевантни најпопуларните слики и приказни.

Исто така пријавени за појавата на дополнително копче, изработено во форма на икона со двојна стрелка. Се додава до стандардните копчиња за да испрати коментар или ознака "како". Со помош на ново копче, корисниците ќе можат да ги објавуваат своите омилени материјали. Воведувањето на последната функција веќе долго време е побарано од корисниците. Оваа можност постои во сите популарни социјални мрежи, но за долго време програмерите на Instagram ги игнорираа.

Треба да се напомене дека досега зборуваме само за тестирање на нови функции и можности на Instagram. Додека нема информации за тоа кога овие можности се појавуваат во службената примена на услугата и дали тие воопшто се појавуваат.

Извор: На работ 1 , 2

Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью