• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Документација :: DynDNS

 1. Опис Повеќето провајдери, кога обезбедуваат интернет пристап користејќи PPTP или PPPoE технологии,...

Опис

Повеќето провајдери, кога обезбедуваат интернет пристап користејќи PPTP или PPPoE технологии, обезбедуваат на клиентот динамична ip-адреса, која се менува со секоја врска. Со цел да се обезбеди пристап до серверот од интернет кога се користи динамичен IP, обично се користат динамични DNS услуги: dyndns.org, no-ip.com или слично.

На пример, при користење на услугата DynDNS, IKS, со користење на посебна клиентска програма, периодично го информира серверот dyndns кој се наоѓа на интернет својата сегашна ip адреса, а серверот создава и периодично ја ажурира DNS адресата за оваа адреса во доменот dyndns.org. Така, без да се знае сегашната ip-адреса на серверот, ние секогаш можеме да го пристапиме со името на доменот.

Персонализација

За да ја користите функцијата DynDNS, мора да регистрирате сметка на страницата. http://dyndns.org или http://no-ip.com и резервирајте го сопственото име на домен во еден од предложените домени.

По регистрирањето на страницата, неопходно е да се избере провајдер во модулот за провајдери и мрежи чиј ip адреса ќе биде динамички изменет (кликнете на името на добавувачот или копчето Детали), а во табулаторот DynDNS наведете тип на услуга, лозинка за логирање и лозинка кој ќе биде одбележан на ip-адреса.

По поставките, треба да го одредите типот на избор на адресата што треба да се издаде - директно од IKS мрежниот интерфејс или автоматското стекнување (во случај кога IKS е лоциран зад NAT).

Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью