• Главная
 • Карта сайта
Не найдено

Дали клучните зборови се уште важни за оптимизација?

 1. Дали клучните зборови сеуште се релевантни за оптимизација? Главна дискусија точка во врска со SEO...
 2. SEO за иднината
 3. Зошто Прашање за клучни зборови
 4. Користење на вистинските клучни зборови
 5. Слушајте ги вашите посетители
 6. Големата слика

Дали клучните зборови сеуште се релевантни за оптимизација?

Главна дискусија точка во врска со SEO неодамна е дека ако теми или клучни зборови се поважни. Оваа дискусија доаѓа од фактот дека Google учат како да го разберат природниот јазик. Google е толку добар кога го прави ова сега, бидејќи всушност може да идентификува слични термини за пребарувања, што го прави помалку важно да се грижите за мали промени во начинот на кој ја зборите вашата содржина кога целевите одредена фраза за клучни зборови. Некои луѓе тврдат дека е поважно да се размислува за концептите што ги толкува Гугл, без оглед на вистинските зборови што се користат. Иако ова може да биде малку точно, клучни зборови се уште е многу важен концепт на SEO.

Назад во текот на денот, значителен износ на пари може да се направи преку ноќ, поради начинот на кој SEO работеше со Google; формулата беше прилично едноставна. Сè што требаше да се направи беше да се идентификува недоволно искористена лажат користејќи истражување на клучни зборови. Потоа креирајте го вашиот микро-сајт за таа специфична ниша со висока густина на клучни зборови. Тогаш ќе го искористите овој веб-сајт за да се вози сообраќај кон вашиот производител на пари, нешто како е-книга. Ова може да се направи одново и одново за различни ниши и клучни зборови.

Во 2011 година, ажурирањето на Panda на Google промени сè. Овој метод за правење пари беше ставен на смрт, а оптимизација е сосема поинаква. Додека оптимизација изгледа поинаку, сепак е важно да се разбере како тоа функционира така што ќе имате превласт. Google продолжи да дава нови надградби на својот пребарувач и сега работи на начин кој е доста корисен за вебмастерот. Пребарувачот еволуирал и стана доста софистициран, бидејќи може да го најде значењето зад твоите зборови и прашањата што корисниците ќе ги напишат во лентата за пребарување. Го користи тоа знаење за автоматски да го направи вашиот сајт да се појави за оние пребарувања кои можеби не ги вклучуваат вашите сопствени клучни зборови, само фрази кои се слични.

Го користи тоа знаење за автоматски да го направи вашиот сајт да се појави за оние пребарувања кои можеби не ги вклучуваат вашите сопствени клучни зборови, само фрази кои се слични

Како оптимизација се промени

Размислете за PageRank. Не е мртов, но тоа не оди од тоа да биде врвниот одлучувачки фактор за рангирање на веб-страница на само еден од преку 200 фактори кои се користат од Google за да се одреди рангирањето. И сега сите овие фактори се пребаруваат и анализираат, за да им помогнат на Google да утврди свој авторитет на страницата. Ова значи дека работите како што се квалитетот на вашата содржина, влезните линкови, излезни врски, акции на социјални медиуми, едноставноста за користење, па дури и дизајнот на веб-страниците се измерат за да ја одредите вашата способност како лидер во оваа тема.


Размислете за поставување на клучни зборови во текот на неговата фреквенција. Сеуште е важно да ги инкорпорираш клучните зборови со долга опашка во насловот на страницата, под заглавјата, URL-то, мета-описи, описи на слики и слично. И поставувањето на клучни зборови со кратка опашка е уште еден важен фактор. Со оглед на фреквенцијата, можеби едноставно треба да се грижите помалку. Не е важно да повторите клучен збор одново и одново преку содржината. Оваа стратегија едноставно не функционира. Тоа всушност може да ја девалвира копијата и да го направи помалку пријатно за консумирање.


Размислете за семантичко пребарување преку кратки и долги опашки клучни зборови. Термините долга опашка и кратка опашка во однос на клучните зборови се околу долго време. Клучни зборови со долга опашка, оние кои се подолги од три збора, се сметаат за поефикасни од клучните зборови со кратка опашка, бидејќи тие можат да наведете повеќе специфично барање за пребарување, кое ви помага да ја насочите вашата лажат подобро. Но, како точно е тоа што сега благодарение на Hummingbird? Google користи нешто што се нарекува семантичко пребарување за да се филтрира значењето на вашите зборови.
Што точно значи ова? На пример, велат дека имате веб-страница за вашите органски куче третира во Њујорк. Ајде, исто така, да претпоставиме дека сте задоволни не ги користите зборовите "прифатлива куче третира" од која било причина. Но, вашето куче третира се прифатливи, всушност многу добри цени. Овие цени се наведени така што вашите клиенти можат да дознаат дали се во нивниот буџет или не. Ако претпоставиме дека имате добар износ на месечни ставови, ако потенцијалниот посетител ги напише "органски евтини куче третира во Њујорк", вашата веб-страница може да се појави во врвните резултати од пребарувањето. Ова е затоа што Google е способен самостојно да утврди дека вашето куче третира, исто така, одговара на евтиниот квалификатор што го бара вашиот потенцијален посетител.

SEO за иднината

Клучни зборови нема да исчезнуваат во скоро време, тие се уште се многу важен дел од оптимизација. Многу е веројатно дека оптимизација за маркетинг ќе се смени времето и времето повторно, бидејќи Google станува посветен на игрите што некои издавачи на содржини играат со пребарувачите. Ова ќе се случи со текот на времето, така што нема причина да се појавиш во тизи.

Зошто Прашање за клучни зборови

Најголемиот светски пребарувач, Гугл, има направено многу прилагодувања во последните неколку години за да ги натера поединците да се прашуваат дали зборовите се уште имаат вредност кога станува збор за SEO. Клучни зборови се отстранети од органски податоци за пребарување во аналитиката на Google и веб-сајтовите се казнети кои содржат клучни зборови за користење во текстот за прицврстување кога градат врски. Тие дури отишле толку далеку што казнуваат веб-сајтови кои користат клучни зборови во доменот. Но, факт е сè уште таму дека клучни зборови се во многу релевантни за оптимизација. Секоја случајна личност која пребарува на Интернет најверојатно не пишува "Сакам да најдам кутија за готвење" во рамките на пребарувачот, тие ќе напишат "готвачи" или "книги за готвење" .Ова е потврдено од Google. употребувајќи клучни фрази кога барате одредена содржина на пребарувачите.Тие не пишуваат реченици или ставови.Тие внесуваат клучни фрази.Ова е вистинската причина зошто клучни зборови се уште се релевантни во однос на SEO.


Просечната употреба на клучни зборови може да биде потврдена преку Google Adwords планер за клучни зборови. Можете да најдете пребарувања кои поединци ги користат за да стигнат до својата веб-локација користејќи ги алатките на Google Webmaster. И постојат одредени алатки кои ќе ви покажат 10 предложени клучни зборови што ги дава Google кога некој почнува да пишува пребарување. Но, без оглед на тоа, дали знаете како да ги одберете точните клучни зборови за да ги користите за својата веб-страница? И како ги применувате на вашата почетна страница, вашата содржина, профилите на социјалните медиуми?

Користење на вистинските клучни зборови

Ќе треба да ги разберете вистинските клучни зборови за да ги користите. Настрана од користење на алатки кои се споменати погоре, постојат повеќе начини да се откријат вредни клучни зборови за вашата SEO стратегија. Постојат многу места што ќе ги најдете во сродни бизниси, веб-страници, профили, па дури и страници. На пример, ако барате Redbox во Google, ќе ви биде предложено блокбастер (има враќање назад!), Netflix, Gamefly, Walmart и многу повеќе. Ако ви се допаѓа одредена автомобилска компанија на Фејсбук, ќе ви бидат прикажани "сродни страници" за сите други големи автомобилски компании. Ако барате голема технолошка компанија како што е Windows на LinkedIn, ќе видите дека луѓето исто така ги гледале Гугл, Епл, Фејсбук и многу повеќе.
Иако не се сите елементи што се сметаат за поврзани, всушност, повеќето се. Тие можат да бидат одличен начин да добиете инспирација за клучни зборови, директно од вашата конкуренција. Проверете ја нивната веб-страница и видете кои клучни зборови ги користат. Погледнете во насловот, описите, нивните биографии и делови од содржината. Има добри шанси да најдете еден или два термина кои ќе можете да ги користите за сопствен бизнис.

Слушајте ги вашите посетители

Кога имате бизнис, тогаш луѓето кои сакате да ја откриете вашата веб-страница се сите ваши потенцијални клиенти, нели? Ова е причината поради која треба да ги слушате клучните зборови што ги користат корисниците кога зборуваат за вашиот бизнис или дури и за вашата конкуренција. Ќе ги видите овие клучни зборови во работи како контакт форма или кога ќе ви испраќаат е-пошта. Дајте посебно внимание на фрази како "Јас барам ___" "Можете ли да ми помогнете со моите ____" зборовите што се користат за пополнување на овие празни места се најверојатно она што вашите клиенти ги користат во нивните пребарувања.
Идејата за клучен збор е исто така нешто да се разгледа. Во најголем дел, клучни зборови ќе паднат во една од две категории: некомерцијална намера и комерцијална намера. Не-комерцијални намери за намери се оние што луѓето ги користат кога бараат само информации. Комерцијални намери за намери се оние што луѓето ги бараат кога нивната сопствена намера е да купат некој производ или услуга. Дали ова значи дека треба да користите само еден или друг? Нема шанси. Дури и некомерцијалните намери за клучни зборови го носат потенцијалот да доведат до потенцијални купувачи. Клучот за ова е да користите клучен збор со комерцијални намери на вашата почетна страница, страница и производи за оптимизација.
Наједноставниот начин да одговарате на интернет маркетинг со клучни зборови е да направите брза ревизија. Треба да се напомене дека ова ќе важи и надвор од вашата веб-страница. Ќе треба да вклучите:

 • Клучните страници содржани на вашата веб-страница. Ова ќе биде вашата почетна страница, страница со производи, вашата страница, страница за контакти и слично.
 • Врвна содржина на вашата веб-страница. Можете да користите Google Analytics за да дознаете кои од вашите објави на блогот се најпопуларни за годината.
 • Најголемата содржина на другите медиумски сајтови како SlideShare или YouTube.
 • Сите ваши социјални медиумски профили како Фејсбук, Твитер, Google+, Pinterest, LinkedIn, Instagram итн.
 • Вашата биографија на авторот на веб-страниците што редовно придонесувате и добивате сообраќај од.

Ќе ги преземете URL-то за овие страници и ги ставате во табеларна пресметка или Word документ. За секој од нив, треба да документирате:

 • Насловот на оптимизација и мета опис на секоја страница за клучни страници и врвна содржина.
 • Насловот и описот за врвни мултимедијални содржини на сајтовите на социјалните медиуми.
 • Текстот што се користи во компанијата или личен опис за социјалните профили или авторските биографии на работи како што се Твитер, Фејсбук и сл. Насекаде каде што има краток опис за вас.

По ова, ќе треба да одговарате на клучните страници со врвни клучни зборови за комерцијални намери. Подобрете ја врвната содржина на блогот со врвни клучни зборови за некомерцијална намера. Соодветно ги усогласувајте ги врвните медиуми на други веб-страници со највисоките клучни зборови со комерцијални намери за презентации и видеа за услуги или производи и го стори истото со врвни некомерцијални клучни зборови за мултимедија, што е само информативна содржина. Исто така ќе треба да ги усогласите вашите социјални профили и авторските биографии со највисоките клучни зборови со комерцијални намери.
Последно, ќе треба да ги имплементирате сите овие клучни зборови. Сите клучни зборови, за кои сте одлучиле да бидете најважни, ќе треба да се стават во наслови на оптимизација, биографии на социјалните медиуми итн. Треба да се напомене дека кога станува збор за авторските биографии, клучен збор нема да биде присутен во сидрото текст, но клучниот збор треба да биде близу до врската кон вашиот веб-сајт.

Големата слика

Клучни зборови не се само важни за оптимизација на веб-страница, тие се важни за содржините од надвор и социјалните профили. Ова е така што луѓето што користат интернет можат да ја откријат својата веб-страница преку различни начини, а не само преку пребарување на клучни зборови кои се содржани на вашата веб-страница. Овој вид на присуство може да ве приклучи на разни мрежи, со што повеќе клиенти ќе го насочите вашиот бизнис.
Да се ​​сумира сето тоа, да, клучен збор густина не е иста топла стока што некогаш беше. Клучни зборови може да бидат зафатени во секој агол на веб-страница и тоа ќе го зголеми рангирањето. Google доби мудар на трикови и излезе со начин да се направи уште потешко да ги измамат нивниот алгоритам. Сега, важно е да се фокусираме на креирање на содржини кои се уникатни, со висок квалитет и релевантни, додека сеуште ги користите целните клучни зборови, кога тоа е соодветно. Содржината треба да биде оптимизирана за корисниците, а не само за клучните зборови. Во спротивно, содржината ќе се почувствува присилна и неискрена.

Основач на DYNO Mapper и претставник на Советодавниот комитет на W3C.


Назад Дали клучните зборови сеуште се релевантни за оптимизација?
Но, како точно е тоа што сега благодарение на Hummingbird?
Што точно значи ова?
Но, без оглед на тоа, дали знаете како да ги одберете точните клучни зборови за да ги користите за својата веб-страница?
И како ги применувате на вашата почетна страница, вашата содржина, профилите на социјалните медиуми?
Дали ова значи дека треба да користите само еден или друг?
Новости
Провайдеры:
 • 08.09.2015

  Batyevka.NET предоставляет услуги доступа к сети Интернет на территории Соломенского района г. Киева.Наша миссия —... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  IPNET

  Компания IPNET — это крупнейший оператор и технологический лидер на рынке телекоммуникаций Киева. Мы предоставляем... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Boryspil.Net

  Интернет-провайдер «Boryspil.net» начал свою работу в 2008 году и на данный момент является одним из крупнейших поставщиков... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  4OKNET

  Наша компания работает в сфере телекоммуникационных услуг, а именно — предоставлении доступа в сеть интернет.Уже... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Телегруп

  ДП «Телегруп-Украина» – IT-компания с 15-летним опытом работы на рынке телекоммуникационных услуг, а также официальный... 
  Читать полностью

 • 08.09.2015
  Софтлинк

  Высокая скоростьМы являемся участником Украинского центра обмена трафиком (UA — IX) с включением 10 Гбит / сек... 
  Читать полностью